[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η χώρα καταρρέει...
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


  • Η χώρα εξαθλιώνεται. Κάποιοι επιτέλους να κυβερνήσουν...
Κάθε μέρα και χειρότερα. Κάθε χθες και καλύτερα... Αυτό είναι το συμπέρασμα όσων βιώνουν την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου (τις αποφάσεις αυτής της πολιτικής ζούμε, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνάμε αυτό), ενώ οσονούπω οι αποφάσεις της κυβέρνησης του προσληφθέντα πρωθυπουργού (τραπεζικού στο επάγγελμα) Λουκά Παπαδήμου, θα αρχίσουμε να τις ζούμε στο "πετσί" μας, από τις αρχές της Άνοιξης που έρχεται. Και τα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα, δυστυχώς είναι μπροστά μας, όσο και αν προσπαθούν οι "υπεύθυνοι" πολιτικοί, αλλά και οι ένοχοι κυβερνώντες (πρώην και νυν) να αποκρύψουν από τον Ελληνικό λαό.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα;

Η τρόικα ζητά 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, μείωση -κι άλλη μείωση- των μισθών και των συντάξεων,τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ήδη στο κόκκινο που σημαίνει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε συντάξεις, ούτε περίθαλψη.

Στα σχολεία αρχίζουν να λειτουργούν συσσίτια για τα πεινασμένα παιδιά, το θέαμα ανθρώπων να ψάχνουν στα σκουπίδια γίνεται όλο και πιο συχνό. Οι νέοι άνθρωποι, οι δυναμικές γενιές φεύγουν άρον άρον για το εξωτερικό.

Η χώρα εξαθλιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης, χωρίς καμιά προοπτική να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η ΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκτήσει στους κόλπους της και μερικές τριτοκοσμικές χώρες. Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα βγει από από την Ευρωζώνη το 2012 κι αυτό για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πλέον καμιά σημασία. Εξαθλιωμένος μέσα στην ευρωζώνη ή εξαθλιωμένος εκτός ευρωζώνης δεν έχει καμιά διαφορά. Τι κάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Συσκέπτεται άβουλο και μοιραίο. Η χώρα βουλιάζει και το πολιτικό προσωπικό συσκέπτεται για την επόμενη ημέρα η οποία όμως δεν υπάρχει. Οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ συσκέπτονται για την διαδοχή, οι υπουργοί της ΝΔ απλώς... υπουργεύουν.

Στο δημόσιο τίποτα δεν λειτουργεί,αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αποτέλεσμα ακόμα και κάποιες τελευταίες ευκαιρίες να χάνονται. Ο Παπαδήμος τις τελευταίες μέρες κατάλαβε(;) τι γίνεται ή μάλλον τι δεν γίνεται αλλά είναι εκ της συμφωνίας ένας αδύναμος πρωθυπουργός την στιγμή που η χώρα χρειάζεται ηγέτη να πάρει αποφάσεις. Η χώρα εκτός από εξαθλιωμένη είναι και ακέφαλη και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Είναι ακέφαλη εν μέσω πολέμου κι αυτό είναι το χειρότερο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ή δίνονται στον Λ.Παπαδήμο αρμοδιότητες πραγματικού πρωθυπουργού, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα της χώρας (για την ακρίβεια, όπως επέλεξαν τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα) ή πρέπει το συντομότερο να πάμε σε εκλογές. Τουλάχιστον για να μην έχει κανένας δικαιολογία για την απραξία και το άβουλο.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η χώρα καταρρέει..."

Leave a reply