Αφελώς ίσως αλλά προσπαθώ να καταλάβω την δυτική αντίδραση στο θέμα της Λιβύης αλλά και των άλλων αραβικών χωρών που εξεγέρθηκαν.
Τα κανάλια συνεχώς μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες που θέλουν τους "καλούς" δυτικούς να θέλουν να φέρουν την "δημοκρατία" στους "ταλαίπωρους" Άραβες έστω και με την βία.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει το απολυταρχικό καθεστώς με το οποίο κυβερνιόντουσαν ως τώρα.
Ομως ποια ανάγκη επέβαλλε τον ξαφνικό και σχεδόν ταυτόχρονο ξεσηκωμό σε Αιγυπτο,Τυνησια,Αλγερία,Μπαχρειν,Λιβύη,Σουδάν,Ομάν;Χώρες που πέρα απο το κοινό ότι διέθεταν και διαθέτουν ακόμα μοναρχίες ή δικτατορικά καθεστώτα με τα οποία η Δύση συνεργάστηκε άψογα για δεκαετίες είναι όλες τους πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.
Πως αυτή η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά των Αράβων απέναντι σε αυτούς που οι ίδιοι θεωρούσαν "θεούς" για 30 και 40 χρόνια;
Και ποια ανάγκη επιβάλλει την εμπλοκή των δυτικών σε εσωτερικά θέματα τρίτων χωρών;
Αν αφήσουμε κατα μέρος το παραμύθι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χρησιμοποιείτε και για.....πάσα νόσο και πάσα μαλακία.Η ένδεια η πείνα και η ανεργία οφείλεται σε κάποιο μεμονωμένο δικτάτορα ή στην παγκόσμια οικονομία που ελέγχεται απο γνωστούς "εκλεκτούς" και τις εταιρείες τους που κατέχουν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων;
Ρώσοι και Κινέζοι μάλλον έχουν πιάσει το νόημα και για αυτό είναι και αντίθετοι στην στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης.Μιας εμπλοκή που εμμέσως είναι έτοιμη όπως δήλωσε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρασμούσεν αλλά δεν έχει...ζητηθεί.
Απο ποιους άραγε;
Μήπως όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα για τον παγκόσμιο χωροφύλακα πέρα απο την δημιουργία αναταραχής που οδηγεί σε αλματώδη αύξηση του πετρελαίου αυξάνοντας την αξία των αμερικανικών και όχι μόνο αποθεμάτων;
Μήπως το αποτυχημένο πείραμα του Αφγανιστάν που ηλιθωδώς συμμετέχει και η χώρα μας όπου οι δυτικοί "δημοκράτες" μαζί με Ταλιμπάν έχουν δολοφονήσει χιλιάδες αμάχους κρίθηκε επιτέλους ότι είναι....πολυέξοδο και μια εσωτερική επανάσταση κοστίζει απείρως λιγότερα;
Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι ακόμα και οι ξεσηκωμένο (μερίδα εξ αυτών) αντιλαμβάνονται τι παίζεται και το πρώτο πράγμα που έσπευσαν να καταλάβουν είναι πόλεις που φιλοξενούν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Εκεί φαίνεται πως πρωτοεπιτίθενται και οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι.
Η Μάρσα ελ Μπρέγκα είναι μια απο αυτές τις πόλεις που τα τελευταία 24ωρα έχει αλλάξει χέρια δυο φορές.
Αν και οι Αμερικανοί δηλώνουν πως περιμένουν απόφαση του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση όλοι γνωρίζουν πως ο ΟΗΕ δεν είναι τίποτα άλλο απο μια αμερικανική μαριονέτα.
Ηδη δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία διέσχισαν την διώρυγα του Σουέζ μεταφέροντας 2.000 πεζοναύτες όπως δήλωσε το αμερικανικό πεντάγωνο ενω στο κόλπο μπήκε και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που ζητά να δικάσει τον Καντάφι για εγκλήματα πολέμου.
Ολα δείχνουν πως οι Αμερικανοί έχουν βάλει σκοπό να ελέγξουν την ροή πετρελαίου είτε με την χρήση βίας είτε με την "δημοκρατία".
Σχεδόν όμως έναν μήνα μετά απο τις εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία και αφου τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σβήσει εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί και μάλιστα στην Αίγυπτο την κυβέρνηση ασκεί ο στρατός με αμερικανική άδεια.
Απο την πλευρά του ο αραβικός σύνδεσμος αδυνατεί να επέμβει και περιορίζεται στο να ζητά απο την Δύση να μην επέμβει στρατιωτικά.
Κατά περίεργο όμως τρόπο η μόνη χώρα της περιοχής που δεν υπάρχουν εξεγερμένοι "δημοκράτες" είναι στην ξεπουλημένη στους Αμερικάνους Σαουδική Αραβία την χώρα με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις ΗΠΑ αλλά και τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις που φιλοξενεί στην χώρα τους.
Προφανώς η κληρονομική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας είναι ποιο "δημοκρατικό" καθεστώς απο τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς για τους λαούς αυτών των κρατών οι επιλογές είναι δυο είτε θα αποδεχθούν την δικτατορία των μοναρχών τους είτε θα υποστούν την δυτική "δημοκρατία" που θα ξεζουμίσει τις χώρες τους και απο την τελευταία πλουτοπαραγωγική πηγή και θα τις καταστήσει νέα "Ιράκ" ή αλλιώς...μοντέρνες αποικίες των δυτικών.
Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν αυτόνομες ομάδες που να είναι έτοιμες να αγωνιστούν μόνες τους για να κάνουν πράξη τις επιδιώξεις τους και προσκαλούν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα το σενάριο είναι γνωστό και έχει εφαρμοστεί ήδη στην μισή Λατινική Αμερική την Νοτιοανατολική Ασία αλλά και την Αφρική.
protesilaos