[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Από τους ήρωες της Τροίας στα μαθήματα διατροφής
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ταξίδι στον κόσμο της αρχαιότητας στον «Ελληνικό Κόσμο» μέσα στον Ιανουάριο του 2012

Από τους ήρωες της Τροίας στα μαθήματα διατροφής
Η «Αργοναυτική Εκστρατεία» εμπνέει τον θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ετοίμασε μια παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία


Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τα παιδιά για να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν. Από την αρχή της νέας χρονιάς, νέα προγράμματα κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους όλη τη σχολική περίοδο. Oπως κάθε χρόνο, τα κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν ως τον Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!» είναι η πρόταση του Ελληνικού Κόσμου για το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012. Ενα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά. «Παν μέτρον άριστον... και στη διατροφή» είναι η πρόταση που ακολουθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012. Τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους πηγαίνοντας στην «αγορά» του «Ελληνικού Κόσμου». Εκεί, πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό.

Ακολουθεί «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι) το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012. Αυτό το παραμύθι θα «ζωντανέψει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι. Τέλος, «Η Αργοναυτική Εκστρατεία» εμπνέει τον θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 μια παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
«Ηρωες του σήμερα και του χθες» είναι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά γνωρίζουν χαρακτήρες που εξάπτουν τη φαντασία, από τον Θησέα, τον Ηρακλή και τον Οδυσσέα ως σημερινούς ήρωες όπως ο Spiderman, o Batman και ο Superman. Πόσο διαφορετικοί αλλά και πόσο όμοιοι μπορεί να είναι; «Τα παιδία, χωρίς ηλικία, παίζει!» ακολουθούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 όπου παιδιά και γονείς καλούνται να παίξουν με την ψυχή τους. Οι μεγάλοι θα θυμηθούν και οι μικροί θα γνωρίσουν παιχνίδια όπως η αμπάριζα, το αλάτι ψιλό, οι βόλοι, τα μήλα, το δαχτυλίδι, η μικρή Ελένη και άλλα πολλά, σε ένα πρόγραμμα που θα τονώσει το ομαδικό πνεύμα.

«Ψάλλε μας, θεά, τον τρομερό θυμό του Αχιλλέα!» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 θα ταξιδέψει τα παιδιά ως την αρχαία Τροία όπου θα ανακαλύψουν πληροφορίες για τον πιο ξακουστό πόλεμο όλων των εποχών, τις αιτίες που τον προκάλεσαν και τους άθλους ηρώων που άφησαν εποχή, όπως ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας και ο Εκτορας. Θα ακούσουν ιστορίες για την ωραία Ελένη, για το μήλον της Εριδος και τον δούρειο ίππο. Ο Ιανουάριος κλείνει με το «Εργαστήρι: κατασκευάζοντας κούκλες» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012. Ενα εργαστήρι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο του κουκλοθεάτρου. Ενα εργαστήρι στο οποίο με χαρτί, αλεύρι, μπαλόνια και άλλα πολλά υλικά καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες, οι οποίες στη συνέχεια θα ζωντανέψουν από τα ίδια τα παιδιά.
http://sundays.hellenic-cosmos.gr/


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Από τους ήρωες της Τροίας στα μαθήματα διατροφής"

Leave a reply