[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο ιός του Νείλου εξαπλώνεται
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή διαδήλωση της αντιπολίτευσης, η οποία είχε απαγορευθεί από τις ιρανικές αρχές, δήλωσε ιρανός βουλευτής, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Στη χθεσινή πορεία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, το ένα άτομο έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό», δήλωσε ο Καζέμ Τζαλάλι σύμφωνα με το ISNA.

Παράλληλα η Ισπανία διαμαρτυρήθηκε σήμερα στις ιρανικές αρχές, χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρό το γεγονός ότι ένας από τους διπλωμάτες της στην Τεχεράνη συνελήφθη χθες και έμεινε υπό κράτηση για τέσσερις ώρες.

Δύο νεκροί στο Μπαχρέιν

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν σεΐχης Χάμαντ μπεν Ίσα Αλ Χαλίφα εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το θάνατο δύο σιιτών διαδηλωτών στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας υπουργικής επιτροπής έρευνας.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο βασιλιάς εξέφρασε τη λύπη του για «το θάνατο δύο αγαπημένων μας γιων», οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών και σημερινών διαδηλώσεων.

Νέες συγκρούσεις στην Υεμένη

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα ανάμεσα σε διαδηλωτές που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το προεδρικό μέγαρο στην Σαναά και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκεται επί τόπου.
Υποστηρικτές του Γενικού Λαϊκού Κονγκρέσου οπλισμένοι με ρόπαλα, επετέθησαν εναντίον των διαδηλωτών σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο και πέταξαν πέτρες εναντίον τους, προκαλώντας ελαφρείς τραυματισμούς.
Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες.
Περί τους 3.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, βγήκαν το πρωί από το Πανεπιστήμιο της Σαναά για να κατευθυνθούν προς το μέγαρο του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, στην πλατεία Σαμπιίν.

«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζαν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το βασικό σύνθημα της εξέγερσης στην Αίγυπτο.

Οι φοιτητές διαδηλώνουν για τέταρτη συνεχή ημέρα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Υεμένης, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια. Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση αποφάσισε να επαναλάβει τον διάλογο με το καθεστώς της Υεμένης και δεν συντάχθηκε με τους διαδηλωτές.

Σε έξι μήνες θα παραδώσει την εξουσία ο αιγυπτιακός στρατός

Εν τω μεταξύ, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ελπίδα του να παραδώσει την εξουσία εντός έξι μηνών σε μια πολιτική αρχή και έναν πρόεδρο εκλεγμένο με ειρηνικό και ελεύθερο τρόπο που θα εκφράζει τη γνώμη του λαού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Το συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι δεν επιζητεί την εξουσία, ότι η τρέχουσα κατάσταση επιβλήθηκε στις ένοπλες δυνάμεις και ότι αυτές έχουν την εμπιστοσύνη του λαού, προσέθεσε το ΜΕΝΑ.

Ο αιγυπτιακός στρατός προειδοποίησε εξ άλλου σήμερα ότι η πραγματοποίηση νέων απεργιών στην Αίγυπτο θα έχει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για τη χώρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.


antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...