[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΑΓΚΥΡΑ> Οργή κατά Παρισιού για τη Γενοκτονία
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

O Γκιουλ κατηγόρησε το Παρίσι ότι είναι έτοιμο να θυσιάσει μια φιλία αιώνων στον βωμό «μικροπολιτικών υπολογισμών»

O Γκιουλ κατηγόρησε το Παρίσι ότι είναι έτοιμο να θυσιάσει μια φιλία αιώνων στον βωμό «μικροπολιτικών υπολογισμών»



Eνα βήμα πριν από την απόλυτη ρήξη μοιάζουν να βρίσκονται Τουρκία και Γαλλία με αφορμή το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση (με ανώτατη ποινή κάθειρξη ενός έτους και πρόστιμο ύψους 45 χιλ. ευρώ) της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί προς εξέταση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση αύριο, Πέμπτη.

Eνα βήμα πριν από την απόλυτη ρήξη μοιάζουν να βρίσκονται Τουρκία και Γαλλία με αφορμή το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση (με ανώτατη ποινή κάθειρξη ενός έτους και πρόστιμο ύψους 45 χιλ. ευρώ) της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί προς εξέταση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση αύριο, Πέμπτη. Ενδεικτικές του βαθμού στον οποίο έχει ενοχληθεί η Αγκυρα είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος έκανε λόγο για «άδικες και αβάσιμες κατηγορίες» σε βάρος της Τουρκίας και σημείωσε πως το Παρίσι είναι έτοιμο να θυσιάσει μια φιλία αιώνων στον βωμό «μικροπολιτικών υπολογισμών».

Να σημειωθεί πως στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε χθες, με στόχο να μπλοκάρει το επίμαχο νομοσχέδιο, και μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Τούρκους βουλευτές και επιχειρηματίες, οι οποίοι επρόκειτο να έχουν συνάντηση και με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ. Η Αγκυρα έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να «αντεπιτεθεί» στους Γάλλους επιβάλλοντας εμπορικές κυρώσεις (περίπου 1.000 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία) και «παγώνοντας» τις παραγγελίες Airbus από τις Τουρκικές Αερογραμμές. Ωστόσο, παρά τις τουρκικές πιέσεις, το Παρίσι δεν υποκύπτει. Χαρακτηριστικά χθες, τόσο ο Γάλλος υπουργός Πατρίκ Ολιέ όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλερί Πεκρές ξεκαθάρισαν πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσει κανονικά.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΑΓΚΥΡΑ> Οργή κατά Παρισιού για τη Γενοκτονία"

Leave a reply