[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ενδεχόμενο επέμβασης από τα Ηνωμένα Έθνη στην Λιβύη
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει τα κατάλληλα μέτρα για να ενταθεί η πίεση στον Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος παραμένει αμετάκλητος απέναντι στις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών.

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν σήμερα ανεπίσημες συνομιλίες για την κρίση στη Λιβύη και εντός του επομένου 48ώρου ενδέχεται να συγκαλέσουν έκτακτη σύνοδο.

Το Συμβούλιο, που ήδη από την Τρίτη έχει ζητήσει «την άμεση κατάπαυση» της βίας, εξετάζει τις χρειώδεις κυρώσεις και «τίποτε δεν αποκλείεται», τόνισε δυτική διπλωματική πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Η βία κατά των αμάχων και η καταστολή των διαδηλώσεων θα πρέπει να σταματήσουν. Κατά τα φαινόμενα, η ηγεσία της Τρίπολης δεν λαμβάνει υπ’ όψη της την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για τον λόγο τούτο σκεπτόμαστε σοβαρά μέτρα που πηγαίνουν ακόμη παραπέρα», τόνισε ο γερμανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Πέτερ Βίτιχ.

Οι διπλωμάτες διαβεβαιώνουν πως υπάρχει ομογνωμία στους κόλπους του Συμβουλίου για την ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όμως η θέσπιση κυρώσεων θα αφεθεί στη διακριτική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της ΕΕ.

newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...