[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΠΑΟ µε 11 + 2 συµβόλαια - αγκάθια
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο «φευγάτος», οι ανανεώσεις, τα διλήµµατα και οι ανεπιθύµητοι
ΠΑΟ µε 11 + 2 συµβόλαια - αγκάθια


Το 2012 δεν αρχίζει µε καλές προϋποθέσεις για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι βαδίζουν πλέον σε επικίνδυνα µονοπάτια, καθώς το σοβαρό οικονοµικό πρόβληµα που αντιµετωπίζουν και ο εφιάλτης της παύσης πληρωµών που θα βρουν µπροστά τους τον ερχόµενο Φεβρουάριο (εφόσον δεν υπάρξει χρηµατοδότηση, είτε από τους σαουδάραβες επίδοξους επενδυτές είτε από τους υφιστάµενους µετόχους) απειλούν να τινάξουν στον αέρα την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλουν εντός του γηπέδου οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα. Υπό αυτές τις δυσµενείς συνθήκες, η διοίκηση της ΠΑΕ καλείται να αντιµετωπίσει ένα επιπλέον σοβαρό πρόβληµα, καθώς ήδη από την 1.1.2012 δέκα παίκτες της οµάδας µπήκαν στο τελευταίο εξάµηνο του συµβολαίου τους και είναι ελεύθεροι να υπογράψουν σε άλλον σύλλογο...

Κατά το παρελθόν ουκ ολίγοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό δίχως το παραµικρό οικονοµικό όφελος για την ΠΑΕ. Και παρά τα ηχηρά χαστούκια που δέχθηκαν κατά καιρούς οι Πράσινοι, φαίνεται ότι παραµένουν… ανεπίδεκτοι µαθήσεως. Ηδη το «golden boy» του Τριφυλλιού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Σωτήρης Νίνης, βρίσκεται µε το… ενάµισι πόδι εκτός Παιανίας καθώς φέρεται να έχει συµφωνήσει µε την ιταλική Πάρµα, που του προσφέρει τριετές συµβόλαιο µε ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Τριφυλλιού, που πράγµατι έχει τη δικαιολογία ότι το περασµένο καλοκαίρι είχε να αντιµετωπίσει άλλα πιο ζωτικά ζητήµατα για την οµάδα, καθυστέρησε αρκετά (µόλις πριν από δυόµισι µήνες) να µπει σε διαδικασία διαπραγµάτευσης µε το πολυτιµότερο περιουσιακό στοιχείο της οµάδας και όταν το έκανε πρότεινε συµβόλαιο µε πάγιες απολαβές 450.000 ευρώ (µόλις 50.000 ευρώ περισσότερα από όσα εισπράττει κατά τον τρέχοντα τελευταίο χρόνο του συµβολαίου του). Ο «El Ninio», τον οποίο πλέον είχαν αρχίσει να προσεγγίζουν οµάδες του εξωτερικού, αρνήθηκε την (ούτως ή άλλως χαµηλή) πρόταση των Πρασίνων και εκτός απροόπτου θα απορρίψει και τη νέα βελτιωµένη προσφορά (ύψους 600.000 ευρώ) που θα του καταθέσουν την ερχόµενη εβδοµάδα καθώς όπως δηλώνει θέλει να δοκιµάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Πέραν του Νίνη όµως, για τον Παναθηναϊκό ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν και άλλοι πολύτιµοι παίκτες, δίχως να µπει ευρώ στο (άδειο) ταµείο του συλλόγου. Παράλληλα, και εφόσον υπάρξει µαζικό κύµα φυγής (δεδοµένου ότι το ερχόµενο καλοκαίρι λήγουν δέκα συµβόλαια και ολοκληρώνεται ο δανεισµός άλλων δύο παικτών) είναι πιθανόν οι Πράσινοι να χρειαστούν σηµαντική µεταγραφική ενίσχυση µε τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές ώστε να ξαναγεµίσουν το ρόστερ τους… Ιδού τι ισχύει µε τους παίκτες των οποίων τα συµβόλαια λήγουν:

Σε καλό δρόμο για παραμονή

Χριστοδουλόπουλος: Επί του παρόντος αποτελεί τη µοναδική περίπτωση µε αίσιο τέλος για τον ΠΑΟ, καθώς ο 25χρονος µεσοεπιθετικός αποδέχθηκε την τριετή επέκταση του συµβολαίου του (ως το 2015) µε αυξηµένες αποδοχές περίπου κατά 20%. Τουτέστιν, κατά την επόµενη τριετία θα εισπράξει συνολικά 1,35 εκατ. ευρώ.

Σιµάο: Στις αρχικές συζητήσεις µε τη διοίκηση της ΠΑΕ το οικονοµικό χάσµα ήταν τεράστιο, καθώς ο µοζαµβικανός αµυντικός µέσος αξίωνε τριετές συµβόλαιο µε ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ, από τις 250.000 ευρώ που παίρνει! Σταδιακά οι Πράσινοι ανέβασαν την προσφορά τους φθάνοντας στις 500.000 ευρώ, και µολονότι ο ατζέντης του παίκτη ζητεί 600.000 ευρώ, η βούληση του 24χρονου χαφ να παραµείνει στον ΠΑΟ µπορεί να επιφέρει και την τελική συµφωνία.

Σπυρόπουλος: Σε καλό δρόµο βρίσκονται οι διαπραγµατεύσεις µε τον 28χρονο διεθνή αριστερό µπακ. Οι Πράσινοι του έχουν προτείνει τριετές συµβόλαιο µε ετήσιες απολαβές περίπου 350.000 ευρώ (50.000 ευρώ περισσότερα συγκριτικά µε την τρέχουσα συµφωνία) και, εφόσον η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν βρει καλύτερη προσφορά στο εξωτερικό, θα αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης από το Τριφύλλι.

Σε αναμονή και δραστικές μειώσεις

Σαριέγκι: Με ετήσιες απολαβές που δεν ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ και µε δεδοµένη τη θέληση του ιδίου να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, η υπόθεση παραµονής του 33χρονου βάσκου στόπερ µοιάζει εύκολη. Το ζητούµενο ωστόσο είναι αν οι Πράσινοι θέλουν να ανανεώσουν το συµβόλαιο του εκ των αρχηγών της οµάδας. Επί του παρόντος δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση και πιθανώς θα περιµένουν ως το τέλος της σεζόν.

Καντέ: Επί πολυµετοχικότητας εξασφάλισε ένα «βαρύ» συµβόλαιο 750.000 ευρώ ετησίως, αλλά στην παρούσα δύσκολη οικονοµική κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟ δεν υπάρχει η πολυτέλεια για «χρυσά» deals, ιδίως για έναν ποδοσφαιριστή που αποδείχθηκε κατώτερος του αναµενοµένου. Ο 33χρονος αµυντικός από το Μάλι δύσκολα θα συνεχίσει στο Τριφύλλι, καθώς οι διοικούντες θα του προτείνουν δραστική µείωση των απολαβών του.

Κλέιτον: Επειτα από µια περιπετειώδη τριετία, ο 29χρονος βραζιλιάνος επιτελικός µέσος κατά την τέταρτη και τελευταία του σεζόν στο Τριφύλλι διανύει περίοδο φόρµας. Εφόσον συνεχίσει τις καλές εµφανίσεις, πιθανολογείται ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα του προτείνει νέο συµβόλαιο αλλά µε µειωµένες αποδοχές (εφέτος έχει λαµβάνειν περί τις 400.000 ευρώ). Ωστόσο ο Κλέιτον φέρεται αποφασισµένος να επιστρέψει στην πατρίδα του έπειτα από µία δεκαετία στη χώρα µας...

Προς οριστική αποχώρηση

Μελίσσης: Ο 30χρονος στόπερ συµπληρώνει µία τετραετία στο δυναµικό του Παναθηναϊκού, κόστισε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ (αγορά και συµβόλαιο) αλλά η προσφορά του ήταν µηδαµινή. Οι Πράσινοι προσπαθούν καιρό να τον αποδεσµεύσουν, αλλά δεν βρίσκεται οµάδα για να επωµιστεί το συµβόλαιό του. Αν δεν επιτευχθεί και τώρα η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, το κεφάλαιο Μελίσσης θα κλείσει οριστικά για τον ΠΑΟ το ερχόµενο καλοκαίρι.

Λεοντίου: Από τον Σεπτέµβριο του 2007, οπότε τραυµατίστηκε σοβαρά στο γόνατο, ουδέποτε τέθηκε θέµα αποδέσµευσης του 26χρονου µέσου, που έχει ετήσιες απολαβές 180.000 ευρώ. Οι Πράσινοι διατηρούν στο δυναµικό τους τον Λεοντίου για συναισθηµατικούς λόγους, αλλά το ερχόµενο καλοκαίρι οι δρόµοι τους θα χωρίσουν οριστικά.

Το πάρε-δώσε με τους δανεισμούς

Πετρόπουλος: Ολα είναι ανοιχτά για τον 26χρονο σέντερ φορ καθώς, µολονότι το συµβόλαιό του µε τον Παναθηναϊκό λήγει σε έναν χρόνο (∆εκέµβριος 2012), ήδη οι Πράσινοι βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγµατεύσεων µαζί του. Μάλιστα, οι δύο λύσεις που εξετάζονται είναι εκ διαµέτρου αντίθετες, καθώς είτε θα µείνει ελεύθερος χαρίζοντας µέρος των δεδουλευµένων είτε θα ανανεώσει το συµβόλαιό του ως το 2014 και εν συνεχεία θα παραχωρηθεί δανεικός...

Κουίνσι και Ρούντολφ: ∆ιαφορετικές περιπτώσεις, συγκριτικά µε τις προηγούµενες, αποτελούν οι δύο δανεικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού των οποίων τα συµβόλαια επίσης λήγουν το ερχόµενο καλοκαίρι. Ο Γκανέζος Κουίνσι Οβούσου Αµπέγε, ο οποίος παραχωρήθηκε για έναν χρόνο από την Αλ Σαντ του Κατάρ, και ο Ούγγρος Γκέργκελι Ρούντολφ, που ανήκει στην ιταλική Τζένοα, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δύσκολα θα συνεχίσουν στο Τριφύλλι. Αλλωστε ο Κουίνσι κοστίζει ακριβά, καθώς η ρήτρα πώλησής του ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ρούντολφ ακόµη δεν έχει πείσει για την ποδοσφαιρική αξία του...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΗΜΑΙΑ»

Ο «φάκελος Καραγκούνη»

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει ανοίξει ακόµη τον «φάκελο Καραγκούνη». Ο 34χρονος διεθνής µέσος αποτελεί τη σηµαία των Πρασίνων αλλά δεν συµπεριλαµβάνεται στα αρχικά πλάνα του κόουτς Φερέιρα. Στην ΠΑΕ θεωρούν ότι το 1 εκατ. ευρώ που λαµβάνει ετησίως αποτελεί υπερβολή για παίκτη που δεν αποτελεί βασική επιλογή, ωστόσο δεν θέλουν να διώξουν έναν ποδοσφαιριστή-σύµβολο για το Τριφύλλι.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος, δεδοµένου ότι σκοπεύει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του, θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παραµείνει στον ΠΑΟ µε σαφώς λιγότερα χρήµατα και µικρό χρόνο συµµετοχής ή αν θα αποχωρήσει οριστικά από τους Πράσινους...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΠΑΟ µε 11 + 2 συµβόλαια - αγκάθια"

Leave a reply