Πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία
Η λιτότητα εναντίον της δημοκρατίας
Παραπαίουσα και εξασθενημένη, η έτσι κι αλλιώς διαστρεβλωμένη δημοκρατία τείνει να καταρρεύσει συμπαρασύροντας ένα δικομματικό σύστημα, θεσμικά δομημένο με τρόπο που να εξυπηρετεί, παρασκηνιακά, τα συμφέροντα των πιστωτών. Όλη η Ευρώπη, κατευθύνεται προς τις ίδιες πολιτικές λιτότητας, που απαιτούνται από τους τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όχι μόνο έχει αποδειχθεί , μέσω του ελληνικού παραδείγματος, η αναποτελεσματικότητα αυτού του σχεδίου(τουλάχιστον για τον λαό), αλλά και επιβεβαιώνεται όταν παρακαλούν για τη διεξαγωγή εκλογών ώστε να θέσουν σε εφαρμογή αυτές τις πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών.
Ο λαός δεν έχει πια τη δυνατότητα επιλογής, γιατί η οικονομική πολιτική εξαρτάται εκ των προτέρων από τους πιστωτές, όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία στις παραμονές των εκλογών. Η Τρόικα (που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ) επιβάλλει τις πολιτικές της και ο υποψήφιος νικητής της κάλπης, θα είναι εκεί μόνο για να τις εφαρμόσει, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους, με την υποτιθέμενη διαφορετικότητα της οικονομικής πολιτικής, του κόμματός του.
Στην Ισπανία, ο Μαριάνο Ραχόι, ο διάδοχος του Αθνάρ, δεν τόλμησε να αποκαλύψει τα μελλοντικά μέτρα λιτότητας, που θα μπορούσαν να τον βλάψουν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Νεοεκλεγείς, πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του και υπό την πίεση της αποκάλυψης της σύνθεσης της κυβέρνησής του | 1 |, μιλά με τους μεγάλους τραπεζίτες της χώρας: τον Ιζίντρο Φαϊνέ της Caixa, τον Φρασίσκο Κονζάλες της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, BBVA και τον Ροδρίγο δε Ράτο, πρόεδρο της Bankia και πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ ... Οι σημαντικές πιστώτριες τράπεζες του ισπανικού χρέους κρατούν τα ηνία και ο Μαριάνο Ραχόι κινείται κατά το δοκούν.
Πρόκειται λοιπόν, για την επιβολή μιας δικτατορίας, όπως έγινε στην Ελλάδα, όπου η άκρα δεξιά, το φασιστικό Κόμμα (ΛΑΟΣ) εισέβαλε στην εξουσία, χωρίς τη λαϊκή εντολή. Παρατηρείται, ακόμη, η αποχώρηση πολιτικών ηγετών, που αντί να κριθούν για τις αντι-κοινωνικές πολιτικές τους, οι οποίες ποτέ δεν αναφέρθηκαν στα προεκλογικά τους προγράμματα, απαλλάσσονται από τη λαϊκή ετυμηγορία αφού πρώτα έκαναν τη βρόμικη δουλειά. Ως εκ τούτου, ο Μπερλουσκόνι απολαμβάνει μάλλον ευτυχούς αποχώρησης, με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που έχουν κλαπεί και υπεξαιρεθεί στους φορολογούμενους, ενώ είναι αναμφίβολα πολλοί εκείνοι που θα προτιμούσαν να τον δουν στη φυλακή, για όλα τα δεινά που προκάλεσε στο λαό του.
ΕΚΤ, Ιταλία, Ελλάδα, ο χορός της καρέκλας των πρώην της Goldman Sachs
Ένας υμνητής της ιδιωτικοποίησης επικεφαλής της ΕΚΤ
Με κάθε κόστος, ακόμα και με τίμημα ανήκουστες ανθρωποθυσίες, η καπιταλιστική ιδεολογία, άπληστη για κέρδος, ενισχύει την κυριαρχία της παντού στην Ευρώπη. Το Νοέμβριο του 201, πολλοί από τους υπεύθυνους για την ευρωπαϊκή οικονομική κατάρρευση ανέλαβαν αξιώματα χωρίς να έχουν εκλεγεί. Ο Μάριο Ντράγκι διορίστηκε πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Λουκάς Παπαδήμος έπεσε ως αλεξιπτωτιστής στην κεφαλή του ελληνικού κράτους και ο Μάριο Μόντι αντικατέστησε στα γρήγορα έναν Μπερλουσκόνι υπερβολικά αντιδημοφιλή για να κυβερνήσει πλέον την Ιταλία. Κανένας από αυτούς δεν έχει εκτεθεί σε εκλογές, δεν έχει καταθέσει πρόγραμμα για συμβιβαστική λύση, δεν έχει κάνει εκστρατεία για να το θέσει σε δημόσια συζήτηση.
Ωστόσο, ο καθένας απ’ αυτούς έχει μερίδιο ευθύνης για την κρίση, που ισχυρίζονται ότι θα λύσουν, καθώς βρίσκονται στην καρδιά της τοξικής αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, της βασίλισσας στις αστρονομικές απάτες. Ο Μάριο Ντράγκι, ως αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, στην Goldman Sachs International, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος, και ο Μάριο Μόντι, ως διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs, έχουν και οι τρεις προκαλέσει, σε διαφορετικό βαθμό, το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην παραποίηση των λογαριασμών του ελληνικού χρέους, κερδοσκοπώντας πάνω σ’ αυτό | 2 |. Φέρουν βαριές ευθύνες για την κρίση, που εξελίσσεται ραγδαία στην Ευρώπη και γι αυτό θα πρέπει να απαλλαγούν των καθηκόντων τους και να απολογηθούν για τις πράξεις τους, ενώπιον της δικαιοσύνης.
Στην Ελλάδα, αυτός που βοήθησε στην παραποίηση των λογαριασμών ισχυρίζεται ότι θα τους εξυγιάνει.
Ενώ ήθελε, πάση θυσία, να παραμείνει στην εξουσία και να καθυστερήσει τις βουλευτικές εκλογές, προτείνοντας δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος ήθελε την παραίτησή του, ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να λυγίσει κάτω από την πίεση που δέχτηκε, από όλες τις πλευρές, στο εσωτερικό της κυβέρνησής του. Ας θυμηθούμε, ότι ένα μήνα μετά την εκλογή Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009, ο Γκάρι Κον ο no2 της Goldman Sachs, έφτασε στην Αθήνα, με επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Πόλσον, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά του επονομαζόμενου σκανδάλου Abacus ... | 3 |
Αγαπημένος του επιχειρηματικού κόσμου, των τραπεζιτών καθώς και των διεθνών εταίρων, ο Λουκάς Παπαδήμος, αφήνει την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, για να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, χωρίς καν εκλογές.. Διετέλεσε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος από το 1994 μέχρι και το 2002 και συμμετείχε, ως εκ τούτου, στη επιχείρηση νοθείας των λογαριασμών, που διέπραξε η Goldman Sachs.
Σημειώστε ότι, ο διαχειριστής του ελληνικού χρέους είναι κάποιος Έλληνας, ονόματι Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs.
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Εκτός από τις τακτικές αποστολές της Τρόικα (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ), που επισκέπτεται τα υπουργεία της πρωτεύουσας, μια μόνιμη αποστολή θα εγκατασταθεί στην Αθήνα για την εφαρμογή, την παρακολούθηση και την εποπτεία της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να κάτσει καλά! Για να ολοκληρωθεί η υποταγή, η τρόικα προβλέπει ένα νέο σχέδιο για το χρέος ,αφού το πρώτο μνημόνιο (δάνειο 110 δισ. ευρώ το Μάιο του 2010), όντας αντισυνταγματικό επειδή δεν εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, δεν κατάφερε να επιστραφεί. Η θηλιά του χρέους σφίγγει δραματικά για τον ελληνικό λαό.
Στην Ιταλία, μετά από μία πλέον δεκαετία δημοκρατικής παρακμής, ο σύμβουλος της Coca Cola δίνει την χαριστική βολή
Μετά από σχεδόν εννιά χρόνια πρωθυπουργίας, η αυτοκρατορία Μπερλουσκόνι, η τρίτη σε μέγεθος οικονομική δύναμη της Ιταλίας | 4 |, είχε βαθιά επίδραση στην πολιτική ζωή. Η βασιλεία της σηματοδοτεί την παρακμή και την αγωνία μιας δημοκρατίας που ασθμαίνει. Αφού έγινε ο περίγελος του διεθνούς Τύπου για τα ερωτικά του σκάνδαλα, κλονίστηκε από ατελείωτες ιστορίες διαφθοράς και είδε την δημοτικότητά του να καταρρέει, ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από την θέση του πρωθυπουργού, στις 12 Νοεμβρίου 2011, αντί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Την επόμενη μέρα, ο Ιταλός πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο προτείνει τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι, για να αναλάβει για σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να πούμε ότι τον διόρισε ως δια βίου γερουσιαστή λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Νοεμβρίου 2011. Ο Μάριο Μόντι έλαβε μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, στις 18 Νοεμβρίου 2011 (556 υπέρ έναντι 61 κατά, στους 617 ψηφίσαντες). Χωρίς δισταγμούς για την διπλή εντολή, εκτός από νέος πρωθυπουργός, διορίστηκε και υπουργός Οικονομίας. Ο Μάριο Μόντι δεν έχει καμία νομιμότητα να επιβάλλει πολιτική λιτότητας στους Ιταλούς. Πρόκειται για πραξικόπημα!
Σύμβουλος διεθνών υποθέσεων της Goldman Sachs από το 2005 (με την ιδιότητα του μέλους, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας της Goldman Sachs Global Market Institute), ο Μάριο Μόντι, διορίστηκε ως ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική Αγορά, το 1995, και στη συνέχεια ευρωπαίος επίτροπος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις Βρυξέλλες (1999 - 2004). Είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ισχυρών της λέσχης Bilderberg, μέλος του νεο-φιλελεύθερου think tank, Bruegel, που ιδρύθηκε το 2005, μέλος του προεδρείου των Friends of Europe, ενός think tank με μεγάλη επιρροή, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και σύμβουλος της Coca Cola. Τον Μάιο του 2010, αναλαμβάνει την προεδρία του τμήματος Ευρώπης της Τριμερούς Επιτροπής, ενός από τους πιο σημαντικούς κύκλους της ελίτ, της διεθνούς ολιγαρχίας.
Όπως γράφει ο Τζουλιέτο Κιέζα στην αριστερή εφημερίδα Il Fatto Quotidiano | 5 | ήρθε για να "μυήσει βαθύτερα" τους Ιταλούς στη θρησκεία του χρέους. Εντός της κυβέρνησής του, ο ίδιος περιβάλλεται από τραπεζίτες και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζούλιο Τέρτσι ντι Σαντ’ Αγκάτα, ο οποίος διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος στο ΝΑΤΟ, πριν γίνει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ένα νέο υπερυπουργείο, αυτό της Οικονομικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, έχει ανατεθεί στον Κοράντο Πασέρα, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Intesa Sanpaolo.
Παντού, τα ιδιωτικά συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία είναι εξαιρετικά συντηρητική και φιλικά προσκείμενη στην Ουάσιγκτον, τοποθετούνται επάνω από τα συμφέροντα των λαών. Αυτές οι κυβερνήσεις μαριονέτες, υπακούουν στις προσταγές των χρηματοπιστωτικών κύκλων, αναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν ένα άδικο χρέος για το οποίο δεν είναι υπόλογοι δεδομένου ότι δεν τους ωφέλησε.
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Εκτός από τις τακτικές αποστολές της Τρόικα (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ), που επισκέπτεται τα υπουργεία της πρωτεύουσας, μια μόνιμη αποστολή θα εγκατασταθεί στην Αθήνα για την εφαρμογή, την παρακολούθηση και την εποπτεία της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να κάτσει καλά! Για να ολοκληρωθεί η υποταγή, η τρόικα προβλέπει ένα νέο σχέδιο για το χρέος ,αφού το πρώτο μνημόνιο (δάνειο 110 δισ. ευρώ το Μάιο του 2010), όντας αντισυνταγματικό επειδή δεν εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, δεν κατάφερε να επιστραφεί. Η θηλιά του χρέους σφίγγει δραματικά για τον ελληνικό λαό.
Στην Ιταλία, μετά από μία πλέον δεκαετία δημοκρατικής παρακμής, ο σύμβουλος της Coca Cola δίνει την χαριστική βολή
Μετά από σχεδόν εννιά χρόνια πρωθυπουργίας, η αυτοκρατορία Μπερλουσκόνι, η τρίτη σε μέγεθος οικονομική δύναμη της Ιταλίας | 4 |, είχε βαθιά επίδραση στην πολιτική ζωή. Η βασιλεία της σηματοδοτεί την παρακμή και την αγωνία μιας δημοκρατίας που ασθμαίνει. Αφού έγινε ο περίγελος του διεθνούς Τύπου για τα ερωτικά του σκάνδαλα, κλονίστηκε από ατελείωτες ιστορίες διαφθοράς και είδε την δημοτικότητά του να καταρρέει, ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από την θέση του πρωθυπουργού, στις 12 Νοεμβρίου 2011, αντί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Την επόμενη μέρα, ο Ιταλός πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο προτείνει τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι, για να αναλάβει για σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να πούμε ότι τον διόρισε ως δια βίου γερουσιαστή λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Νοεμβρίου 2011. Ο Μάριο Μόντι έλαβε μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, στις 18 Νοεμβρίου 2011 (556 υπέρ έναντι 61 κατά, στους 617 ψηφίσαντες). Χωρίς δισταγμούς για την διπλή εντολή, εκτός από νέος πρωθυπουργός, διορίστηκε και υπουργός Οικονομίας. Ο Μάριο Μόντι δεν έχει καμία νομιμότητα να επιβάλλει πολιτική λιτότητας στους Ιταλούς. Πρόκειται για πραξικόπημα!
Σύμβουλος διεθνών υποθέσεων της Goldman Sachs από το 2005 (με την ιδιότητα του μέλους, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας της Goldman Sachs Global Market Institute), ο Μάριο Μόντι, διορίστηκε ως ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική Αγορά, το 1995, και στη συνέχεια ευρωπαίος επίτροπος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις Βρυξέλλες (1999 - 2004). Είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ισχυρών της λέσχης Bilderberg, μέλος του νεο-φιλελεύθερου think tank, Bruegel, που ιδρύθηκε το 2005, μέλος του προεδρείου των Friends of Europe, ενός think tank με μεγάλη επιρροή, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και σύμβουλος της Coca Cola. Τον Μάιο του 2010, αναλαμβάνει την προεδρία του τμήματος Ευρώπης της Τριμερούς Επιτροπής, ενός από τους πιο σημαντικούς κύκλους της ελίτ, της διεθνούς ολιγαρχίας.
Όπως γράφει ο Τζουλιέτο Κιέζα στην αριστερή εφημερίδα Il Fatto Quotidiano | 5 | ήρθε για να "μυήσει βαθύτερα" τους Ιταλούς στη θρησκεία του χρέους. Εντός της κυβέρνησής του, ο ίδιος περιβάλλεται από τραπεζίτες και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζούλιο Τέρτσι ντι Σαντ’ Αγκάτα, ο οποίος διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος στο ΝΑΤΟ, πριν γίνει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ένα νέο υπερυπουργείο, αυτό της Οικονομικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, έχει ανατεθεί στον Κοράντο Πασέρα, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Intesa Sanpaolo.
Παντού, τα ιδιωτικά συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία είναι εξαιρετικά συντηρητική και φιλικά προσκείμενη στην Ουάσιγκτον, τοποθετούνται επάνω από τα συμφέροντα των λαών. Αυτές οι κυβερνήσεις μαριονέτες, υπακούουν στις προσταγές των χρηματοπιστωτικών κύκλων, αναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν ένα άδικο χρέος για το οποίο δεν είναι υπόλογοι δεδομένου ότι δεν τους ωφέλησε.
Η σωτηρία δεν μπορεί να προέλθει παρά μόνο από τα κάτω, κάνοντας δικό μας το ελληνικό σύνθημα : «Δεν χρωστάμε τίποτα, δεν πουλάμε τίποτα, δεν θα πληρώσουμε τίποτα» | 6 |!
Notes
| 1 | ανάληψη των καθηκόντων του έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου. Ως είθισται στο Βασίλειο, ο βασιλιάς πρέπει να είναι ο πρώτος που θα ενημερωθεί για την κυβέρνησή του.
| 2 | Πράγματι, η Goldman Sachs λαμβάνει αμοιβή από την ελληνική κυβέρνηση ως τράπεζα –σύμβουλος, κερδοσκοπώντας επάνω στο χρέος. Το πλαίσιο είναι πιθανώς το ίδιο με την επενδυτική τράπεζα JP Morgan που βοηθάει την Ιταλία για τη βελτίωση των λογαριασμών της. Από το βιβλίο του Marc Roche, ‘’Η Τράπεζα. Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο’’, εκδ. Albin Michel, 2010, σ.19.
| 3 | ό.π., σ.23.
| 4 | 118η, ως οικονομική δύναμη, σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικογένεια Μπερλουσκόνι διαθέτει 7.8 δις αμερικανικά δολάρια, Forbes.
| 5 | Giulietto Chiesa.Πρόκειται για την κυβέρνηση Monti-Napolitano-Goldman Sachs, 12 Νοεμβρίου 2011, il Fatto Quotidiano. Γαλλική έκδοση: Courrier International, 14 Νοεμβρίου 2011, Σούπερ Mario, ο άνθρωπος που τρέχει για την ΕΚΤ. Super Mario, l’homme qui roule pour la BCE.
| 6 | Kοινή ανακοίνωση των αγανακτισμένων, της Πλατείας δελ Σολ και της πλατείας Συντάγματος Appel Sol – Syntagma
Notes
| 1 | ανάληψη των καθηκόντων του έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου. Ως είθισται στο Βασίλειο, ο βασιλιάς πρέπει να είναι ο πρώτος που θα ενημερωθεί για την κυβέρνησή του.
| 2 | Πράγματι, η Goldman Sachs λαμβάνει αμοιβή από την ελληνική κυβέρνηση ως τράπεζα –σύμβουλος, κερδοσκοπώντας επάνω στο χρέος. Το πλαίσιο είναι πιθανώς το ίδιο με την επενδυτική τράπεζα JP Morgan που βοηθάει την Ιταλία για τη βελτίωση των λογαριασμών της. Από το βιβλίο του Marc Roche, ‘’Η Τράπεζα. Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο’’, εκδ. Albin Michel, 2010, σ.19.
| 3 | ό.π., σ.23.
| 4 | 118η, ως οικονομική δύναμη, σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικογένεια Μπερλουσκόνι διαθέτει 7.8 δις αμερικανικά δολάρια, Forbes.
| 5 | Giulietto Chiesa.Πρόκειται για την κυβέρνηση Monti-Napolitano-Goldman Sachs, 12 Νοεμβρίου 2011, il Fatto Quotidiano. Γαλλική έκδοση: Courrier International, 14 Νοεμβρίου 2011, Σούπερ Mario, ο άνθρωπος που τρέχει για την ΕΚΤ. Super Mario, l’homme qui roule pour la BCE.
| 6 | Kοινή ανακοίνωση των αγανακτισμένων, της Πλατείας δελ Σολ και της πλατείας Συντάγματος Appel Sol – Syntagma