[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Μανιφέστο της “Γενιάς της Αβεβαιότητας”
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις“Γενιά της Αβεβαιότητας” (Geração À Rasca). Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην βάση της ακηδεμόνευτης, ακομμάτιστης, λαϊκής και ειρηνικής αρχής, και αποτέλεσαν ένα πολύχρωμο πάζλ διαφορετικών μορφών έκφρασης, έχοντας σαν μοναδική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες να κρατάει ο κάθε ένας και από ένα «ταμπλό» όπου εμφάνιζε την προσωπική και κοινωνική του διαμαρτυρία. (πάνω από 200.000 διαδηλωτές) που έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Πορτογαλίας, στις 12 του Μάρτη, παραθέτουμε, μεταφρασμένο το κείμενο των οργανωτών της διαδήλωσης, που ξεκίνησε μέσω νεαρών χρηστών του διαδικτύου και του blog

Το Μανιφέστο της Γενιάς της Αβεβαιότητας

Εμείς, οι άνεργοι, “η γενιά των πεντακοσίων ευρώ» και άλλοι χαμηλόμισθοι εργαζομένοι, μεταμφιεσμένοι σκλάβοι, “ευέλικτοι” εργαζόμενοι, δήθεν ελεύθεροι επαγγελματίες , εποχικοί εργαζόμενοι, ασκούμενοι, υπότροφοι, εργαζόμενοι φοιτητές, μαθητές, μητέρες, πατέρες και γιοι της Πορτογαλίας.

Εμείς, που έχουμε μέχρι τώρα βολευόμασταν με τους όρους που μας επέβαλλαν, στεκόμαστε εδώ, σήμερα, ώστε να συμβάλλουμε σε μια ποιοτική αλλαγή στη χώρα μας. Στεκόμαστε εδώ, σήμερα, διότι δεν μπορούμε πλέον να αποδεχθούμε την κατάσταση στην οποία μας έσυραν. Στεκόμαστε εδώ, σήμερα, διότι κάθε μέρα, προσπαθούμε σκληρά για να θεωρούμαστε άξιοι ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος, με τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Διαμαρτυρόμαστε έτσι ώστε οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της αβεβαιότητας μας – πολιτικοί, εργοδότες αλλά και εμείς οι ίδιοι – να δράσουμε από κοινού για την ταχεία αλλαγή αυτής της πραγματικότητας που δεν είναι πια βιώσιμη.

Διαφορετικά:

α) Η παρούσα κατάσταση είναι μια απάτη, δεν μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας, αποκλείοντας έτσι την καλυτέρευση των κοινωνικών-οικονομικών συνθηκών της χώρας. Οι φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, η οποία δεν μπορεί να ευημερήσει, μετατρέπονται σε αδιέξοδες.

β) Το παρόν αποτελεί προσβολή του παρελθόντος, καθώς οι προηγούμενες γενιές έχουν αγωνιστεί σκληρά για τα δικαιώματά μας, την πρόσβασή μας στην εκπαίδευση, την ασφάλειά μας, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθερία μας. Δεκαετίες αγώνων, επενδύσεων και αφοσίωσης, κινδυνεύουν να συμβιβαστούν στις απαιτήσεις των αγορών…

γ) Το μέλλον είναι υπό αμφισβήτηση, και εμείς βλέπουμε σ’αυτό έλλειψη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους και άδικες συντάξεις για εκείνους που εργάστηκαν όλη τους τη ζωή. Οι πόροι και οι δεξιότητες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η χώρα ώστε να βγει από την ύφεση φαίνεται ότι σπαταλιούνται άδικα.

Είμαστε η γενιά με τα περισσότερα προσόντα στην ιστορία της χώρας. Για το λόγο αυτό, δεν θα αφεθούμε στην ψυχική κούραση, την απογοήτευση ή την έλλειψη των μελλοντικών προοπτικών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως έχουμε όλους τους πόρους και τα εργαλεία για να παρέχουμε ένα λαμπρό μέλλον για την κοινωνία μας και τους εαυτούς μας.

Αυτό δεν είναι μια διαμαρτυρία ενάντια σε μια συγκεκριμένη γενιά. Πολύ απλά, δεν πρόκειται να αναμένουμε παθητικά, την λύση των προβλημάτων από άλλους. Διαμαρτυρόμαστε όχι ενάντια σε κάποιον, αλλά για μια λύση, της οποίας ποθούμε να γίνουμε μέρος


eagainst

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...