[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η "Ελευθεροτυπία"
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Σε καθεστώς δικαστικής προστασίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπαχθεί η ιδιοκτήτρια εταιρία της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

Η εταιρεία, που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες οικονομικά προβλήματα, φέρεται να έχει ετοιμάσει προσφυγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία αιτείται την έγκριση του δικαστηρίου για την έναρξη των διαδικασιών υπαγωγής της στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχει αναστολή οποιασδήποτε απαίτησης εκ μέρους των πιστωτών της, ρύθμιση των χρεών της και εξυγίανση της.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η προσφυγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της "Ελευθεροτυπίας" επρόκειτο να κατατεθεί την Τετάρτη, αλλά για τεχνικούς λόγους θα κατατεθεί την Πέμπτη.

Ήδη πάντως έχει καταβληθεί το σχετικό παράβολο.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 37,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 13,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της εφημερίας, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, προχώρησαν στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η "Ελευθεροτυπία""

Leave a reply