[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί αύριο
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τηλεδιάσκεψη θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο. Θα προηγηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι για την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει του Eurogroup αυτής της εβδομάδας αλλά και για την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τραπεζίτες Βασίλης Ράπανος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Απόστολος Ταμβακάκης διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τράπεζας, ενώ για το περιχόμενο αυτής ενημερώθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα, Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως σημειώνει το Reuters, η τηλεδιάσκεψη έρχεται ύστερα από τη νέα αναζωπύρωση των σεναρίων για το μέλλον της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, είχε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί αύριο

Η συνομιλία Βενιζέλου-Μπαρουάν, σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είχε αντικείμενο την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ενώ παρόμοιο ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως, επίσης, έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, κατά την επικοινωνία Βενιζέλου-Μπαρουάν συζητήθηκε και η αυριανή τηλεδιάσκεψη των ηγετών των τριών χωρών.

Νωρίτερα το γραφείο του Γάλλου προέδρου διέψευσε την πληροφορία ότι Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζονται να εκδώσουν κοινή δήλωση για την Ελλάδα –πληροφορία που συν τοις άλλοις προκάλεσε, τάχιστα, ανοδικές τάσεις στο ευρώ προ της ελπίδας ανάληψης κοινής δράσης από τον γαλλογερμανικό άξονα.

Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος Νιοκολά Σαρκοζί αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις προς τους δημοσιογράφους ύστερα από την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι με αντικείμενο την κρίση της ευρωζώνης.

Ενδεικτική πάντως της ανησυχίας σε ευρωπαΪκό επίπεδο είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κέες ντε Γιάχερ, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αν μεταξύ των σεναρίων συμπεριλαμβάνεται και πιστωτικό γεγονός της Ελλάδας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί αύριο"

Leave a reply