[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η στρατηγική των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών»
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο σκοπός της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη δεν είναι η προστασία των αμάχων. Μάλλον το αντίθετο. Οι στόχοι, στρατιωτικοί και μη, έχουν προεπιλεγεί. Οι θάνατοι αμάχων είναι από πρόθεση, και όχι αποτέλεσμα παράπλευρων απωλειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη χτυπηθεί νοσοκομεία, πολιτικά αεροδρόμια, και κυβερνητικά κτίρια. Όπως ανακοίνωσε το λιβυκό υπουργείο Υγείας, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί εκατοντάδες άμαχοι μέχρι σήμερα.

Όλες αυτές οι απώλειες αμάχων, που έχουν ως αιτία τους πυραύλους και τις βόμβες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, διαψεύδονται από τη Δύση, ή απλά χαρακτηρίζονται ως παράπλευρες απώλειες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών William Hague, «ο σύγχρονος πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες», κάτι το εντελώς παράλογο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε πως ο συνασπισμός κρατών που βομβαρδίζει τη Λιβύη κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθούν θάνατοι αθώων, ενώ «οι στόχοι είναι κυρίως εγκαταστάσεις αεράμυνας, μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Υπάρχει όμως μια ολόκληρη εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα δυτικά ΜΜΕ για να μη μαθευτούν οι θάνατοι αμάχων. Όλα τα ρεπορτάζ τους είναι επίτηδες θολά. Οι πύραυλοι Tomahawk έχουν αναγορευτεί σε εργαλεία ειρήνης και δημοκρατίας. Δεν προκαλούν θανάτους αμάχων. Χωρίς αυτή τη κάλυψη από τα ΜΜΕ, η στρατιωτική επέμβαση θα είχε καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα. Μάλιστα στη Wall Street Journal, γράφτηκε ότι σε κηδείες αμάχων θυμάτων στη Τρίπολη, τα φέρετρα ήταν άδεια!

Ο σκοπός των βομβαρδισμών είναι να καταστραφεί η παραγωγική βάση της Λιβύης. Η στρατηγική αυτή αποκαλείται, «ανθρωπιστικός βομβαρδισμός». Έχουμε λένε, «την ευθύνη να προστατεύσουμε το λαό». Έτσι, μονάδες παραγωγής ενέργειας, δρόμοι, νοσοκομεία, τηλεοπτικοί σταθμοί, βιομηχανικά κέντρα, κλπ. θεωρούνται νόμιμοι στρατηγικοί στόχοι. Σύμφωνα με τους Λίβυους, ήδη χτυπήθηκαν δυο νοσοκομεία και μια κλινική στη περιοχή της πρωτεύουσας, που όμως απείχαν πολλά χιλιόμετρα από τα πεδία των μαχών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει κατηγορήσει τη στρατιωτική συμμαχία, πως βομβαρδίζει αδιάκριτα. Το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε τα ΜΜΕ της Δύσης να καταγγέλλουν τον Καντάφι ότι ο ίδιος στοχοποιεί και καταστρέφει τα νοσοκομεία του.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα νοσοκομεία συμπεριλαμβάνονται επίσημα στο κατάλογο των στόχων των αεροσκαφών. Σε μια περίπτωση, καναδικά CF-18 που τους είχε ανατεθεί να χτυπήσουν κάποιο στόχο, επέστρεψαν χωρίς να το κάνουν. Ο στόχος τους ήταν ένα αεροδρόμιο, δίπλα ακριβώς σε ένα νοσοκομείο.

Η διεθνής κοινότητα, επέβαλλε ένα πολεμικό σκηνικό, και μέσω των ΜΜΕ πέτυχε τη παγκόσμια σχεδόν συναίνεση. Η επέμβαση υποστηρίζεται από πολιτικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Ακόμη και η προοδευτική αριστερά υποστηρίζει τους βομβαρδισμούς ως μέσο επιβολής δημοκρατίας, χωρίς όμως να προχωρήσει σε ανάλυση της φύσης της λιβυκής εξέγερσης. Όσοι μιλάνε εναντίον της επέμβασης του ΝΑΤΟ και της Αμερικής, χαρακτηρίζονται ως απολογητές του Καντάφι.

Έχουμε να κάνουμε με το μοντέλο του «ανθρωπιστικού βομβαρδισμού» της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό το μοντέλο έχει ως σκοπό του τη διάλυση της υποδομής κάποιας χώρας. Παρόμοιες «ανθρωπιστικές» επιθέσεις είδαμε τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στο Ιράκ. Στη πρώτη περίπτωση, χτυπήθηκαν γέφυρες, μονάδες παραγωγής ενέργειας, σχολεία, και νοσοκομεία, που είχαν προσεκτικά επιλεγεί από το κέντρο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην ιταλική Vicenza. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Πολλές φορές, οι πιλότοι δεν γνωρίζουν καν τη φύση του στόχου που τους δίνεται. Στη Γιουγκοσλαβία κατέστρεψαν τα πάντα, ακόμη και πολλά ιστορικά και θρησκευτικά της μνημεία. Σε κάποια φάση το ΝΑΤΟ ήθελε να προκαλέσει και περιβαλλοντική καταστροφή στο Δούναβη, στοχοποιώντας εργοστάσιο χημικών κοντά στη πρωτεύουσα.

Το 1999, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στο Βελιγράδι, και δικαιολόγησε την επίθεση λέγοντας πως έγινε για να «σωθούν οι ζωές των νεογέννητων». Δεν σημάδεψαν το τμήμα εκείνο του κτιρίου που είχε παιδάκια, αλλά το αντλιοστάσιο και τις γεννήτριες, κάτι που βέβαια σήμαινε διακοπή ρεύματος για τις θερμοκοιτίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν πολλά μωρά.

Είδαμε τότε και βλέπουμε και σήμερα την υπερσύγχρονη πολεμική τεχνολογία επί τω έργω. Τις λεγόμενες «έξυπνες βόμβες», που πραγματικά είναι έξυπνες και πάνε εκεί που τις προγραμματίζουν να πάνε. Όλα στα πλαίσια του «ανθρωπιστικού βομβαρδισμού».

S.A.

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...