[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέγα πάθος για την πρόκριση!
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 της Ουκρανίας και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά



Μπορεί αυτή η εβδομάδα να χαρακτηριστεί και... διαβολοβδομάδα, καθώς υπάρχει στο «ερυθρόλευκο» πρόγραμμα η Μέταλιστ και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, με το που τελείωσε το παιχνίδι με τον Άρη, στο μυαλό του Βαλβέρδε και των ποδοσφαιριστών υπάρχει μόνο μία λέξη στο μυαλό τους: «Μέταλιστ».

Κακά τα ψέματα, παρουσιάζεται απόψε στον Ολυμπιακό μία τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να περάσει για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Europa League (το έχει καταφέρει βέβαια στο Champions League και στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων) και να. κλείσει το μάτι για ακόμα πιο μακριά.

Στο Ρέντη όμως μόνο ημιτελικούς και τελικούς δεν θέλουν να σκέφτονται. Και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος συχνά-πυκνά ζητάει από τους παίκτες του να επικεντρωθούν στην αποψινή ρεβάνς με τη Μέταλιστ, μία ομάδα που είναι «φωτιά και λάβρα» μπροστά και αν δεν προσεχθεί, τότε δεν θέλει και πολύ να κάνει τη ζημιά.

Μέγα πάθος στην τελευταία προπόνηση

Χθες στο Ρέντη η εικόνα ήταν για... φίλημα. Με τους παίκτες να δείχνουν μέγα πάθος, να κάνουν και δυνατά μαρκαρίσματα και να προσπαθούν με τον τρόπο τους να δείξουν στον Βαλβέρδε ότι αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα. Ακόμα και οι θεωρητικά «σίγουροι» της ενδεκάδας, ήταν «χάρμα ιδέσθαι» στη χθεσινοβραδινή προπόνηση, δείγμα του πόσο πολύ θέλουν αυτή την πρόκριση.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Μέταλιστ δεν ήρθε στην χώρα μας για να δει την. Ακρόπολη (χθες το βράδυ βέβαια ορισμένοι ποδοσφαιριστές και μέλη της αποστολής πέρασαν μία βόλτα από το. Μοναστηράκι για να φωτογραφηθούν με φόντο τον Παρθενώνα). Ήρθε για να «κλέψει» το εισιτήριο και να βρεθεί εκείνη στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών του Europa League.

Τι ζητάει ο Ερνέστο

Ο Βαλβέρδε δεν ζητάει πολλά πράγματα από τους παίκτες του. Πρωτίστως αυτό που θέλει είναι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο φουριόζοι και να μην δώσουν το δικαίωμα στη Μέταλιστ να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να επιβάλει ο Ολυμπιακός το δικό του παιχνίδι, το δικό του στυλ, να δώσει στους Ουκρανούς να καταλάβουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι.

Αυτό που λέει και ξαναλέει ο «Τσινγκούρι» είναι ότι θα πρέπει όλοι να αφήσουν πίσω τους το διπλό στο Χάρκοβο. «Το παιχνίδι αρχίζει από το 0-0», λέει χαρακτηριστικά και έχει απόλυτο δίκιο.

Το πιθανότερο σχήμα

Όσο για το τι σκέφτεται πραγματικά να κάνει όσον αφορά στο σχήμα που θα παρατάξει; Ο Μέγιερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τη στιγμή που απουσιάζει ο τιμωρημένος Μέλμπεργκ, θα παίξουν οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας.

Στη μεσαία γραμμή θα δεσπόζει το δίδυμο Ορμπάιθ - Μανιάτη, με τον «μαέστρο» Ιμπαγάσα να βρίσκεται μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά αναμένεται να παίξει ο Φουστέρ, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά χθες και αριστερά θα περάσει ο Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Υπάρχει και μία σκέψη, μήπως και ξεκινήσει ο Μακούν για να δώσει περισσότερη δύναμη στη μεσαία γραμμή, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξεκινήσει ο Ιμπαγάσα.

"Ηφαίστειο" το Καραϊσκάκη

Στις 22.05 λοιπόν, στο «ηφαίστειο» του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει "ραντεβού" με την ιστορία. Και επιπλέον, έχει ραντεβού με το να γράψει μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του περνώντας στην επόμενη φάση μίας διοργάνωσης που θυμίζει περισσότερο... Champions League, αν αναλογιστούμε ότι στους «16» υπάρχουν ομάδες όπως οι δύο της Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ και Σίτι, η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης.


Πηγη



















-----------------------------------------------------------------------------------------

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέγα πάθος για την πρόκριση!"

Leave a reply