[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θύμα των... Μερ-κοζί!
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το έζησε κι αυτό ο Ολυμπιακός. Πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη εμφάνισή του σε αγώνα Champions League, αλλά και με τρομερές αποδόσεις σε όλη τη διάρκεια των αγώνων για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, αν και έκανε το καθήκον του απέναντι στην Αρσεναλ (3-1), δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Ο Τζεμπούρ ντριμπλάρει τον Φαμπιάνσκι και ανοίγει το σκορ. Ο Τζεμπούρ ντριμπλάρει τον Φαμπιάνσκι και ανοίγει το σκορ. Αυτό άλλωστε οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε το γνώριζαν εκ των προτέρων. Πως δεν κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Τα πάντα ήταν συνδεδεμένα με το αποτέλεσμα στο «Βεστφάλεν». Εκεί που η Μαρσέιγ κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει, αντί των «ερυθρόλευκων», την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Το... φλογισμένο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από το γκολ του Φρανσουά Μοντέστο στο 89ο λεπτό, με το οποίο το σκορ γινόταν 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού και κλείδωνε τη νίκη, μετατράπηκε σε... ψυγείο μόλις μαθεύτηκε το γκολ του Βαλμπουενά στη Βεστφαλία, που έδινε στη Μαρσέιγ τη νίκη έναντι της Ντόρτμουντ (3-2). Οι Γάλλοι που έχαναν 1-2 στο ημίχρονο και κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ σε 3 λεπτά στο τέλος του ματς! Ούτε η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, που συνεργάζονται άριστα στα πολιτικά, δεν έχουν καταφέρει τέτοιες επικές ανατροπές στα οικονομικά της ευρωζώνης. Τέλος πάντων.

Οι παίκτες δεν ήξεραν το παραμικρό και με το σφύριγμα της λήξης ρώτησαν να μάθουν τι γινόταν στη Γερμανία. Στο άκουσμα της νίκης των Γάλλων πάγωσαν κι αυτοί. Ο Τοροσίδης στο κέντρο του γηπέδου γονατιστός δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Λίγο πιο δίπλα ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης. Ο Μοντέστο μιλούσε -αμέριμνος γαρ- στην τηλεόραση στο flash interview μετά το ματς.

Κι όμως. Ο κόσμος δεν έχασε το κουράγιο του. Αποθέωσε με διαρκή συνθήματα και παρατεταμένο χειροκρότημα τους ήρωές του για τις περίφημες παραστάσεις που σκάρωσαν φέτος στο Champions League. Εκτός από μία. Την πρεμιέρα κόντρα στη Μαρσέιγ στο Φάληρο, η οποία τελικά και του κόστισε. Αλλωστε, δεν χάθηκαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τη νέα χρονιά. Μόνο αμελητέα διοργάνωση δεν μπορεί να θεωρηθεί το Europa League. Και αν οι Πειραιώτες συνεχίσουν στη νέα διοργάνωση τις εμφανίσεις που έκαναν στο Champions League, δικαιούνται να έχουν σημαντικότατες βλέψεις.

Εκτός του Μοντέστο, ο Τζεμπούρ (που ισοφάρισε το ρεκόρ του Υβ Τριαντάφυλλου με γκολ σε δέκα σερί ματς εντός έδρας) και ο Φουστέρ ήταν αυτοί που σκόραραν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματική καταιγίδα με απίστευτες ευκαιρίες πέραν των γκολ και στην κυριολεξία έπνιξε τους άπειρους πιτσιρικάδες του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ισπανός διαιτητής Ουνδιάνο Μαγένκο παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Φρίμπονγκ, Τσάμπερλεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Μανιάτης, Φουστέρ (64' Αμπντούν), Χολέμπας (25' Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90' Παπάζογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (25' Μανόνε) - Κοκελέν (67' Ροζίτσκι), Αντρέ Σάντος (51' Μικέλ), Βερμάελεν, Σκιλασί, Φρίμπονγκ, Ντζουρού, Μπεναγιούν, Τσάμπερλεν, Αρσάβιν, Σαμάκ.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Θύμα των... Μερ-κοζί!"

Leave a reply