[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χιλιάδες Τούρκοι «κατέλαβαν» το Παρίσι για τη γενοκτονία των Αρμενίων
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πάνω από 10.000 άτομα εκτιμούν οι Αρχές ότι θα συγκεντρωθούν ως το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η Αγκυρα χρησιμοποιεί τους τουρκικούς πληθυσμούς στην ΕΕ για να ενισχύσει τη διπλωματία της.

Χιλιάδες Τούρκοι «κατέλαβαν» το Παρίσι για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Οι Τούρκοι που ζουν στην Γαλλία έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πρωτεύουσα από νωρίς την Πέμπτη, καθώς ένα πλήθος 3.000 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από τη Βουλή, όπου πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, επιβάλλοντας πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Μάλιστα, μέσα στο κοινοβούλιο στις θέσεις που παρέχονται στους επισκέπτες, βρέθηκαν πολίτες τόσο τουρκικής όσο και αρμενικής προέλευσης, κατά την έναρξη της συζήτησης. Η αστυνομία αύξησε την παρουσία της στο χώρο για να προλάβει τυχόν εντάσεις.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γαλλία επιδιώκει να λογοκρίνει την δική μου ελευθερία έκφρασης... Ανά πενταετία ξανανοίγει αυτή η συζήτηση, επειδή πλησιάζουν εκλογές», υποστήριξε ο Γιλντίζ Χαμζά, πρόεδρος ένωσης που εκπροσωπεί 700 οικογένειες τουρκικής προέλευσης, μιλώντας στο Reuters έξω από τη Βουλή.

Η αστυνομία περιμένει ότι ο αριθμός των τουρκικής καταγωγής διαδηλωτών θα φτάσει τους 10.000 τουλάχιστον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 40 βουλευτές της παράταξης του Σαρκοζί που κατέθεσαν το νομοσχέδιο προς ψήφιση, δεν απέφυγαν μία μικρή πλην συμβολική γκάφα: η ημέρα της ψήφισης συμπίπτει με την ημερομηνία δολοφονίας ενός Τούρκου διπλωμάτη στο Παρίσι από Αρμένιους, πριν από 32 χρόνια.

Πάντως, οι τουρκικές απειλές για οικονομικά και πολιτικά αντίποινα δεν δείχνουν να πτοούν τη Γαλλία. Οπως σχολιάζουν πολιτικοί και αναλυτές, η Τουρκία είναι πλέον μέλος και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και δεν μπορεί να προβεί σε μονομερείς κινήσεις.

Παράλληλα, η «ιστορική εμπειρία» από την αντίστοιχη σύγκρουση του 2001, όταν αναγνωρίστηκε κατ' αρχήν η Γενοκτονία των Αρμενίων από τη Γαλλία, δείχνει ότι άσχετα με την πολιτική ρητορική, οι οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών συνέχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χιλιάδες Τούρκοι «κατέλαβαν» το Παρίσι για τη γενοκτονία των Αρμενίων"

Leave a reply