[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αφού γουστάρουν άγριο καπιταλισμό ας τον έχουν.....
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Πάντοτε με ενοχλούσε η εικόνα των "νόμιμων" εμπόρων ή επαγγελματιών που θέλουν να βγάλουν από τη μέση τους "παράνομους". Μπορεί κάποιος π.χ. να έχει κληρονομήσει το μαγαζί του μπαμπά του σε καλό σημείο κερδίζοντας από αυτό τη ζωή του και να διαμαρτύρεται στη συνέχεια για τους ζητιάνους στο πεζοδρόμιο που κρυώνουν και ζητιανεύουν. Ταυτόχρονα η κρατική ασφάλεια κόβει βόλτες στην πλατεία και τρομοκρατεί αδύναμες υπάρξεις (π.χ. μετανάστες κτλ) που πουλάνε χαρτομάντιλα.

Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση όταν είχα μάθει τον τζίρο ενός φαρμακοποιού (κάμποσα εκατομμύρια ευρώ) ο οποίος κατάφερε να βγάλει και τον γιόκα του βουλευτή....

Όχι, σύμφωνα με την ισχύουσα άποψη δεν είναι όλα αυτά παράλογα αλλά είμαι εγώ ο παράλογος που τολμάω να σκέφτομαι έτσι.

Και πολλές φορές φέρνω σε αμηχανία και τους αριστερούς φίλους αλλά δεν μπορώ αυτές τις μέρες να μην σκεφτώ ότι υπάρχουν γύρω μας πολλοί άνθρωποι με προσόντα, πτυχία και εμπειρίες οι οποίοι είναι άνεργοι και φτωχοί. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί από την αγορά εργασίας, και ρωτάω γιατί; Για να τροφοδοτήσουν με τον αργό τους θάνατο τις ζωές κάποιων βολεμένων από το σύστημα των μεγαλοαστών;

Το κράτος δεν κυβερνάει μόνο του, κυβερνάει με τις πλάτες αυτών των μεγαλοαστών, που τελείωσαν ένα πανεπιστήμιο (ή πολυτεχνείο), τελείωσαν μια σχολή, ή είχαν μέσον έναν βουλευτή και πήραν είτε μια άδεια είτε μπήκαν σε ένα υπερπροστατευμένο επάγγελμα.

Αφήστε τις εκατοντάδες χιλιάδων ανέργων να κάνουν Ό,ΤΙ θέλουν για να ζήσουν, όποιο επάγγελμα μπορούν. Να βγει ένας νόμος που να λέει ότι η επιβίωση του ανθρώπου υπερισχύει κάθε περιορισμού στα κλειστά επαγγέλματα.


Αντίθετα, εδώ στην Ελλάδα ζούμε μια τρομακτική περίοδο που μια τεράστια μερίδα ανθρώπων είναι αποκλεισμένη από την εργασία.

Είναι ο άλλος δικηγόρος; Άσε τον να δουλέψει και όχι να τον εγκλωβίζεις στα γραφεία των παλιών μεγαλοδικηγόρων όπου θα αμείβεται 200 ευρώ με 15 ώρες εργασίας για 5 χρόνια (ή και για πάντα).
Είναι ο άλλος φαρμακοποιός; Άσε τον να ανοίξει ένα μαγαζάκι να πουλάει την φαρμακοπραμάτεια του όπως τα άλλα μεγαλολαμόγια που κάνουν εκατομμύρια τζίρους και βγάζουν τους γιους τους βουλευτές.

Δεν έχει σπουδάσει τίποτα ο άλλος; Τι θα κάνεις θα τον στείλεις στο Άουσβιτς της ανεργίας; Άσε τον να πάρει ένα αυτοκίνητο και να το κάνει ταξί, άσε τον να κάνει τον υδραυλικό, άσε να μπορεί να βγάλει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ έναν πάγκο στη λαική να πουλάει με τους υπόλοιπους που έχουν πάρει άδειες με βύσμα βουλευτών.

Δεν βλέπετε ρε παιδιά ότι η ζωή του ενός, η ευημερία του, βασίζεται στον άμεσο θάνατο του άλλου; Είναι αυτό σοσιαλισμός;

Και επειδή δεν μπορείς να ανοίξεις με το έτσι θέλω τους λογαριασμούς του μεγαλοσυμβολαιογράφου, του μεγαλοφαρμακοποιού, του μεγαλομηχανικού, του λαμόγιου που φτιάχνει κατά αποκλειστικότητα τα ασανσέρ κτλ μπορείς τουλάχιστον να σταματήσεις να τον προστατεύεις, να δει και αυτός τι σημαίνει ελεύθερη αγορά.

Γιατί σε όλες αυτές τις υπερπροστατευόμενες κατηγορίες επαγγελμάτων δεν θα βρεις κανένα αριστερών φρονημάτων, όλοι τους είναι υπερκαπιταλιστές τύπου "Δράση", θέλουν μάλιστα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αφού λοιπόν γουστάρουν άγριο καπιταλισμό γιατί δεν τους ανοίγεις τα επαγγέλματα να δουν τον καπιταλισμό κατάματα;

Αλλά βέβαια θέλουν καπιταλισμό για τους άλλους, για τους ίδιους θέλουν υπερπροστατευτισμό, έτσι έγιναν άλλωστε πλούσιοι όλοι αυτοί που τώρα υποστηρίζουν μέχρι θανάτου το κράτος και τις εξοντωτικές πολιτικές του κατά των εργαζομένων των 1000 ευρώ.

Αν οι εργαζόμενοι των 1000 ευρώ τιμωρούνται τόσο άγρια επειδή δεν παίρνουν ρίσκα τότε γιατί δεν τιμωρούνται και οι προστατευόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι ουσιαστικά μια υποδιαίρεση του δημοσιουπαλληλικού προσωπικού αυτής της χώρας;

Γι' αυτό λέω αν δεν ανοίξετε ΔΙΑΠΛΑΤΑ τα επαγγέλματα ο κόσμος θα πρέπει να σας πάρει με τις πέτρες. Εγώ δεν πιστεύω τις εξαγγελίες περί ανοίγματος επαγγελμάτων ίσα, ίσα για να μπορέσουν να μπουν κάποιες εταιρείες π.χ. στις μεταφορές. Μιλάω για ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ όλων των επαγγελμάτων και όχι δήθεν απλή μείωση των εμποδίων. Οι μόνοι περιορισμοί να υπάρχουν στους γιατρούς και στους πολιτικούς μηχανικούς που υπολογίζουν τα στατικά των κτιρίων.

Ξαναλέω ότι δεν μιλάω θεωρητικά, μιλάω πρακτικά. Πάρτε έναν πτυχιούχο σήμερα και πείτε του εσείς τι δουλειά να κάνει....Το ξέρετε ότι όλοι οι πτυχιούχοι που βάζουν μια αγγελία στην εφημερίδα για να βρουν μερικά ιδιαίτερα (π.χ. 200-300 ευρώ το μήνα) είναι παράνομοι; Πείτε μου τι δουλειά θα κάνει ένας νέος άνθρωπος σήμερα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα εφόσον έχετε μοιράσει όλες τις δουλειές στις κλίκες και τις συντεχνίες.

Και μην μου πείτε να πάει ξανά άλλα 4 ή 14 χρόνια στο πανεπιστήμιο να μάθει κάτι άλλο γιατί θα βριστούμε. Αύριο το πρωί θέλει να δουλέψει ο κόσμος, που θα δουλέψει;

Όλα τα επαγγέλματα είναι κλειστά, γι' αυτό και όλοι ανοίγουν ή σουβλατζίδικα ή καταστήματα με ρούχα ή κάτι άλλο αντίστοιχης πρωτοτυπίας, επειδή όλα τα άλλα είναι υπερυθμισμένα.

Αυτή τη φορά όμως ο κόσμος δεν θα ανεχτεί άλλα ψέμματα, ο κόσμος θέλει δουλειά χωρίς όρους και υποσημειώσεις. Αφήστε τον κόσμο να κάνει ό,τι δουλειά θέλει χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ περιορισμό ή ψιλά γράμματα.

Να δούμε τότε ποιος είναι βολεμένος και ποιος όχι και ποιος αντέχει τον καπιταλισμό περισσότερο.

greekrider

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...