[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε επανεκκίνηση και σε χρεοκοπία στο διηνεκές
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


  • Η αντιμετώπιση ενός ωμού εκβιασμού και τα εργαλεία ανάκαμψης
  • Καταρρίπτουμε τα τρομοκρατικά επιχειρήματα, διώχνοντας τον φόβο με όπλο τη γνώση
Είναι εντυπωσιακό οτι το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου επιμένει στο ίδιο μονοπάτι των μέτρων, της ύφεσης και του "σεβασμού" της υπογραφής της Ελλάδος στο μνημόνιο. Το ισχυρό επιχείρημα στην παρούσα φάση (δεν θα είναι για πολύ ακόμη) είναι το " ή συνεχίζουμε την ίδια πολιτική" δηλαδή τον φαύλο κύκλο: Μέτρα - ύφεση - Νέα Μέτρα, ή "πτωχεύουμε και χάνονται οι καταθέσεις μας."
Εαν δεν υπακούσουμε φυσικά θα... κοπεί η γη στα δύο, ο nibiru θα μας στείλει ξανά στις σπηλιές οι εξωγήινοι θα μας απαγάγουν και θα μπούμε σε άλλη διάσταση.
Εκτός οτι αυτό είναι ωμός εκβιασμός προς τον μέσο Έλληνα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που χρησιμοποίησε το καθεστώς για να επιβάλει τις νεοταξικές - αντιλαϊκές πολιτικές του.
Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά του να πληρώνομαι με 200 ευρώ μισθό -γιατί ο μισθός εκεί πάει- από τον να μην λάβω ούτε ένα ευρώ, στην περίπτωση που θα χρεωκοπήσουμε (όπως μας λένε). Απολύτως καμία. Τουλάχιστον με το δεύτερο επανεκκινείς την οικονομία σου, έχεις ελπίδες ανάκαμψης διοτι ο συγκεκριμένος δρόμος -έστω μετά από πολλές διαδικασίες- οδηγεί στην ανάπτυξη.
Το γιατί θα αναλυθεί αργότερα.
Στον αντίποδα ποιος μπορεί με 200 ευρώ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις: ρεύμα, βενζίνη, αποπληρωμή φόρων, ενοικίων και να αποκτήσει το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή;
Η Απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι όχι. Το αντίθετο θα έλεγα... Όλα αυτά θα μπορεί να τα έχει με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Βεβαίως θα έχει κόστος, αλλά µικρότερο από την καταστροφή που φέρνει η τρέχουσα πολιτική.
Περιληπτικά, η έξοδος από το ευρώ θα µας βγάλει από την παγίδα της ΟΝΕ, θα τονώσει την εγχώρια παραγωγή και τις εξαγωγές, θα επιτρέψει την ανάκτηση ελέγχου στα εργαλεία οικονοµικής πολιτικής.
Βραχυπρόθεσμα ίσως να είναι ένα μικρό οικονοµικό σοκ, αλλά προσφέρει την προοπτική ταχείας ανάκαµψης και αποτελεί την μόνη ελπίδα. Μια εθελούσια "έξοδος" της Ελλάδας από το Ευρώ "ακυρώνει" όλες τις απάτες τους. Ακυρώνει όλα τα κέρδη, τα οποία ονειρεύονταν τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Δεν χρειάζεται καν να δώσει μάχη,για να επιτύχει τη σωτηρία της η πατρίδα μας.
Ενα τέτοιο ενδεχόμενο άλλωστε προβλέπεται και από την νομισματική Ένωση στο άρθρο 50 της συνήθηκης της ΟΝΕ. Το Χρέος είναι προϊόν διαφθοράς, άρα είναι παράνομο και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο έχουμε κάθε δικαίωμα να αρνηθούμε την πληρωμή του. Έχουμε το δίκειο με το μέρος μας...
Το διεθνές, το Ευρωπαϊκό και το Εθνικό δίκαιο με το μέρος μας.

Σύμφωνοι αλλά δεν θα μπορούμε να δανειστούμε από τις διεθνείς αγορές

Πολύ σωστά! Όμως ούτε τώρα μπορούμε! Και ούτε θα έπρεπε τόσο πολύ να ανησυχούμε για τον αν θα έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε δάνεια με τοκογλυφικό επιτόκιο εως και 13%, διότι τα εν λόγω χρήματα δεν χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας ή για την αποπληρωμή συντάξεων και μισθών του δημοσίου τομέα, ούτε και για την ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης. Τα περισσότερα (πάνω από το 90%) χρησιμοποιούνται για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και δυσβάσταχτων τόκων. Μόνο για το 2011 η Ελλάδα θα πληρώσει για τόκους συνολικά 18 δις ευρώ.
Τραγικό την στιγμή που για την παιδεία μας δίνουμε περίπου 1 δις. Συνολικά λοιπόν τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε πληρώσει 265 δισ. ευρώ σε χρεωλύσια και 156 δισ. σε τόκους, σύνολο 422 δισ.!
Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί η Ελλάδα πάσχει σε θέματα παιδείας, ή κριτική σκέψης. Τα υπόλοιπα ποσά (10%) των δανείων πηγαίνουν σε εγχώριους "προαγωγούς", μεγαλοεργολάβους, που τις περισσότερες φορές κοστολογούν ένα έργο (το οποίο έχουν πάρει με απευθείας ανάθεση) 3ις φορές επί της πραγματικής του αξίας (Αττική οδός, Μετρό, Δημόσια έργα). Φυσικά δεν ξεχνάμε τους καναλάρχες, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα κομματικά ταμεία. .

Θα χάσουμε τις καταθέσεις μας σε περίπτωση αποχώρησης από το Ευρώ
Καταρχάς οι καταθέσεις μας έχουν κάνει ήδη φτερά, δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να τις εγγυηθεί κανένας ευρωπαϊκός μηχανισμός. Είναι καθαρά μια λογιστική εγγραφή που δεν έχει κανένα αντίκρυσμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο το 5% των καταθέσεων υπάρχει σε πραγματικό χρήμα.
Αυτό λοιπόν που θα σώσει τις καταθέσεις μας είναι μαζί με την έξοδό μας από το ευρώ, είναι η ταυτόχρονη εθνικοποίηση των τραπεζών (των 5 μεγαλυτέρων) με πρώτη την τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτό θα καθησυχάσει τους καταθέτες, θα υπάρχει πραγματικό χρήμα καθώς -εφόσον εμείς θα το τυπώνουμε- και με την ταυτόχρονη διαγραφή χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οικονομία θα έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ταχύτατα.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει ο έλεγχος ροής κεφαλαίων για δύο βασικούς λόγους:
1ον Να μην μπορούν να "φεύγουν" μεγάλα ποσά από την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα... και
2ον Οι μεγαλοκαταθέτες που έστειλαν τα αγνώστου προέλευσης χρήματα σε Αγγλία Ελβετία και Αμερική να μην μπορούν να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα, παραμόνο εαν φορολογηθούν αυστηρά.

Δεν θα Μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο
Καταρχάς όπως πρώτος είπε ο Φίλος μου ο Καζάκης η εθνικοποίηση των ΕΛΠΕ (Ελληνικά πετρέλαια) θα ρίξει την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κατά 50%. ¨Οσον αναφορά το πως θα το εισάγουμε, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται (αρχικά) με διακρατικές συμφωνίες που μπορεί η Ελλάδα να πραγματοποιήσει με διάφορες χώρες όπως για παράδειγμα με την Ρωσία.
Η Ρωσία για όσους δεν ξέρουν, επιθυμεί διακαώς την συνεργασία σε πολλά επίπεδα με την Ελλάδα με ορισμένα ανταλάγματα φυσικά. Ένα από αυτά είναι διέλευση των πλοίων της στο Αιγαίο. Αυτό θα της δώσει μια δυνατότητα να ισχυροποιηθεί στην Μεσόγειο μιας και τώρα οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους προτεκτοράτα στην περιοχή.
Ας μην ξεχνάμε οτι η Ελλάδα είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Έχουμε την δυνατότητα με ειδικά πλοιάρια -τα λεγόμενα ship drills- να αντλήσουμε πετρέλαιο άμεσα (1-2 χρόνια) από το αιγαίο ή το Ιόνιο αν προτιμάτε και να το διοχετεύσουμε στην αγορά! Είναι γνωστό ότι Οι Εφοπλιστές Μαρινάκης - Κωστόπουλος, έχουν ήδη παραγγείλει τα συγκεκριμένα πλοία ειδικού τύπου.

Δεν θα μπορούμε να εισάγουμε πρώτες ύλες φάρμακα και τρόφιμα
Υπάρχουν ιστορικά δεδομένα οπού άμεσα η τοπική οικονομία σπεύδει να καλύψει τα "κενά" που δημιουργούνται απο ελλείψεις εισαγομένων προϊόντων δημιουργώντας πρωτοφανή ανάπτυξη. Με μικρές βιοτεχνικές μονάδες στην αρχή, και ανάπτυξη τους στην συνεχεία. Η τρομοκρατία περί στάσεως πληρωμων και αλβανοποιησεως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, στάση πληρωμών υπάρχει ΚΑΙ ΤΩΡΑ που είμαστε στο ευρω, για την δε αλβανοποίηση απλά κοιτάξτε γύρω σας...

Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να γυρίσει στην παραγωγή άμεσα διότι και μεγάλη ανάγκη θα υπάρχει για τρόφιμα και προϊόντα αλλά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια (που κατέστρεψαν την Ελληνική παραγωγή) θα έχουν καταργηθεί.
Φυσικά και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα προϋποθέτει την προεργασία και τον προσεκτικό σχεδιασμό στο μεγάλο εγχείρημα τουλάχιστον 6 μηνών. Όσον αναφορά τις πρώτες ύλες, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα με διακρατικές συμφωνίες (αρχικά) και φυσικά με την επιστροφή στην παραγωγή, που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αύξηση των θέσεων εργασίας.
To ότι υπάρχει μεγάλος φόβος για τα τρόφιμα και τα φάρμακα οφείλεται στο γεγονός οτι η οικονομία της Ελλάδας είναι καρτελοποιημένη και αλυσοδεμένη με τα διάφορα trust που λυμαίνονται τα λεφτά των φορολογουμένων.
Είναι οι ίδιες πολυεθνικές που χρηματοδοτούν τα 2 μεγάλα κόμματα (και ορισμένα μικρά) για να επιλέγουν ξένα προϊόντα ξένες εταιρίες και όχι εγχώριες.
Γι αυτό και οι τιμές είναι ανεξέλεγκτες. Κάθε μήνας που περνάει στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν 8% αύξηση των τιμών των προϊόντων την στιγμή που η μισθοί μειώνονται και οι φόροι αυξάνονται. Το άδικο έιναι οτι στην Ε.Ε. ο μέσος όρος αύξησης τιμών είναι 2%.
Γιατί στην Ελλάδα λοιπόν τέτοια μεγάλη διαφορά;
Γιατί η Ελλάδα έχει γίνει το πιόνι των πολυεθνικών και των διαφόρων trust που ελέχουν αποκλειστικά τις εισαγωγές των προϊόντων;
Μήπως τελικά η είσοδός μας στην ζώνη του ευρώ βοήθησε κάποιους να βγάλουν πολλά χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών;
Μήπως για να εισάγει ασύστολα Γερμανικά προϊόντα, (που πριν αδυνατούσε καθώς η δραχμή το περιόριζε) ή να διαλύσει την εγχώρια παραγωγή της και να γίνει καταναλωτής των πολυεθνικών;
Άρα θα ελέγξουμε το εξωτερικό εμπόριο με σπάσιμο των μονοπωλίων και ταυτόχρονη επιδότηση (με αυστηρούς όρους) των τοπικών επιχειρήσεων και τον τοπικών αγροτών - παραγωγών.
Δεν είναι τυχαίο οτι το σχεδόν το 70% του αγροτικού προϊόντος διαμορφώνεται απο τον μεγαλέμπορα και τον μεσάζοντα. θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργηθεί μια κρατική φαραμακευτική εταιρία που θα προχωρεί σε συμφωνίες με χώρες όπως η Βενεζουέλα, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα όχι μόνο την επιστροφή στην παραγωγή αλλά και την πτώση των τιμών που οδηγεί στην ανακούφιση του ελληνικού νοικοκυριού. Υπάρχει η δυνατότητα - και αυτό θα είναι πολύ αναγκαίο- εταιρείες όπως η ΙΚΕΑ, η Makro, η Lidl, η Aldy, η Carrefour, η Media Markt, η Praktiker, η Jumbo, η Leroy Merlin, που είναι οι "πλατφόρμες" του νέου εμπορικού ιμπεριαλισμού να τους δώσεις οικονομικά αντικίνητρα, να τους ελέξεις αυστηρά καθώς εξάγουν πάνω απο 500 εκ ευρώ την εβδομάδα και είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των τοπικών επιχειρήσεων.
Είναι "άρματα", τα οποία μονοπωλούν την παγκόσμια αγορά και άρα εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος στα παγκόσμια κέρδη.
Αν η ελληνική οικονομία —εξαιτίας της σημερινής της κακής οικονομικής κατάστασης— αναγκαστεί να υποχωρήσει στο επίπεδο της Δραχμής, όλες αυτές οι εταιρείες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αγορά της.

Ανακεφαλαίωση:

1)Σπας το μονοπώλιο πολυεθνικών και των διαφόρων trust που λεηλατούν την αγροτική οικονομία.
2)Τσακίζεις τον μεσάζοντα
3) Χρηματοδοτείς (με αυστηρούς όρους) την αγροτική οικονομία
4) Προχωράς σε ανταλλαγή προϊόντων (φάρμακα-τρόφιμα με άλλες χώρες μέχρι να ανατάξεις την αγροτική παραγωγή σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τουρισμός:

Η Ελλάδα θα γίνει ξανά ανταγωνιστική χάρη στην δραχμή. Αυτό θα γιατί θα είναι λίγο πιο φθηνή από το δολλάδιο αλλά κυρίως γιατί θα είναι μια χώρα που παράγει δικά της προϊόντα με το μοναδικό της κλίμα στον πλανήτη, τα πανέμορφα νησιά της και την ιδιαίτερη θέση της. Όπως και να το κάνουμε είμαστε φιλέτο. Η θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατακόρυφα καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα έχουν ανασάνει από τα διαγραμμένα χρέη και την μείωση της φορολογίας, θα έχουν μπει σε νέα βάση. Η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος ή η Μύκονος μπορεί στη φαντασία του κόσμου να είναι παραμυθένια νησιά, αλλά στην οικονομία της αριθμητικής είναι μορφές κεφαλαίου. Κεφαλαίου μεγάλης οικονομικής απόδοσης, η οποία είναι μετρήσιμη. Όμως, όταν κάτι είναι μετρήσιμο, είναι ταυτόχρονα και συγκρίσιμο. Άρα η Κρήτη, η Κέρκυρα και τα άλλα τα νησιά στον "Πλανήτη" της οικονομίας εκτός από όμορφοι τουριστικοί προορισμοί είναι και γίγαντες του κεφαλαίου, όπως είναι η Siemens, η Coca-Cola ή η Heinz. Εαν το αντιληφθούν οι έλληνες πολίτες αυτό και εκμεταλευτούν τον αέρα και τον ήλιο της χώρας, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όποιος κατέχει αυτό το κεφάλαιο (νησιά), δεν κινδυνεύει στον αγώνα της επιβίωσης. Αυτό είναι το πρόβλημα κάποιων. Το κεφάλαιο της Μεσογείου. Το καλύτερο και πιο αποδοτικό κεφάλαιο δίπλα στην πλουσιότερη αγορά του Πλανήτη. Αυτή είναι η δύναμη της Μεσογείου. Η Μεσόγειος εισπράττει ό,τι υπάρχει —είτε πολύ είτε λίγο— στις τσέπες του κόσμου, ενώ η παραγωγή εισπράττει μόνον όταν υπάρχει οικονομική λειτουργία.

Έχουμε την ιστορία με το μέρος μας

Τραγική ειρωνία.. Ο δικτάτορ Μεταξάς, να αντιστέκεται στου δανειστές και εν συνεχεία η Ελλάδα να αθωώνεται στο Διεθνές δικαστήριο. Ενώ οι σημερινοί μας "δημοκράτες" να μην τολμούν να θέσουν σε δημοψήφισμα την παραμονή της Ελλάδος το ευρώ ή ακόμα και την δυνατότητα επιλογής του λαού όσον αναφορά την επιβολή της δανειακή σύμβασης στη χώρα μας που παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές. Δεν τόλμησαν να μιμηθούν την κυβέρνηση Μεταξά και προτίμησαν να σκύψουν το κεφάλι κεφάλι στους δανειστές, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες περί ύπαρξης σχεδίου διάλυσης της χώρας.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1936 η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυνέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο με την κατηρορία οτι η Ελλάδα αρνείται να αποπληρώσει τα χρέη της. Η τότε Ελλάδα απάντησε το αυτονόητο, το νόμιμο και ισχυρό επιχείρημα (που απο τότε πολλές χώρες το χρησιμοποίησαν εκτός από την δική μας). Η Ελλάδα αρνείται να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ.

Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν είναι η πολιτική βούληση και η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, για να γίνουν πράξη γενναίες αποφάσεις σαν κι αυτή.

Προσοχή
Η Άρνηση πληρωμών πρέπει να γίνει μονομερώς και χωρίς καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.

Η Στάση πληρωμών έχοντας την ίδια κυβέρνηση, θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην χρεωκοπία ξανά!

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν σημαίνει επιστροφή στην δραχμούλα του Σημίτη αλλά σε μια δραχμή που θα ελέγχεται και τα τυπώνεται από το Ελληνικό κράτος και όχι μια ιδιωτική τράπεζα όπως η Τράπεζα της Ελλάδος ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην προκειμένη περίπτωση

Η ΕΕ. και διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάτω απο μυστικές διαβουλεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, επεξεργάζονται την επιστροφή στην δραχμή ως κατοχικό νόμισμα με μια τεράστια υποτίμηση που θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την λεγόμενη Ράλικη Δραχμή, οπού χρειαζόσουν 1000 δραχμές για μια φρατζόλα ψωμί. Αυτού του είδους την δραχμή δεν την θέλουμε και πρέπει να την ξεχωρίζουμε από το εθνικό νόμισμα που προτείνουν όλοι οι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι και αναλυτές επι του θέματος.

Στους ηλίθιους που μας λένε ότι εαν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα θα έρθουν και θα μας αγοράσουν τζάμπα, απαντάμε: Εσείς δεν είστε που λέγατε ότι εάν βγούμε απο το ευρώ θα καταστραφεί η ευρωζώνη και θα αφανιστεί το ευρώ; Άρα πως θα μας αγοράσουν; Και δεύτερον (και σοβαρότερον επιχείρημα) προφανώς και πρέπει να υπάρξει έλεγχος της ροής κεφαλαίων και της αυστηρής φορολόγησης της ροής των κεφαλαίων ή ακόμα και έλεγχος του πόθεν έσχες των χρημάτων.

Υπάρχει και συνέχεια...

Το χειρότερο λοιπόν σενάριο για τους Γερμανούς, που βρίσκονται από πίσω τους και μας απειλούν με αποβολή από το Ευρώ— είναι να ζητήσει η ίδια η Ελλάδα αφού πραγματοποιήσει μονομερώς στάση πληρωμών και έξοδό από τη ζώνη του Ευρώ στη συνέχεια να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την είσπραξη των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία. Για αυτό αναφέρουμε συνεχώς την ανάγκη ύπαρξης μιας Πατριωτικής πολιτικής ηγεσίας, που θα προτάξει τα συμφέροντα του λαού και με αυτόν τον τρόπο θα αποδώσει και ένα είδος (λιγοστής) δικαιοσύνης προς τα πρόσωπα που υπέφεραν την περίοδο της κατοχής. Διοτί... "λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει".

Ελπίζουμε να αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς είναι αυτό που τρομοκρατεί τους τραπεζίτες... τους Eβραιαμερικάνους της goldman sachs οι οποίοι κινούν τα παγκόσμια νήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τι είναι αυτό που τους αναγκάζει να βάζουν Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικανούς να "προσφέρονται" να βοηθήσουν την Ελλάδα. Τους τρομάζει μια παγκόσμια νομισματική κρίση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί από μια ελληνική νομισματική "εκτροπή". Μια κρίση, η οποία θα είναι ολέθρια, αν το "πετυχημένο" αρχικό παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθήσουν κι άλλοι …Πολλοί άλλοι, εφόσον το Ευρώ έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κρατών και τραπεζιτών και όχι τα συμφέροντα λαών της Ευρώπης.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε επανεκκίνηση και σε χρεοκοπία στο διηνεκές"

Leave a reply