[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα
Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

PSI+: Τα τρία πιο πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται από προχθές Παρασκευή το απόγευμα η Ελλάδα, αναφορικά με την υπογραφή του PSI+. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα με τους ιδιώτες ομολογιούχους, και ενώ η τρόικα επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα ώστε να συζητήσει για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας, φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη διαπραγματευτική θέση την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει πλέον σύμμαχο τον χρόνο. Σε αυτή τη συγκυρία, τα σενάρια της επόμενης μέρας για την Ελλάδα είναι τρία, αν και οι πιθανότητες επικράτησης του ευνοϊκότερου μάλλον λιγοστεύουν...

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα περιμένοντας την τρόικα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης της τρόικας, την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ελεγκτές έρχονται με κακή διάθεση, καθώς ελάχιστη πρόοδος έχει επιτευχθεί και θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, άμεσα. Η τρόικα θέλει πρώτα να διαπιστώσει τις εκκρεμότητες και μετά να συζητήσει τη δανειακή σύμβαση, και στο Μαξίμου ανησυχούν μήπως ενδιάμεσα υπάρξει αποχώρηση, μη προγραμματισμένη, ώστε να αυξηθεί η πίεση, μεταξύ άλλων, για μείωση κατώτατων μισθών και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ενώπιον ρευστού ενδοκυβερνητικού τοπίου

Aντιμέτωπος με ένα εξαιρετικά ρευστό ενδοκυβερνητικό τοπίο βρίσκεται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί τις αναταράξεις που προκαλεί η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, τις ενστάσεις της Ν.Δ. για ορισμένα από τα μέτρα-επιταγές της τρόικας, αλλά και την προειδοποίηση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν αποκλείεται να αποσύρει τους υπουργούς του. Ο κ. Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα"

Leave a reply