[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οταν οι λέξεις χτυπούν σαν σφαίρες > ''Ειμαστε όλοι Ελληνες'' !!!
Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Γκαίτε κάποτε είχε πει την φράση «είμαστε όλοι Έλληνες» για να καταδείξει ότι όλα έχουν την αφετηρία τους, από αυτήν την γωνιά του πλανήτη που σήμερα δοκιμάζεται κατά τον σκληρότερο τρόπο. Ήθελε να φωνάξει ότι, αν μη τι άλλο, η ανθρωπότητα θα είχε άλλη μορφή αν δεν υπήρχε ο Ελληνικός πολιτισμός.

Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace

Ότι ο πολιτισμός είναι αυτό που γέννησε η πόλις, και μάλιστα η πόλις έτσι όπως την περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Σοφοκλή, τον ύμνο του θαύματος που συντελέστηκε τον χρυσό αιώνα και που επηρέασε κατά τρόπο μοναδικό την ανθρωπότητα.

Η ίδια η λέξη και η έννοια του πολιτισμού, έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα, δημιουργήθηκε και απέκτησε νόημα από τους Έλληνες όπως και η Επιστήμη, η Τέχνη, η Πολιτική, η Φιλοσοφία.

Όλα αυτά έκαναν όχι μόνο τον Κικέρωνα, τον Γκαίτε , τον Σελλεϋ, τον Νίτσε , τον Χένρυ Μίλλερ, τον Κλεμανσώ , τον Εμερσον αλλά και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και της Επιστήμης με σεβασμό να δηλώνουν ανά τους αιώνες Έλληνες και υποκλίνονταν με ταπεινότητα και θαυμασμό στην Ελλάδα στην οποία αναγνώριζαν την καταγωγή τους.


«Ότι είναι ο Νους και η Καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»
Γκαίτε


Με την ίδια φράση, μετά από αιώνες αλλά για άλλο σκοπό, ένα άλλο κείμενο γνωστό ως «κείμενο της Νάντης», εκδηλώνεται ένα κίνημα που έχει αφετηρία την Γαλλία και στοχεύει στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, καλώντας τους Ευρωπαίους να συναισθανθούν το χρέος τους προς έναν λαό που ενώ του χρωστάνε τόσα πολλά για όσα έχει προσφέρει μέσω του πολιτισμού και της ιστορίας του, τώρα κυριολεκτικά ισοπεδώνεται από την πρωτοφανή σκληρότητα και βαναυσότητα ενός σύγχρονου πανίσχυρου ολοκληρωτικού μηχανισμού, που τον αποτελεί η παγκόσμια δικτατορία του τραπεζιτών, των οίκων αξιολόγησης και του ιερατείου των ισχυρών της Ευρώπης, οι οποίοι προσβλέπουν με χαιρεκακία στην οικονομική- κοινωνική-ηθική εξόντωση της Ελλάδας, για να αποκομίσουν όσο περισσότερο όφελος προς το συμφέρον τους μπορούν.

Το εν λόγω κίνημα, καλεί τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες σε μία συμβολική κίνηση, να ζητήσουν από τις ελληνικές πρεσβείες την ελληνική υπηκοότητα καταδικάζοντας με τα σκληρότερα λόγια τον εσκεμμένο διασυρμό, την προσβλητική και άγρια συκοφαντία εναντίον της Ελλάδας με σκοπό την ταπείνωση και τιμωρία για τα «εγκλήματα» και τις «ασωτίες» που δήθεν έκανε ο ελληνικός λαός και τώρα καταστρέφεται με πρωτόγνωρο και ανήκουστο τρόπο από τους «τίμιους σωτήρες του».

Το κείμενο αυτό επισημαίνει ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι οι αυριανοί Γάλλοι και ο οποιοσδήποτε λαός που μπορεί σύντομα να βρεθεί στην θέση των Ελλήνων.


Οι Γάλλοι συντάκτες δηλώνουν την αποστροφή που αισθάνονται, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται το έγκλημα που συντελείται αυτήν την στιγμή στην αιχμάλωτη Ελλάδα από τα γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης .

Διαδηλώνουν τον αποτροπιασμό και την φρίκη που νιώθουν για την βαναυσότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η χώρα μας και την ντροπή τους για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μας από τους ηγέτες των χωρών τους.

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια όταν στην γειτονιά μας, διεξαγόταν άλλη μια επιχείρηση «καθαρμού» και «σωτηρίας» ενός άλλου λαού, αυτή των Γιουγκοσλάβων, ήταν οι ίδιοι «πολιτισμένοι σωτήρες», που βομβάρδιζαν την γειτονική μας χώρα, ενώ οι ειδήσεις μετέδιδαν σε παγκόσμια μετάδοση, με ποιο τρόπο μέσα από τα στρατιωτικά επιτελεία «κλείδωναν» τον στόχο και χτυπούσαν από χιλιόμετρα μακριά γέφυρες γεμάτες με άοπλους ανθρώπους και καραβάνια με γυναικόπαιδα. Οι ανθρώπινοι στόχοι των Γιουγκοσλάβων εξολοθρεύονταν με την ίδια ευκολία που παίζει κανείς παιχνίδι στον υπολογιστή .

Τότε η Αθήνα είχε γεμίσει με ανθρώπους που φορούσαν στα ρούχα τους έναν χάρτινο στόχο που πάνω έγραφε «είμαστε όλοι στόχοι».

Ο ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε συνολικά για τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία που οι σύμμαχοί μας , βομβάρδιζαν ανθρώπους για να διώξουν υποτίθεται έναν δικτάτορα. Τα ελληνικά δημοκρατικά αντανακλαστικά μας, λειτούργησαν, στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Οι Έλληνες διαφοροποιήθηκαν τότε, από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που ήταν πολλοί υπέρ του πολέμου, όπως σήμερα είναι υπέρ της τιμωρίας των «άσωτων Ελλήνων».

Η αντιπολεμική αυτή βούληση του λαού μας είχε εκφραστεί με μεγαλειώδη συλλαλητήρια και αντιπροσωπείες εθελοντών για βοήθεια στην βομβαρδιζόμενη Γιουγκοσλαβία αλλά και συμβολικά με τους «ανθρώπινους Στόχους .


Κατά τον ίδιο τρόπο σήμερα ,κάποιο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι οι οποίοι υπογράφουν το παραπάνω κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ,δηλώνουν είμαστε όλοι Έλληνες, βλέποντας ότι αυτό που συντελείται στην μαρτυρική χώρα μας δεν είναι πάρα ένα έγκλημα ισότιμο με πόλεμο που αφανίζει τον ελληνικό λαό και απειλεί ακόμα και την ίδια την υπόσταση της χώρας. Επισημαίνουν ότι, όλα όσα
ζούμε σήμερα, είναι μια ντροπή, ένα Άγος για τον πολιτισμένο κόσμο.



Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ που επιτέλους η κοινή γνώμη της Ευρώπης αρχίζει και κινητοποιείται μπροστά στα όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας.

Από την μία, είναι ελπιδοφόρο που υπάρχουν άνθρωποι, που παρά την προπαγάνδα, αντιλαμβάνονται την γενοκτονία που συντελείται στην Ελλάδα, από την άλλη όμως είναι θλιβερό να καταλαβαίνει κανείς ότι η μεταχείριση της χώρας μας, τρομάζει και προκαλεί φρίκη γιατί στο πρόσωπο των Ελλήνων, βλέπουν και οι άλλοι λαοί το δικό τους κοντινό μέλλον.

Το κείμενο υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την χώρα μας κρύβει μια ανατριχιαστική αλήθεια η οποία αποτυπώνεται, στην όχι τυχαία επιλεγμένη φράση, είμαστε όλοι Έλληνες.

Δεν χρειαζόταν να ειπωθεί τίποτα άλλο, αρκούν μόνο αυτές οι λίγες λέξεις για να προκαλέσουν δέος και τρόμο προς το κοινό στο οποίο απευθύνονταν.

Στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι μια «τελειωμένη υπόθεση». Μια χώρα που της έχει αφαιρεθεί η εθνική κυριαρχία, ένας λαός που λοιδορήθηκε όσο κανείς με ρατσιστικά στερεότυπα που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές που νομίζαμε ότι τις είχαμε αφήσει πίσω δια παντός.

Η Ελλάδα στα μάτια τους είναι πια ένα πτώμα που το τεμαχίζουν σε κομμάτια και τα μοιράζουν. Όλοι οι ηγέτες των χωρών που έχουν προβλήματα, με τρόμο επικαλούνται το σκιάχτρο της Ελλάδας προκειμένου, να μην καταντήσουν σαν κι εμάς.


Το μεγαλύτερο όπλο του λόγου είναι οι λέξεις οι οποίες έχουν την δική τους δύναμη και δυναμική για να δηλώσουν κάτι συγκεκριμένο. Αυτό το ξέρουν καλά οι δικηγόροι, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, και οι συγγραφείς . Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές λέξεις για να δηλώσουμε κάτι. Πάντοτε όμως επιλέγουμε αυτό που θα υποστηρίξει με την περισσότερη ισχύ αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.


Στο «κείμενο της Νάντης» οι λέξεις Είμαστε όλοι Έλληνες χτυπάνε σαν σφαίρες. Τους υπενθυμίζουν ότι αν δεν κάνουν τώρα κάτι, τους περιμένει η ίδια τύχη με την δική μας ….
Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξαν αντί άλλου τρόπου, να προκαλέσουν το θυμικό των Ευρωπαίων με το «είμαστε δυνάμει Έλληνες» Θέλουν μ αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν σοκ στον παραλληλισμό τον δικό τους , με μας… και αυτό είναι από μόνο του ανατριχιαστικό γιατί σημαίνει ότι Έλληνας στα μάτια τους σήμερα, είναι ισοδύναμο του μελλοθάνατος.

Και η Ελλάδα στη νέα εποχή που ανέτειλε, έγινε το πεδίο βολής , το «πείραμα» που δοκιμάζονται τα όπλα του νέου ολοκληρωτισμού.


Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα, 11/11/11
Εκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα
Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) – ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,
και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,
Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν…
…. είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).
Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.
Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).
Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ…………. ΕΠΩΝΥΜΟ………………… ΠΟΛΗ…………… ΧΩΡΑ……………
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ……………………………
στο πιό κάτω blog :

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οταν οι λέξεις χτυπούν σαν σφαίρες > ''Ειμαστε όλοι Ελληνες'' !!!"

Leave a reply