ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΟΛΑ, τώρα προσπαθούν να βάλουν στο χέρι τα προσωπικά δεδομένα του καθενός από εμάς. Η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία πήρε πλέον το δρόμο της σ’ αυτή τη χώρα, δια βίου. Ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ακόμα και οι λιγοστοί που λειτουργούσαν όπως λειτουργούσαν, με το μαύρο τους το χάλι, έσβησαν κι αυτοί, υπό τον ορυμαγδό του Μνημονίου 2010!
Προσπάθησαν, δήθεν, να ελέγξουν τα υγρά καύσιμα, κυρίως τη βενζίνη, επιβάλλοντας πλαφόν, μόνο που το επέβαλαν στην τελική τιμή στον πρατηριούχο που προσπαθεί να κρατήσει όρθιο ένα μαγαζί με χιλιάδες εμπόδια. Με τον τρόπο τους, ευνόησαν τις πετρελαϊκές εταιρείες και κυρίως τους μεσάζοντες εμπόρους που μετακινούν το καύσιμο. Έτσι, αναγκάστηκαν να το αποσύρουν μέσα στη νύχτα και μετά από έντονες διαμαρτυρίες.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν ξέρουν τι κάνουν. Ξέρουν καλά τι θέλουν να κάνουν. Το ζήτημα είναι ότι το κάνουν άγαρμπα, ατάλαντα, χωρίς μέτρο, απροκάλυπτα και ερασιτεχνικά. Το κάνουν επιτιθέμενοι στον κοσμάκη, στον απλό μισθωτό, στον εργαζόμενο του πεντακοσάρικου με τις εκατοντάδες υποχρεώσεις, δάνεια και οφειλές. Και το δείχνουν ξεδιάντροπα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι επικίνδυνοι και ανεξέλεγκτοι.
Τώρα, αφού μας απέδειξαν ότι δήθεν δεν μπορούν να εισπράξουν τον ΦΠΑ, ότι δήθεν δεν μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα του κράτους, ότι δήθεν δεν μπορούν να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή, έρχονται να μας επιβάλλουν την κάρτα συναλλαγών ή κάρτα του καταναλωτή.
Μ’ αυτή την κάρτα, που θα έχει τη μορφή πιστωτικής, η οποία θα αναγράφει το όνομα του κατόχου της και το ΑΦΜ του, θα γίνονται όλες οι αγορές μας. Είδη ένδυσης και υπόδησης, ξενοδοχεία, εισιτήρια ταξιδιού ή θεατρικών παραστάσεων κτλ., αγορά διαφόρων προϊόντων τεχνολογίας, αγορά αυτοκινήτου, σπιτιού, αγορά διασκέδασης, τα πάντα. Και μάλιστα, θα θέτει όριο: για οποιαδήποτε αγορά από 1.500 ευρώ και πάνω, θα χρησιμοποιείται μόνον η κάρτα και όχι μετρητό χρήμα.
Στα on line μηχανήματα, όπως αυτά που βλέπουν τις πιστωτικές κάρτες, θα περνάει η κάρτα συναλλαγών και θα καταχωρούνται στο όνομα του καθενός, όλες οι αγορές. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι σαφώς θα καταχωρούνται σε κάποιον κεντρικό υπολογιστή, τον οποίο είναι άγνωστο μέχρι σήμερα ποιοι θα μπορούν να τον ελέγξουν, οι προτιμήσεις μας και οι έξοδοι διασκέδασής μας. Θα γνωρίζει κάποιος άγνωστος σ’ εμάς, τι αγοράσαμε. Τι ρούχα αγόρασες και τι χρώμα. Ποιες είναι οι προτιμήσεις σου στη διασκέδαση. Πήγες για παράδειγμα να δεις την Τζούλια να γδύνεται; Ή μήπως προτίμησες να ακούσεις τον Ρουβά; Μπορεί να προτίμησες κάποιο θεατρικό έργο με εξτρεμιστικό ή επαναστατικό περιεχόμενο. Μήπως αγόρασες κάποιο παράξενο βιβλίο που καθορίζει τα πολιτικά ή θρησκευτικά σου πιστεύω; Ή μήπως κάτι που διεγείρει την σεξουαλική σου λίμπιντο;
Κάποιος ή κάποιοι, θα γνωρίζουν πολλά για όλους μας. Όλα αυτά τα στοιχεία θα καταγράφονται κάπου, σε έναν κεντρικό υπολογιστή, και κάποιες εταιρείες θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είτε για λόγους πωλήσεων, για λόγους διαφημιστικούς, μπορεί να σου γίνουν και φορτικοί για παράδειγμα προκειμένου να πουλήσουν κάτι. Από την άλλη, κάποια κέντρα εξουσίας θα γνωρίζουν τις προτιμήσεις σου σε διάφορα πράγματα. Θα γνωρίζουν τις απόψεις σου μέσα από τις αγορές σου. Θα ξέρουν πού βρίσκεσαι, τι κάνεις, τι τρως, τι πίνεις, τι διαβάζεις, τι κάνεις στο κρεβάτι σου, ανά πάσα στιγμή! Πλήρες φακέλωμα δηλαδή!!!
Και φυσικά, για να αγοράζεις με μια τέτοια κάρτα, θα πρέπει να έχεις χρήματα στην τράπεζα. Σε μια τράπεζα, σε μια οποιαδήποτε τράπεζα. Η οποία φυσικά, ελέγχεται άμεσα από τις διάφορες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στη χώρα και είναι ευαίσθητες σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Και καθώς στην παγκοσμιοποίηση οι τράπεζες γίνονται δύναμη και τεράστιες πολυεθνικές, είναι απορίας άξιο ποιοι θα ελέγχουν, με ποιο τρόπο και πώς θα εκμεταλλεύονται, τα χρήματά μας. Μήπως πρέπει να αντιδράσουμες στους επικίνδυνους και ανεξέλεγκτους βάρβαρους;
Θ.Πολ.
eothinon2
Πολεμική υστερία στη Γερμανία
Πριν από 1 ώρα