[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ελλάδα μέσα από τα πινέλα ελλήνων και ξένων εικαστικών
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Εγκαίνια απόψε για την έκθεση «Εντυπώσεις από την Ελλάδα»

Η Ελλάδα μέσα από τα πινέλα ελλήνων και ξένων εικαστικών
Εργο του Edward Habdas από την Πολωνία


Δώδεκα καλλιτέχνες από επτά χώρες (μεταξύ άλλων και η χώρα μας) φιλοξενήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να αποτυπώσουν τις «Εντυπώσεις από την Ελλάδα» που έγιναν μια έκθεση. Εκείνη που απόψε (Παρασκευή 16/12) στις 19.00 παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Ιακωβίδης») υπό την αιγίδα της Πρεσβείας την Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η έκθεση αποτελεί το αποτέλεσμα του 20ου διεθνούς συμποσίου ζωγραφικής, που διοργανώθηκε στα Μετέωρα και τα Μεστά της Χίου την άνοιξη και το καλοκαίρι 2011 από τη ζωγράφο Ελενα Ζαντρέϊκο. Οι 12 καλλιτέχνες από επτά χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση, πέρασαν δημιουργικές μέρες απολαμβάνοντας το ελληνικό φως και τη φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας. Πολλοί απ' αυτούς ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η αποτύπωση των εντυπώσεών τους στον καμβά δίνει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τις μοιραστεί μαζί τους με αυτή την παρουσίαση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα «Ιακωβίδης»: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο Ωρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00, Κυριακή 10.00 - 14.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής www.athenscityculture.gr

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής:
Ελενα Ζαντρεΐκο, Τηλέμαχος Πιλιτσίδης και Ναταλία Πιλιτσίδη (Ελλάδα), Edward Habdas (Πολωνία), Andrey Shirokov και Vladimir Shirokov (Ρωσία), Daniel Atanassov και Nikolai Yanakev (Βουλγαρία), Hamdi Gokova (Τουρκία), Monika Sonnleitner Temper (Αυστρία), Karl Mazus (Γερμανία) και Janusz Malinowski (Καναδάς).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ελλάδα μέσα από τα πινέλα ελλήνων και ξένων εικαστικών"

Leave a reply