[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
SIEMENS: ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗΣ», ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η SIEMENS!
Κατατέθηκαν τα πορίσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το μέγα σκάνδαλο της SIEMENS, μαζί με τα γνωστά ονόματα πρώην και νυν Υπουργών που τα συνοδεύουν.
Στην ουσία ο δικομματισμός προκρίνει, μάλλον, προς περαιτέρω διερεύνηση από μια υπό σύσταση προανακριτική επιτροπή όλους, σχεδόν, τους Υπουργούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κατείχαν Υπουργεία που έκαναν μεγάλες συμβάσεις με τη SIEMENS!


Με δυο λόγια κι οι δύο κομματικοί συνέταιροι αναγνωρίζουν ότι όλο το σύστημα ήταν σάπιο και είχε πέσει στο «ψητό»!
Είναι πολύ αμφίβολο, όμως, αν, πλην του Α. Μαντέλη, θα υπάρξουν πειστικά στοιχεία, που θα επιβαρύνουν με αδιάσειστες αποδείξεις οποιονδήποτε άλλο Υπουργό. Αλλά και του Α. Μαντέλη η υπόθεση έχει, μάλλον, παραγραφεί. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Το κυρίαρχο πολιτικό και δικαστικό σύστημα τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στη Γερμανία, τόσο στην «αποικία» όσο και στη «μητρόπολη», δούλεψε θαυμάσια ώστε το σκάνδαλο και πρώτα απ' όλα οι ένοχοι, να καλυφθούν θαυμάσια!

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το κυρίαρχο πολιτικοδικαστικό σύστημα επέτρεψε, σχεδόν υπέδειξε, σε όλους τους πρωταγωνιστές διευθύνοντες της SIEMENS να κατευθυνθούν στην «μητέρα-πατρίδα» Γερμανία και η τελευταία να τους παράσχει ανοιχτόκαρδα ΑΣΥΛΟ!

Η υποκρισία βγάζει μάτι!
Η SIEMENS λάδωνε τους πάντες. Ζήτω η SIEMENS!
Η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται κέρβερος απέναντι σε μια χώρα που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα και συσσώρευε ανεξέλεγκτα χρέη, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να θίξει τη SIEMENS και τις αθλιότητές της.
Αντίθετα, έκανε τα πάντα για να την αφήσει στο απυρόβλητο.
Η SIEMENS ζει και βασιλεύει τόσο στην ηγεμονεύουσα της ΕΕ χώρα όσο και στην Ελλάδα και το μόνο που απομένει είναι οι άθλιοι διαξιφισμοί ανάμεσα στους δικομματικούς συνέταιρους και τα κροκοδείλια δάκρυα στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο λόγος είναι απλός.

Η SIEMENS στη Γερμανία και στην Ελλάδα είναι το σύστημα και η αυθεντική εξουσία του, ενώ ο κυρίαρχος πολιτικοδικαστικός κόσμος η παραπεταμένη υπαλληλία.

Για τη SIEMENS δουλεύουμε όλοι!
Άλλωστε, τα σκάνδαλα για τον καθαγιασμένο νεοφιλελευθερισμό και καπιταλισμός δεν είναι η ανωμαλία αλλά η ουσία του συστήματος!
Με τη «μίζα», το «λάδωμα», τη διαπλοκή, τη συναλλαγή, τη διαμεσολάβηση, την υπόγεια στήριξη, την παρασκηνιακή εξυπηρέτηση, κινείται όλη η καπιταλιστική μηχανή.
Όλα τούτα είναι η βενζίνη στον καπιταλιστικό κινητήρα!
Όλες αυτές οι βρώμικες υποθέσεις ανθούν ιδιαίτερα και έρχονται με εξαιρετική έκταση και δριμύτητα στην επιφάνεια, σε εποχές κρίσης και παρακμής, μεγάλων αντιθέσεων και συγκρούσεων, όπως η σημερινή.

Έρχονται για να μας υποδείξουν ότι το σύστημα δεν εξυγιαίνεται αλλά μόνο ανατρέπεται.

Έρχονται να ομολογήσουν ότι ο δήθεν «ηθικός» και «αδέκαστος» καπιταλισμός μόνο ως χίμαιρα και φαντασίωση μπορεί να υπάρξει.
Δεν εισηγούμεθα να μην γίνεται προσπάθεια διερεύνησης των σκανδάλων και τιμωρίας των ενόχων.

Υπογραμμίζουμε, όμως, ότι το έργο αυτό είναι σισύφειο.
Διότι τα σκάνδαλα στον καπιταλισμό είναι η άλλη όψη του μεγάλου «σκανδάλου» που αποτελεί την ουσία και τον πυρήνα του συστήματος: την κοινωνική ανισότητα και αδικία, απόρροια και αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και μιας λογικής η οποία αναγορεύει το ατομικό ιδιωτικό κέρδος στην αποκλειστική, σχεδόν, δύναμη κίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Γι αυτό φοβούμεθα ότι πρώτα θα πέσει το σύστημα και μετά θα ακολουθήσει την πτώση του η SIEMENS και οι συνακόλουθες καθαγιασμένες πρακτικές της για δουλειές και επέκταση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγωνίζονται κατά των σκανδάλων της SIEMENS όσοι μένουν αδρανείς απέναντι στον επελαύνοντα καπιταλιστικό οδοστρωτήρα .
Δεν μπορεί, αντί για το γάιδαρο, να χτυπάει κανείς μόνο και συνέχεια το σαμάρι!

listonplace

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...