[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίο
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με την διαδικασία του "κατεπείγοντος" αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την προσεχή εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και περιλαμβάνει τις διατάξεις για το άνοιγμα των χερσαίων μεταφορών και άλλων επαγγελμάτων αλλά και μέτρα για την επέκταση των αδειών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή για να ανακοινωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην συνεδρίαση της Ολομέλειας. Την Τετάρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε την Πέμπτη να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) ενώ τα κόμματα της αριστεράς θα καταψηφίσουν τόσο επί της αρχής όσο και τα άρθρα.

Επιπροσθέτως, έντονες αντιδράσεις κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς θα υπάρξουν και για την διαδικασία εξπρές με την οποία επιλέγει η κυβέρνηση να φέρει ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τονίσει ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και την έναρξη της διαδικασίας του PSI η οποία έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου 2012


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίο"

Leave a reply