[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συνεχίζεται το πυρηνικό θρίλερ - Νέα φωτιά στον αντιδραστήρα 4
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αργά το βράδυ της Τρίτης νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, την επομένη της έκρηξης που προκάλεσε φωτιά και κατέστρεψε τη στέγη του κτιρίου, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ανθρωπότητα το πυρηνικό θρίλερ που εξελίσσεται στην Ιαπωνία. Οι πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές είναι πλέον με το σταγονόμετρο. Η ανησυχία του Πρωπουργού της Ιαπωνίας είναι πλέον έκδηλη καθώς για πρώτη φορά "on camera" παραδέχθηκε πως η διαρροή της ραδιενέργειας είναι σε υψηλά επίπεδα.



Οι άνεμοι μεταφέρουν το ραδιενεργό υλικό που έχει απελευθερωθεί από τις εκρήξεις και τις εκπομπές από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μακριά από την ίδια την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ.

Όμως η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι αν και η ραδιενέργεια μεταφέρεται στα ανοιχτά ως τώρα, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά δορυφορικά και άλλα δεδομένα.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι μετεωρολογικές συνθήκες [οδηγούν τη ραδιενέργεια] ανοικτά κι έτσι δεν υπάρχουν επιπλοκές, για την Ιαπωνία ή άλλες χώρες κοντά στην Ιαπωνία», δήλωσε η Μάριαμ Γκολναράγκι, επικεφαλής του τμήματος μείωσης κινδύνων από καταστροφές.

Σύμφωνα με το CNN, η ιαπωνική κυβέρνηση διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, ενώ όσοι ζουν μεταξύ 20 και 30 χιλιομέτρων θα πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 500 κάτοικοι πιστεύεται ότι έχουν παραμείνει εντός της ζώνης των 20 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Steve Chao, ανέφερε ότι ζώνη απαγόρευσης πτήσεων επιβλήθηκε σε ακτίνα 30 χλμ. γύρων από τη Fukushima.

Πριν και μετά....

Το αμερικανικό δίκτυο ABC ετοίμασε ένα φωτορεπορτάζ που αποτυπώνει όλη την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε στην ιαπωνία ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι που τον ακολούθησε. Η δύναμη της φύσης ισοπέδωσε τα πάντα. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το φωτορεπορτάζ

«Συναγερμός» στο Τόκιο

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, που επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης, λίγες ώρες μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο.2, «χαμηλά» επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο.

Στην ατμόσφαιρα ανιχνεύτηκε ιώδιο και καίσιο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά. Η κυβέρνηση καθησυχάζει, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα». Όπως έγινε γνωστό, Ιάπωνες επιστήμονες θα συναντηθούν σήμερα στο Τόκιο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Δείτε πως μεταδόθηκε η είδηση της νέας έκρηξης:



Τραγικός απολογισμός

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων έχει φτάσει τις 6.000, αν και αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15.000 άνθρωποι. Πάντως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στις ισοπεδωμένες παράκτιες περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας.

Τα θύματα προέρχονται από περισσότερες από 12 περιφέρειες: Στην πόλη Οναγκάβα της επαρχίας Μιγιάγκι, που χτυπήθηκε σφοδρά από το σεισμό, έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 1.000 πτώματα. Άλλες τόσες σοροί εντοπίστηκαν και στην πόλη Μιναμισανρίκου, όπου οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000.

Πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της ιαπωνίας ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Τουρισμού, έχουν χαθεί τα ίχνη περίπου 2.500 τουριστών που επισκέπτονταν την περιοχή. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με περίπου 8.000 κατοίκους της πόλης Οτσούτσι στην επαρχία Ιβάτε.

Από την καταμέτρηση που έχει κάνει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι συνολικά 72.945 κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν καταστεί ακατοίκητα. Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει στην Ιαπωνία.


Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Το δυνατό χτύπημα του εγκαίλαδου ήταν τόσο ισχυρό που πέντε μέρες μετά συνεχίζονται οι μεγάλοι εντάσεως μετασεισμοί που φτάνουν τα 6 ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη νομαρχία Σιζουόκα, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Τόκιο και κοντά στο όρος Φούτζι, ζώνη στην οποία έγιναν περισσότερο αισθητές οι δονήσεις από το σεισμό, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897, σύμφωνα με νέο επίσημο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία της χώρας.

Πρόκειται για τον αριθμό των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, αλλά οι αρχές αναμένουν ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα ξεπερνάει τους 10.000, αν ληφθούν υπόψη και οι πάρα πολλοί αγνοούμενοι.

Πτώματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλη τη ζώνη που επλήγη από το σεισμό, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές από το σεισμό και το τσουνάμι, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνο για αυτήν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται κυρίως η πόλη Σεντάι.

Νέο βίντεο από τις δραματικές σκηνές, καθώς το τσουνάμι χτυπούσε τις ακτές:


-Εικόνες βιβλικής καταστροφής
-Δείτε βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο και τον καταστροφικό σεισμό
-Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
-Σχεδόν 600.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η δεύτερη πιο ζημιογόνα καταστροφή στην ιστορία

Οι πρώτες εκτιμήσεις των οικονομικών συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κάνουν λόγο για καταστροφή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που θ’ αποδειχθει

real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...