[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ηγέτες εγκλωβισμένοι στα προσωπικά τους αδιέξοδα
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ολα όσα συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή οικονομία αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και των προκλήσεων των καιρών. Η κ.Μέρκελ εγκλωβισμένη στον μεγαλοϊδεατισμό μέρους των Γερμανών που πιστεύουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν απόλυτα στη Γηραιά Ηπειρο. Παράλληλα, αγκιστρωμένη στην εξουσία κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μη χάσει τις επερχόμενες εκλογές. Το μόνο ενδιαφέρον της κ. Μέρκελ είναι να διαλύσει τις φτωχές χώρες και τις προβληματικές οικονομίες και να δημιουργήσει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων.

Ο Ν. Σαρκοζί είναι εγκλωβισμένος στην εικόνα τη δική του και τη συζύγου, με πεσμένη δημοφιλία στη Γαλλία και τον Ντ. Στρος Καν να είναι ο εφιάλτης του για την προεδρία στις επόμενες εκλογές. Αδυνατεί επίσης να ξεφύγει από το Γερμανικό άρμα αν και η δική του οικονομία δε χαίρει άκρας υγείας.

Όσο για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σ. Μπερλουσκόνι, είναι περιττό κανείς να μιλήσει αφού πρόκειται περισσότερο για περφόρμερ παρά για πολιτικό. Ασε που η ιταλική οικονομία είναι η επόμενη φούσκα.

Στην Ισπανία η κυβέρνηση Θαπατέρο πνέει τα λοίσθια στη δίνη της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.

Κι ενώ η αναμέτρηση με την ιστορία είναι η πιο κρίσιμη που πέρασε ποτέ η ενωμένη Ευρώπη, οι ηγέτες των χωρών δεν μπορούν να δώσουν λύσεις και να φέρουν ηρεμία. Αγονται και φέρονται από τις αδηφάγες αγορές που ποντάρουν στη διάλυση του ευρώ και κερδίζουν τεράστια ποσά.

Ακόμη και η συζήτηση που γίνεται για το ευρωομόλογο δείχνει την αδυναμία να ληφθούν αποφάσεις. Τα χρηματιστήρια καταρρέουν, οι οικονομίες των μικρών χωρών καταστρέφονται, τα επιτόκια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ο χρόνος χάνεται προς όφελος της Αμερικής, του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων.

Η Πορτογαλία πιέζεται να ακολουθήσει την τύχη Ελλάδας και Ιρλανδίας και να μπει στο μηχανισμό στήριξης ενώ ακολουθεί η Ισπανία.

Οι φήμες για έκτακτη σύνοδο κορυφής δυναμώνουν την ίδια στιγμή που η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα από Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ελλάδα προκειμένου να μη διαλυθεί το σύμπαν.

Η κατρακύλα συνεχίζεται και κανείς δε φαίνεται ικανός να σταματήσει την καταστροφή που θα παρασύρει πολλές χώρες και τους λαούς της.

Είναι αργά; Οχι, αρκεί οι ισχυροί της Ευρώπης να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες, το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών.

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...