[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το άγουρο πρόσωπο της αντισυστημικής βίας και το εισαγγελικό των ΜΜΕ
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ήδη βρίσκονται στις φυλακές περίπου 20 άτομα και κατά φαινόμενα οι εμπλεκόμενοι σε αναρχικές ομάδες, που είναι πρόθυμοι να συγκρουσθούν και να αναλάβουν πράξεις ένοπλης βίας ανέρχονται σίγουρα σε μερικές εκατοντάδες.

Τα πρόσωπα καθαρά , σχεδόν παιδικά, νεαρά παιδιά μεταξύ 20 και 25 χρόνων, στο μέσο των σπουδών τους, πήραν το όπλα , συγκρότησαν παράνομες επιθετικές ομάδες, βρήκαν λεφτά, άγνωστο πως, νοίκιασαν σπίτια με πλαστά στοιχεία, πέρασαν στην παρανομία, επέλεξαν στόχους και άρχισαν να μεθοδεύουν πράξεις ένοπλης βίας, βομβιστικές επιθέσεις ή ακόμη και σκοτωμούς.

Τα βλέπει όλα αυτά ο κόσμος και δεν πιστεύει στα μάτια του. Παρελαύνουν οι νεαροί στις οθόνες των τηλεοράσεων ως τερατόμορφοι εγκληματίες, αλλά τα πρόσωπα μοιάζουν ασύμβατα με τα πολεμικά ρεπορτάζ των αστυνομικών συντακτών.

Άγουρα παιδιά της διπλανής πόρτας - θα μπορούσαν να είναι γείτονες, ανήψια, παιδιά του καθενός - δεν αποδίδουν εικόνα εγκληματική, αλλά αντίθετα η όλη στάση, η αντίδρασή τους απέναντι στις αρχές, εκείνο το τρίπτυχο «είμαι αναρχικός, δεν μιλάω, δεν αρνούμαι» φανερώνει πίστη σε αρχές, ιδέες, πολεμική πολιτική θέση και διάθεση αντιπαράθεσης στο σύστημα εξουσίας.

Και δεν ένας ή δυό. Ήδη βρίσκονται στις φυλακές περίπου 20 άτομα και κατά φαινόμενα οι εμπλεκόμενοι σε αναρχικές ομάδες, που είναι πρόθυμοι να συγκρουσθούν και να αναλάβουν πράξεις ένοπλης βίας ανέρχονται σίγουρα σε μερικές εκατοντάδες.

Έτσι εξηγείται άλλωστε το γεγονός ότι παρά τα συνεχή τον τελευταίο χρόνο πλήγματα της Αντιτρομοκρατικής, οι ομάδες ένοπλης βίας βρίσκουν τρόπο να ανανεώνονται, να ανασυγκροτούνται με μεγάλη ταχύτητα και να βρίσκουν όπλα και μέσα για τη δράση τους.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διεργασίες στον χώρο ειδικά της φοιτητικής νεολαίας γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για αυτό που οι τηλεοράσεις παρουσιάζουν.

Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και πιο πολιτικά. Ο κύκλος των ιδεών της αντιπαράθεσης με το σύστημα έχει ξεπεράσει τη στενή συνωμοτική ζώνη, αποκτά ευρύτητα, βάθος, οπαδούς και υποστηρικτές.

Όσο μάλιστα τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα παρατείνονται τόσο ο συγκεκριμένος κύκλος θα διευρύνεται.

Και όσο τα ΜΜΕ, ειδκά τα τηλεοπτικά κανάλια, χειρίζονται το όλο θέμα με τη συνήθη επιθετικότητα και εισαγγελική ενοχοποιητική λογική, όπως συνέβη με τη γερμανιδούλα που της φόρτωσαν οικογενειακή τρομοκρατική παράδοση, μπερδεύοντας τους γονείς της με μέλη της Φράξιας Κόκκινος Στρατός, τότε τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Θα είναι τα ΜΜΕ που θα φτιάξουν μύθο επαναστατικό και θα συγκροτήσουν δύναμη αντίθεσης απέναντι στα ίδια και στο σύστημα.

insideinfo

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...