[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δημοσιονομική και πολιτική πειθαρχία made in Germany
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ένα από τα κρισιμότερα Γουρογκρούπ τη Δευτέρα και Εκοφίν την Τρίτη και μια ακόμη πιο κρίσιμη σύνοδος κορυφής στις 4 Φεβρουαρίου, για το μέλλον της Ευρώπης. Και της Ελλάδας φυσικά καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν τις ζωές μας για πολλά πολλά χρόνια.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν στην ουσία το συνολικό πακέτο διάσωσης των ευρωπαϊκών κρατών με τεράστια προβλήματα όπως η Ελλάδα. Θα συζητήσουν και θα προετοιμάσουν το έδαφος για ένα συνολικό πακέτο στήριξης της ΕΕ και του ευρώ που είτε θα βουλιάξει είτε θα διασωθεί. Τα βήματα που έχει το πακέτο αυτό συνοψίζονται στα εξής:

  1. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας και μείωση των επιτοκίων και σ’ εμάς και στην Ιρλανδία. Αυτό θα μας δώσει μεγάλη ανάσα για την περίοδο 2013-2015 αλλά θα μας καταδυναστεύει το χρέος για πάρα πολλά χρόνια.
  2. Ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης με τουλάχιστον 1,5 τρις. Ο λόγος είναι για να είναι έτοιμος ώστε να διασώσει χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
  3. Ευρω-ομόλογο ο οποίο θα δώσει ρευστότητα, εγγυημένη και με χαμηλό επιτόκιο. Είναι αυτό στο οποίο ελπίζουν οι αδύναμες χώρες της ΕΕ.

Όμως, ενώ μιλάμε για όλα αυτά ξεχνάμε τον βασικό παράγοντα. Τη Γερμανία. Καλά τρελάθηκε και συζητά τέτοια μέτρα η σκληρή και αδίστακτη Μέρκελ;

Μάλλον δεν έχει τρελαθεί καθόλου. Παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, η Γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάει σε κινήσεις σωτηρίας των χωρών, όχι όμως χωρίς αντάλλαγμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ευρωπαϊκή κυριαρχία του Βερολίνου. Την επιβολή δημοσιονομικής αλλά και πολιτικής πειθαρχίας made in Germany. Μια διαφορετική κατοχή θα ξεκινήσει διότι η Μέρκελ φυσικά δεν πρόκειται να δώσει χωρίς να πάρει.

Σκοπός της είναι ο έλεγχος όλων των κρατών που είναι αδύναμα, είναι αυτό που λέει ο λαός «θα τους έχει στο χέρι». Φανταστείτε μια Γερμανία να αναλαμβάνει τη σωτηρία της Ελλάδας ή της Ισπανίας και να ζητά γερμανική πειθαρχία. Προσέξτε, όχι να γίνουμε Γερμανοί στους μισθούς και την ανάπτυξη. Να γίνουμε οι φθηνοί γκασταρμπάιτερ της εποχής, οι φθηνοί σερβιτόροι και ιδιοκτήτες του καλύτερου φιλέτου που πρέπει να βγει για ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας.

Αυτός είναι ο λόγος που άλλαξε στάση η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε. Ποσώς ενδιαφέρονται για εμάς, στην Ευρώπη θέλουν να κυριαρχήσουν οικονομικά και εκεί το πάνε.

Και να μας το θυμηθείτε όταν θα ανακοινωθεί η συμφωνία. Τα μέτρα – ανταλλάγματα θα είναι τέτοια ώστε η σημερινή κατάστασή μας θα είναι παράδεισος μπροστά σ’ αυτό που έρχεται.

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...