[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παπαδήμος: "Και νέα μέτρα εάν υπάξουν αποκλίσεις"
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βασικός κανόνας του συμβολαίου αυτού θα είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προσπάθεια της Ελλάδας είναι να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI. Οι οιωνοί για το PSI είναι καλοί, εξέλιξη που προέρχεται κυρίως μετά την απόφαση της Ε.Ε. να μην ισχύσει για καμία άλλη χώρα παρά μόνο για την Ελλάδα, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος. Ο κ. Παπαδήμος πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα το 2012.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εφόσον τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί εφαρμοστούν δεν θα είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων. Εάν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους του 2011, τότε θα εξεταστεί εάν θα χρειαστεί να γίνουν προσθήκες, είπε ο κ. Παπαδήμος. Ανέφερε ακόμα πως το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα, για τη συζήτηση του οποίου έρχεται τη Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα όταν διαμορφωθεί, θα περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα.

Τόνισε δε, ότι οι πόροι του EFSF και ESM κρίνονται επαρκείς εφόσον υπάρξει μόχλευση.

"Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της κρίσης καθώς επίσης βήματα που αφορούν στο να αποφευχθούν οι επαναλήψεις τέτοιων φαινομένων στο μέλλον", είπε ο Παπαδήμος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, λέγοντας ότι θα συντελέσουν στον περιορισμό των εντάσεων στην αγορά ομολόγων και θα βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παπαδήμος: "Και νέα μέτρα εάν υπάξουν αποκλίσεις""

Leave a reply