Να τι θα ψηφίσουν από κοινού στη Βουλή, τα κόμματα του μνημονίου.
Η κεντρική ιδέα του δεύτερου μνημονίου της 27-10-12011, που βάζει την Ελλάδα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, είναι ο όρος που βάζει η τρόϊκα: «Εμείς τα χρέη, εσείς το έλλειμμα». Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από τον κάθε Έλληνα, ώστε να αντιληφθεί ο καθένας τι ακριβώς τον περιμένει. Αυτό εννοείται ότι θα το γνώριζαν οι Έλληνες πριν ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, που ματαιώθηκε και φυσικά η απάντηση θα ήταν «ΟΧΙ».
Το «Εμείς τα χρέη, εσείς το έλλειμμα», σημαίνει ότι από το χρέος της Ελλάδας, αφού πρώτα....
περικόψουν ένα τμήμα του που αφορούσε τράπεζες, ιδιώτες και ασφαλιστικά ταμεία κατά 50%, το υπόλοιπο, το οποίο κυρίως είναι οφειλές προς την τρόϊκα, θα το αναλάβει η ίδια η τρόϊκα με νέα δάνεια, τα οποία θα αφορούν την εξόφληση του υπόλοιπου 50% και ταυτόχρονα την εξόφληση των δικών της δανείων (του πρώτου μνημονίου) με νέα δάνεια και επιπλέον τόκους. Με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο χρέος της χώρας αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την τρόϊκα, στην οποία (δηλαδή στον άξονα Γερμανίας – Γαλλίας – ΗΠΑ) θα είμαστε πλέον μόνιμα υπόδουλοι.Ταυτόχρονα τα ελλείμματα τα αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι. Κάλυψη ελλειμμάτων με νέο χρέος δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλύψουμε τις δημόσιες δαπάνες, αποκλειστικά από τους φόρους και μάλιστα να υπάρχει και πλεόνασμα κάθε χρόνο για να ξεχρεώνουμε την τρόϊκα, για ένα χρέος που συνεχώς θα αυξάνει.
Ποια θα είναι τα αποτελέσματα; Από το ένα μέρος, απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με την σύμπραξη και των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Δραστική μείωση όλων των δαπανών για Άμυνα, Υγεία, Παιδεία (μάλλον η δωρεάν θα πάει περίπατο), Πρόνοια κ.λ.π. Από το άλλο μέρος, κατακόρυφη αύξηση της ήδη υψηλής φορολογίας, μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα σε αμοιβές Αφρικής, πτώση τη κατανάλωσης, ύφεση κ.λ.π. Μετά από όλα αυτά περιμένει κανείς να παράγουμε και να ανταγωνιστούμε τα γερμανικά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά προϊόντα σε ποιότητα και κόστος, μέσα στο περιβάλλον του Ευρώ, με το οποίο συνεχώς αιμορραγούμε;
Ταυτόχρονα θα ξεπουληθεί η ελληνική δημόσια περιουσία, η οποία αποτιμήθηκε σε 125 δις ευρώ με το πρόγραμμα «ΕΥΡΗΚΑ», όταν η πραγματική της αξία, σύμφωνα με δύο ελληνικά πανεπιστήμια, ανέρχεται σε ένα τρισεκατομμύριο, τριακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ.
Έπειτα από όλα αυτά πιστεύει κανείς ότι δεν θα φύγουμε από το Ευρώ; Εμείς το έχουμε ξαναγράψει, ότι υπολογίζουμε να φύγουμε από το Ευρώ, το πολύ σε ένα έτος. Είναι αδύνατο να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες χωρίς Εθνικό Νόμισμα, αλλά με ξένο, το οποίο μάλιστα συνεχώς θα διαρρέει στο εξωτερικό. Θα φύγουμε από το Ευρώ, όταν όμως πρώτα θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα και όταν θα έχει πλήρως διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Εδώ είναι όλο το παιχνίδι και όχι το συμφέρον της χώρας..