[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι Γερμανοί βάρυναν το κλίμα στις αγορές
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η προειδοποίηση της Goldman Sachs προς τις αγορές να κρατάνε «μικρό» καλάθι για την ευρωπαϊκή σύνοδο και κυρίως οι δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία γύρισαν το κλίμα στα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με αρμόδιους Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι, πάντως, παραμένουν ανώνυμοι, το Βερολίνο εκφράζει απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσουν παράλληλα ο προσωρινός (EFSF) με τον μόνιμο (ESM) μηχανισμό στήριξης των οικονομιών της Ευρωζώνης αλλά και γιατί εκφράζουν αμφιβολίες για το μέγεθος συμμετοχής του ΔΝΤ στους νέους σχεδιασμούς.

Έτσι, έπειτα από αρκετές ώρες ανόδου, το Μιλάνο χάνει πάνω από 2%, η Γερμανία πάνω από 1% ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο Παρίσι.

Το spread στα ιταλικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 30 μονάδες φθάνοντας την απόδοση σε 396 μονάδες, δηλαδή ένα επιτόκιο πάνω από 6%, ενώ πιέσεις εκδηλώνονται και στα ισπανικά ομόλογα, όπου το spread έχει αυξηθεί κατά 25 μονάδες, φθάνοντας στις 337 μονάδες.

Το ελληνικό spread έχει εκτοξευθεί, χωρίς πράξεις, στις 3.160 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρεί στα 1,3340 δολάρια.

Το ΧΑ πάντως διασώθηκε με την άνοδο μη τραπεζικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,06%, ύστερα από ένα μικρό ντεμαράζ αγορών σε μη τραπεζικές μετοχές, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Κέρδη 2,08% για τα Ελληνικά Πετρέλαια, 3,67% για την Marfin Popular, 2,44% για την Μότορ Οιλ και 1,60% για την Jumbo.

Kέρδη 2,56% για την Μυτιληναίος, 0,57% για τον ΟΠΑΠ και 1,30% για τον ΟΤΕ. Άνοδος 2,36% και για την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίθετα, αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ απώλειες 3,20% σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank και της Alpha Bank. Στα 30,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι Γερμανοί βάρυναν το κλίμα στις αγορές"

Leave a reply