[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 23ης αγωνιστικής
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ με 2-0 χάρη στα γκολ των Λίνο (πεν. 51') και Σαλπιγγίδη (85')

Με τα γκολ των Λίνο (πεν. 51') και Σαλπιγγίδη (85') ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στν πρώτη εντός ήττα του και τον έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός πλέον είναι αυτός που γεύεται την χαρά του ρετιρέ της Superleague, ύστερα από το τέλος της 23ης αγωνιστικής.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κώστα Χαλκιά που έπιασε μέχρι και πέναλτι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, αφού κατάφερε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και να ψάξει τους κενούς χώρους.

Δεν κατάφερε βέβαια να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του εξαιρετικού Χαλκιά, ωστόσο έκανε τον ΠΑΟΚ να μοιάζει ακίνδυνος τουλάχιστον έως το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Η φάση του ημιχρόνου άνηκε στον "δικέφαλο του Βορρά", καθώς ο Αθανασιάδης έκανε το γύρισμα για τον Σαλπιγγίδη, και πριν εκείνος στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Σπυρόπουλος μπήκε στην τροχιά της μπάλας και την έδιωξε, πριν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων τη στείλει στα δίχτυα και ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' "άγγιξε" το γκολ, όμως ο Τοτσέ έπιασε μία κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι καθώς ο Αθανασιάδης ανατράπηκε από τον Σαριέγκι μέσα στην μεγάλη περιοχή του Καρνέζη.

Ο Λίνο πήρε φόρα και εκτέλεσε ανοίγοντας το σκορ, για να έρθει στο 83' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, και να κάνει το 2-0 έπειτα από ωραία ασίστ του Λίνο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία ανέτρεψε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, και ο παίκτης του Παναθηναϊκού έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε, όμως ο Χαλκιάς είπε και πάλι "όχι" στους "πράσινους" κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα):
Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46' Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι):
Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2


Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου θα παραμείνει, αν ο Παναθηναϊκός δεν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου θα παραμείνει, αν ο Παναθηναϊκός δεν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι με την ομάδα του Ηρακλείου, καθώς αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουν στην Ουκρανία για το πρώτο παιχνίδι τους στη φάση των «16» του Europa League και πράγματι τα κατάφεραν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το πάνω χέρι και παίζοντας έξυπνα, μπόρεσε να κλείσει στα καρέ τους τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά, το γκολ άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό, αφού έπρεπε να περάσουν 45 λεπτά αγώνα για να πάρει το προβάδισμα με φοβερό σουτ του Χοσέ Χολέμπας έξω από την περιοχή, που δεν άφησε κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη.

Το 1-0 έδειξε το άγχος από τους φιλοξενούμενους, που μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη και στο 10λεπτο απάνω διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Καζίμ Ρίτσαρντς, που από κοντά σε άδειο τέρμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ασίστ του Χολέμπας. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Τούρκου επιθετικού με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ που έπιασε ο Ζόρντι Λόπεζ στο 65' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάλαζ Μέγιερι.



Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Στην παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να ελπίζει η Δόξα μετά την πολύ μεγάλη νίκη της επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο Καυτανζόγλειο.

Η ομάδα της Δράμας έφτασε τους 15 βαθμούς με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες και πλέον απέχει μόλις έξι βαθμούς από τον τέταρτο από το τέλος Παναιτωλικό.

Από την άλλη η ήττα βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τον ΠΑΣ, που έμεινε στους 18 και ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με την Κέρκυρα.

Το παιχνίδι κρίθηκε από το γρήγορο γκολ του Κυβελίδη, ο οποίος σκόραρε στο 7ο λεπτό σε τετ-α-τετ με τον Κηπουρό, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Η Δόξα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και σαφώς πιο ψυχωμένη, ενώ οι Γιαννιώτες ξύπνησαν μόνο στην επανάληψη, όμως ότι και να έκανε ο Αγγελος Αναστασιάδης, δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.


Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 3-0

Ο Ναβάρο της Μπαρτσελόνα βάζει τρίποντα, του Αστέρα Τρίπολης... δίποντα! Με δύο γκολ του Ισπανού οι Αρκάδες επιβλήθηκαν 3-0 του αγνώριστου εφέτος Εργοτέλη κι ελπίζουν, πλέον, βάσιμα στην είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα.

Ο Ναβάρο της Μπαρτσελόνα βάζει τρίποντα, του Αστέρα Τρίπολης... δίποντα! Με δύο γκολ του Ισπανού οι Αρκάδες επιβλήθηκαν 3-0 του αγνώριστου εφέτος Εργοτέλη κι ελπίζουν, πλέον, βάσιμα στην είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και παίζοντας έξυπνα κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Για τον Εργοτέλη τα έχουμε ξαναπεί. Εάν δεν σοβαρευτεί, στο τέλος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία!

Παρά τη μέτρια εμφάνισή του στο πρώτο 30λεπτο, ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο να πετύχει το γκολ πριν κλείσει το ημίχρονο με τον Ναβάρο, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χουανίτο.

Μία ομάδα υπήρχε στην επανάληψη στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Αστέρας. Παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο, πιέζοντας καλά τους μέσους των Κρητικών και «βγάζοντας» εκτός αγώνα τους πολύ κακούς σήμερα Μπέτο και Τζούνιορ, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απλοποίησε γρήγορα τα πράγματα.

Πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών ο Ράγιος πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του Πίρσον και με σουτ έκανε το 2-0, ενώ περίπου 10 λεπτά μετά, ο Ναβάρο «σφράγισε» με το δεύτερο προσωπικό του γκολ τη μεγάλη νίκη των γηπεδούχων.


Λεβαδειακός-Κέρκυρα 4-3

Παραμονή με... αγγλικό στιλ. Ο Λεβαδειακός επικράτησε 4-3 της Κέρκυρας στο ντέρμπι.. σωτηρίας της Σούπερ Λίγκας κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του βασικού του στόχου.


Για τους «Φαίακες» η κατάσταση ήταν δύσκολη και πριν το ματς της Λιβαδειάς, ωστόσο, τώρα έγινε ακόμη δυσκολότερη...

Δεκαπέντε γκολ είχαν σημειώσει στις πρώτες 22 αγωνιστικές οι δύο ομάδες, που σήμερα…ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Από το ξεκίνημα του ματς μπήκαν δυνατά κι επιθετικά, καθώς η ισοπαλία δεν βόλευε καμία. Η Κέρκυρα απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ο Λεβαδειακός ήταν πιο ουσιαστικός και προηγήθηκε με τον Πόποβιτς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου.

Από κει και πέρα ακολούθησε «καιταγίδα» τερμάτων σε λιγότερο από μισή ώρα παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με τον Βασιλείου, αλλά γρήγορα οι Κερκυραίοι ξαναμπήκαν στο ματς με το αυτογκόλ του Κόρμπος. Ο Σουμπίνιο λίγο πριν το ημίωρο έκανε το 3-1.

Ο Κόρμπος «πήρε το αίμα του πίσω» με το «καλημέρα» στην επανάληψη, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1. Η ομάδα του Γκράθια, πάντως, δεν το έβαλε κάτω. Μείωσε αρχικά με τον Ζιάμπαρης στα μισά περίπου του δεύτερου μέρους κι έβαλε «φωτιά» στα τελευταία 13 λεπτά, μετά το 4-3 που πέτυχε ο Γραμμόζης με πέναλτι.



Αρης-ΑΕΚ 1-0

Η ΑΕΚ έχασε ένα... τσουβάλι γκολ, αλλά ο Αρης ήταν αυτός που πήρε τη μεγάλη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της 22ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας.


Με γκολ του Λαζαρίδη περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος η ομάδα του Μανουέλ Μασάδο επικράτησε 1-0 της Ένωσης, η οποία δικαιολογημένα μπορεί να τα έχει με την τύχη της...

Η άστοχη έξοδος του Αραμπατζή και η ετοιμότητα που επέδειξε ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων έκριναν το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ ήταν τέτοιο, που το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου δεν μπορούσε να αντιδράσει κι έτσι, πλέον, κινδυνεύει σοβαρά με το να μείνει εκτός πεντάδας!

Από την αρχή του ματς η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με το Λεονάρντο να αστοχεί σε κενό τέρμα. Κυρίαρχη η Ένωση στα πρώτα 45 λεπτά δεν κατάφερε να προηγηθεί και οι παίκτες της γέμισαν άγχος, που φάνηκε πάρα πολύ στο δεύτερο μέρος.

Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και πήραν τον έλεγχό του, απειλώντας για πρώτη φορά με το απευθείας φάουλ του Νέτο στο ξεκίνημα της επανάληψης να περνάει λίγο άουτ.

Συνέχισε να πιέζει ο Αρης και με τη βοήθεια του Αραμπατζή, που έκανε…την έξοδο του Μεσολογγίου πήρε τη μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα κράτησε ολοζώντανα τα ευρωπαϊκά του όνειρα.


Ξάνθη-Παναιτωλικός 0-1


Μετά από 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη (6 ήττες, 4 ισοπαλίες), ο Παναιτωλικός επέστρεψε στα «τρίποντα». Με γκολ του Αντι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 1-0 στα Πηγάδια της Ξάνθης, η οποία γνώρισε την 5η διαδοχική της ήττα!


Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Τάκης Λεμονής ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής από το γήπεδο και παράλληλα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αντίθετα, το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά από το εκπληκτικό σερί των 9 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα, έχει ξεκινήσει ένα αρνητικό σερί που αν συνεχιστεί θα στερήσει από τους ακρίτες τη δυνατότητα να παίξουν στα πλέι οφ της Ευρώπης.

Καθοριστικό σημείο στο ματς ήταν η αποβολή του Μπέρτου στο 55’, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, καθώς έφτασε περισσότερες φορές κοντά στην επιτυχία από τον αντίπαλό της, που απείλησε πρώτος στο ξεκίνημα με τον Ακαλέ.

Η αποβολή του Μπέρτου, όμως, ήταν ό,τι έπρεπε για τους Αγρινιώτες, που ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού κι έφτασαν στη μεγάλη νίκη.



Super League, αποτελέσματα, βαθμολογίες




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πανόραμα της 23ης αγωνιστικής"

Leave a reply