[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Οι μέρες πέρασαν. Η σκιά αυτών που καταφτάνουν, πέφτει βαριά. Το μέλλον πλέον καθορίζεται πάνω σε λεπτομέρειες. Ο νεοφιλελευθερισμός που επιβλήθηκε αποδεικνύει -ακόμη μια φορά- πως όπως και στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, δεν τα πάει καλά με τις ελευθερίες και τον ανθρώπινο παράγοντα. Ο λαός φαίνεται πως αποτέλεσε μια ανέλπιστη γραμμή άμυνας μπροστά στην λαίλαπα του κεφαλαίου. Πλέον μπορούμε να υποστηρίξουμε πως ο πόλεμος δεν είναι απλά οικονομικός, αλλά ταξικός και εθνικός. Ταξικός, επειδή οι ελίτ για πρώτη φορά αποφάσισαν να έρθουν τόσο απροκάλυπτα σε σύγκρουση με την εργατική και μεσαία τάξη. Επιχειρούν να τις διαλύσουν. Εθνικός είναι ο πόλεμος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για κάθε χώρα. Γιατί το τραπεζικό σύστημα και οι τζογαδόροι-οικονομικοί δολοφόνοι, δεν έχουν πατρίδα, παρακάμπτουν τις εθνικές κυβερνήσεις.

Όσο το κίνημα των πλατειών μένει ακηδεμόνευτο, τόσο λυσσάει το Σύστημα απέναντί του. Η σπίλωση του αγώνα γίνεται από πολλές πλευρές. Τα ΜΜΕ παπαγαλίζουν τις κυβερνητικές θέσεις συγκαλυμμένα, ενώ οι απεργοί και οι διαδηλωτές ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζονται ως προστάτες της σαπίλας! Το θράσος αυτού του καθεστώτος δεν σταματάει εκεί, αφού ο Πάγκαλος έκανε δήλωση πως αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα χρεοκοπήσουμε και θα βγουν τα τανκς στους δρόμους για να προστατεύσουν τις τράπεζες! Πριν λίγο καιρό σε εκπομπή του Σκάι, ο Μητσοτάκης δήλωνε πως δεν έχει σημασία αν θα υπάρχουν και νεκροί. Μεγαλοδημοσιογράφοι πλαγίως πιέζουν την κυβέρνηση στο να γίνει περισσότερο αποφασιστική (χμμ…) απέναντι στους αντιφρονούντες. Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν συναίνεση, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, όλα τα κόμματα να γίνουν θεματοφύλακες της αντιλαικής επίθεσης. Να νομιμοποιηθεί από όλο τον πολιτικό κόσμο η παγίωση μιας κατάστασης.

Η δικαιοσύνη από την άλλη για άλλη μια φορά απέδειξε ποιους εξυπηρετεί. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως το Μνημόνιο είναι συνταγματικό και μάλιστα υποστήριξε πως δεν προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε απειλεί την εθνική κυριαρχία, ενώ δεν αποτελεί ούτε διεθνή σύμβαση. Αυτά που αποφάσισε το ΣτΕ είναι κατάπτυστα και αποδεικνύουν πόσο βαθιά είναι η διαπλοκή σ’ αυτή την χώρα.

Η παλιά Ελλάδα πέθανε. Η πλατεία σε αυτή την χρονική φάση έχει να επιτελέσει τον πιο κρίσιμο ρόλο. Σίγουρα η εξουσία όσο απειληθεί, τόσο πιο βίαιη θα γίνει. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες περί ειρηνικών διαδηλώσεων, γιατί κανένα καθεστώς δεν σέβεται τον αγώνα του λαού, ούτε το αντιμετωπίζει με φιλότιμο. Αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, τότε ο νεοφιλελευθερισμός θα έχει πετύχει μια τρομακτική νίκη, ενώ η επόμενη μέρα θα είναι μια πορεία προς την εξαθλίωση. Οι πραγματικά πεινασμένοι δεν έχουν βγει στον δρόμο και αν βγουν, να θυμάστε πως η πείνα είναι κακός σύμβουλος.

Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός μας; Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, η τρόικα και οι τράπεζες. Ούτε μόνο η δικαιοσύνη των λίγων, τα ΜΑΤ-κέρβεροι της εξουσίας. Ούτε οι δήθεν “εναλλακτικοί” καλλιτέχνες και διαννοούμενοι που μιλάνε πιο φιλομνημονιακά κι από τον ΓΑΠ. Είναι ο ίδιος ο κακός μας εαυτός. Είμαστε νέα ξυπνητήρια, σε έναν παλαιό κόσμο που ακόμη κοιμάται. Οι καναπέδες θα γίνουν φέρετρα. Για πρώτη φορά δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Την Πέμπτη μπορεί να μην υπάρχει αυτή η χώρα. Η βίαιη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση ισοδυναμούν με γενοκτονία. Αυτή την φορά ταξική.

Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Όλα τα μάτια θα είναι στραμένα πάνω μας, πόσα διεθνή δίκτυα θα καλύψουν τα γεγονότα. Στην ελληνική κοινωνία πραγματοποιείται ένα οικονομικό\πολιτικό πείραμα. Και θέλουν να δουν αν θα πετύχει, ώστε να το επιβάλουν και σε άλλες χώρες. Όμως παράλληλα το πείραμα που επιχειρούν οι λαικές μάζες είναι σε θέση να αλλάξει τους συσχετισμούς. Κάποιοι πιστεύουν ότι αν δεν χυθεί αίμα δεν θα πετύχουμε τίποτα. Όταν χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις, να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να χυθεί το δικό μας αίμα. Αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε εκ του ασφαλούς.

Ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να έχει στόχους για να συνεχίσει. Έτσι, ότι κι αν γίνει τις 2 επόμενες ημέρες, οφείλουμε πρώτα στους εαυτούς μας να μην σταματήσουμε. Μικρές νίκες και μικρές ήττες οδηγούν στην τελική έκβαση του πολέμου. Ως τότε, γνωρίζοντας τα αρνητικά του εαυτού μας, προστατευόμαστε καλύτερα από τον εχθρό.

πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ"

Leave a reply