[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γαλλία - Βρετανία στα... χαρακώματα για την επιδημία
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το Παρίσι κατηγορεί εμμέσως το Λονδίνο για τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη Μπορντό, καθώς οι ασθενείς αυτοί είχαν καταναλώσει σαλάτες με φύτρες σπόρων αγγλικής προέλευσης


Γαλλοβρετανικός "πόλεμος" έχει ξεσπάσει για το E.Coli μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων του φονικού στελέχους του βακτηρίου στο Μπορντό της Γαλλίας, που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 45 ανθρώπων στην Ευρώπη - 44 στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία.

Η επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας που έχει θέσει σε συναγερμό τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές και προκάλεσε προσωρινή ρήξη στις εμπορικές σχέσεις Γερμανίας-Ισπανίας μετά την ενοχοποίηση των ισπανικών αγγουριών για τον διατροφικό εφιάλτη, φέρνει σε αντιπαράθεση αυτήν τη φορά Παρίσι και Λονδίνο. Οι Γάλλοι κατηγορούν εμμέσως τη Βρετανία για τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στο έδαφός της καθώς αποδεικνύεται ότι οι ασθενείς αυτοί είχαν καταναλώσει σαλάτες με φύτρες σπόρων αγγλικής προέλευσης.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη της Γηραιάς Ηπείρου, αν και παραδέχεται ότι τρεις ευρωπαϊκές χώρες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες προκειμένου να φρενάρουν την εξάπλωση της επιδημίας.

"Δεν υπάρχει επίσημος ευρωπαϊκός συναγερμός μέχρι αυτή την ώρα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση των πωλήσεων των ύποπτων προϊόντων", υποστήριξε εκπρόσωπος του επιτρόπου για θέματα Υγείας, Τζον Νταλί. Ο ίδιος προσέθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία μετά την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι δέκα άνθρωποι στο Μπορντό έχουν νοσήσει από Ε.Coli.

Σύμφωνα με Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο, για την ασθένεια των πολιτών ενοχοποιούνται φύτρες βρετανικής προέλευσης, επωνυμίας "Thomson & Morgan" με έδρα το Ιπσουιτς (αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή της). Παρόλ' αυτά, η γαλλική κυβέρνηση διέταξε ήδη να αποσυρθούν από τις προθήκες των καταστημάτων φύτρες, μουστάρδα και ρόκα της βρετανικής εταιρείας και ζήτησε από το Λονδίνο τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

Αμεση ήταν η αντίδραση της βρετανικής εταιρείας "Thomson & Morgan", η οποία, σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που να την ενοχοποιούν για τα δύο κρούσματα στη Γαλλία.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Συστάσεις για τις ωμές φύτρες

Η απόφαση του Παρισιού να αποσύρει από τα ράφια φύτρες της βρετανικής εταιρείας Thomson & Morgan έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Λονδίνου. Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας έσπευσε να χαρακτηρίσει την απόφαση ως "ανεύθυνη". Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση συνέστησε στο κοινό να αποφεύγει την κατανάλωση ωμών φυτρών.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό "France Internationale", τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στο προάστιο του Μπορντό, Μπεγκλ, όπου σε ένα κέντρο προσχολικής ηλικίας τα παιδιά καλλιέργησαν φύτρες για να τις χρησιμοποιήσουν σε σούπα που καταναλώθηκε από τους γονείς τους στη διάρκεια σχολικής γιορτή.

Κρούσματα
Εξι γυναίκες και δύο άντρες, ηλικίας 31 έως 78 ετών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μπεγκλ, Νοέλ Μαμέρ, οι φύτρες σπόρων ήταν βρετανικής προέλευσης και είναι αυτές που ευθύνονται για την ασθένεια των γονέων. Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να αγνοούν το πώς μολύνθηκαν οι φύτρες, οι οποίες θεωρούνται ένοχες για την επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας στη χώρα τους που έχει προκαλέσει τον θάνατο 44 ανθρώπων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γαλλία - Βρετανία στα... χαρακώματα για την επιδημία"

Leave a reply