[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το κλείσιμο του ματιού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ύποπτες φωτογραφίες από τη νίκη 7-1 της Λιόν στο Ζάγκρεμπ



Η Λιόν πήρε στη διαφορά τερμάτων την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Άγιαξ να μένει εκτός. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε στο ένα παιχνίδι (Ρεάλ-Άγιαξ) να ακυρωθούν δύο κανονικά γκολ των «Αμστερντάμερς» και στο άλλο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν) να νικήσουν 7-1 οι Γάλλοι, με το σκορ ημιχρόνου στο 1-1. Το ζήτημα... μύριζε από την αρχή, αλλά τα σενάρια φούντωσαν με τη δημοσιοποίηση δύο φωτογραφιών. Στη μία φαίνεται ο Ντόμαγκοχ Βίντα να κλείνει χαμογελώντας το ματι στον Γκομίς μετά από γκολ της Λιόν και στην άλλη να βγαίνει ο ίδιος παίκτης από πρακτορείο στοιχημάτων, κοιτώντας δεξιά και αριστερά μήπως τον παρακολουθεί κανείς.

Οι άνθρωποι του Άγιαξ είναι έξω φρενών. Ο Φρανκ ντε Μπουρ κάλεσε την UEFA να ερευνήσει όσα έγιναν στο Ζάγκρεμπ: "Δεν θέλω να μιλήσω για το ματς της Λιόν. Ήταν ένα χαστούκι για εμάς. Ξέρω ότι η Ντιναμό έπαιζε με δέκα παίκτες για μία ώρα, όμως ξέρω ότι το σκορ ήταν 1-1 στο ημίχρονο. Δεν λέω ότι ήταν στημένο. Κάθε άλλο. Απλώς είμαι καχύποπτος. Έχω εμπιστοσύνη στην UEFA. Ό,τι κι αν αποφασίσει θα είναι το δίκαιο για εμένα".

Ο γαλλικός Τύπος κάνει λόγο για "το θαύμα της Λιόν". Η Equipe θυμίζει το 7-0 της προηγούμενης αγωνιστικής, της Βαλένθια επί της Γκενκ, όμως τονίζει πως "αν έχει συμβεί κάτι αντικανονικό, τότε πρόκειται για μαύρη σελίδα στο γαλλικό ποδόσφαιρο".

Η ισπανική As, η εφημερίδα που πρώτη εντόπισε το κλείσιμο του ματιού του Βίντα στον Γκομίς, περιγράφει το κλίμα με μία μικρή και σαφή φράση. Ο αρθρογράφος Πάμπλο Μαρτίνεθ σημειώνει στο κείμενό του: "Το σκορ και η διακύμανση μας υποψίασε. Αλήθεια, μας αδικεί κανείς";

Ιδιαίτερα επιθετικά τα ολλανδικά ΜΜΕ. Ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα από εφημερίδες της χώρας:

De Volkskrant: "Μία εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να χωνευτεί, όμως όσα έγιναν στο Ζάγκρεμπ μόνο λύπη μπορούν να προκαλέσουν. Όχι μόνο στους φίλους του Άγιαξ, αλλά σε όλους".

Dagblad Agemeene: "Διπλό έγκλημα. Ο Πορτογάλος Μανουέλ ντε Σόουζα ακύρωσε δύο κανονικά γκολ του Άγιαξ, μέτρησε ένα οφσάιντ γκολ της Ρεάλ και στο Ζάγκρεμπ η Ντιναμό βοήθησε τη Λιόν να προκριθεί".

NRC Handelsblad: "Θα παρέμβει η UEFA; Θα κάνει το καθήκον της, ή ο Μισέλ Πλατινί έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί";

Ακατανόητη η στάση της UEFA

Την ίδια στιγμή, η UEFA κρατά μία ακατανόητη και -είναι η αλήθεια- ενοχλητική στάση. Ο εκτελεστικό διευθυντής της ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε: "Δεν έχουμε καταγγελίες από εταιρείες για ασυνήθιστο ποντάρισμα στον αγώνα. Αν προκύψουν άλλα στοιχεία θα το ερευνήσουμε".

Λες και όλα στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των στοιχηματικών εταιρειών. Λες και τα παιχνίδια στήνονται μόνο για το στοίχημα.

Διαβάστε εδώ παρέμβαση του enet.gr για το σκανδαλώδη αποκλεισμό του Άγιαξ

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το κλείσιμο του ματιού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου"

Leave a reply