[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
NYTimes: «Ο Βενιζέλος υποτίμησε τη δυσφορία των Ευρωπαίων για την Ελλάδα»
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το πορτρέτο του Ευάγγελου Βενιζέλου «φιλοτεχνεί» σε δημοσίευμα της η εφημερίδα “New York Times”.

Στο δημοσίευμα, ο νέος υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζεται ως πολιτικός «βαρέων βαρών», ωστόσο η θέση του επιβάλλει να πείσει το εσωτερικό της χώρας, την Ευρώπη αλλά και τις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πορεία και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Το έργο αυτό, ωστόσο, είναι μάλλον υπερβολικά μεγάλο για ένα άτομο, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, όταν μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση και το χρέος της ανέρχεται στο 150% του ΑΕΠ.

Παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα αποτιμά θετικά την ομιλία του κ. Βενιζέλου κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, το πραγματικό πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υπουργός είναι να πείσει το Κοινοβούλιο για την ανάγκη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Επιπλέον, θα πρέπει να καταφέρει «κάτι που κανείς άλλος πολιτικός δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα», δηλαδή να πείσει τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους καθώς και τα συνδικάτα, που αντιτίθενται στην συρρίκνωση του κράτους.

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην πολιτική διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και στη σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν και η αφορμή να μπει στην πολιτική.

Πάντως, παρά τις πλούσιες «περγαμηνές», ο κ. Βενιζέλος μάλλον υποτίμησε τη δυσφορία των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την αποτυχία της Ελλάδος να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Μάλιστα, η προσπάθειά του να εξηγήσει στους ομολόγους του ότι η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια επανέναρξης συνομιλιών για το πακέτο λιτότητας που έχει ήδη συμφωνηθεί.

πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "NYTimes: «Ο Βενιζέλος υποτίμησε τη δυσφορία των Ευρωπαίων για την Ελλάδα»"

Leave a reply