[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στο τιμόνι του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011", ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Η 55χρονη Κριστίν Λαγκάρντ ήταν η επικρατέστερη στην κούρσα για τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν, στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου, έχοντας ως αντίπαλο τον 53χρονο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς.

Το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων χαρακτήρισε την εκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ ως "μία νίκη για την Γαλλία", σημειώνοντας ότι η γαλλική προεδρία χαίρεται για το γεγονός ότι μία γυναίκα αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική διεθνή ευθύνη.

"Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί" προσθέτει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή επιτυχία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την εκλογή της Λαγκαρντ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στο τιμόνι του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ"

Leave a reply