[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο «κώδικας» των οκτώ μονομάχων
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Δείτε αναλυτικά τις οκτώ ομάδες του Champions League που θα μονομαχήσουν για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης!



Η κλήρωση της φάσης των προημιτελικών αλλά και των ημιτελικών του Champions League, έβγαλε ζευγάρια στα οποία δεν υπάρχει φαβορί ούτε αουτσάιντερ.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού όλες οι ομάδες που βρίσκονται μέχρι τώρα μέσα στους οκτώ καλύτερους, είναι αξιόμαχες, και έχουν τη δύναμη και την ποιότητα να πρωταγωνιστήσουν ακόμα περισσότερο.

Ο δικός μας ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία κλήρωση η οποία μπορεί να μην ήταν και η ευνοϊκότερη... ωστόσο αποτελεί σίγουρα πρόκληση για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι επίσης άκρως ενδιαφέροντα, αφού θα δώσουν τις ευρωπαϊκές τους "μάχες" προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση... "μάχες" που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο στο Champions League.

ΑΠΟΕΛ - Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ...

Για τις στιγμές χαράς και περηφάνιας που προσέφερε σε Ελλάδα και Κύπρο, η πορεία του ΑΠΟΕΛ θα μας μείνει χαραγμένη βαθιά μέσα μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Σε ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο που τα κριτήρια καταρτίζονται σύμφωνα με το μπάτζετ της κάθε ομάδας, την οικονομική επιφάνεια και την ισχύ της διοίκησης, ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε πως θαύματα μπορεί να μη γίνονται συχνά... αλλά όταν γίνονται, είναι Ελληνικής καταγωγής.

Το ταξίδι του κυπριακού συλλόγου στο Champions League συνεχίζεται, και σε αντίθεση με την πρωτοκλασάτη Ρεάλ Μαδρίτης, οι "καμικάζι" του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Το αστέρι της ομάδας: Ο Βραζιλιάνος Αΐλτον είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα αναλάβει να κάνει τη δουλειά στη γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.

Από τα πόδια του θα περάσουν λογικά, οι πιο σημαντικές φάσεις που θα δημιουργήσει ο ΑΠΟΕΛ στις δύο αναμετρήσεις με τους Μαδριλένους, και αν αυτές αξιοποιηθούν σωστά, τότε ακόμα ένα θαύμα δεν αποκλείεται να πάρει σάρκα και οστά.

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλει πίσω το στέμμα της

Για πολλούς, το απόλυτο φαβορί του Champions League της φετινής σεζόν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αφού "καθάρισε" την υπόθεση-πρωτάθλημα στην Ισπανία, ψάχνει την επόμενη ευκαιρία που θα της δοθεί, για να καταφέρει να πάρει το αίμα της πίσω από την "αιώνια" αντίπαλο Μπαρτσελόνα.

Δεδομένου του ότι οι κληρώσεις έγιναν έτσι ώστε ο τελικός να υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει σε "clasico", τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και ο Μουρίνιο έχουν ακόμα ένα λόγο που δυναμώνει το κίνητρό τους για την κούπα.

Το αστέρι της ομάδας: Χωρίς αμφιβολία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της μαδριλένικης εκστρατείας στη φάση των προημιτελικών του Champions League.

Ο Πορτογάλος άσος, αποτελεί τον άνθρωπο θαύμα στη Μαδρίτη αφού παίρνει τα αποτελέσματα κυριολεκτικά μόνος του!

Βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά σε δαιμονιώδη φόρμα, σπάει το ένα φράγμα και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και αυτή τη σεζόν δεν θέλει να μείνει μόνο με έναν τίτλο όπως πέρυσι...

Μαρσέιγ - Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας

Αν υπάρχει μία ομάδα η οποία βασίστηκε όσο καμία στην τύχη της, για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, αυτή είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα η Μαρσέιγ.

Στη φάση των ομίλων χρειάστηκε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στην Ντόρτμουντ και κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, κατάφερε να φέρει ζαριά... συνδυασμό και να πετάξει εκτός τον Ολυμπιακό, ενώ απέναντι στην Ίντερ τα κατάφερε περίφημα.

Και πάλι όμως χρειάστηκε τη βοήθεια της... θεάς τύχης, η οποία φέρθηκε πολύ καλά στους Μασσαλούς σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το αστέρι της ομάδας: Ο Λοΐκ Ρεμί είναι ο άνθρωπος που είναι υπέυθυνος για την καταστροφή των αντιπάλων της Μαρσέιγ.

Με τις ενέργειές του έχει καταφέρει πάρει σοβαρά αποτελέσματα για λογαριασμό της ομάδας του, και να οδηγήσει τη Μαρσέιγ σε νίκες και προκρίσεις.

Αναμφίβολα περιμένουν πολλά από αυτόν και απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά και όσο τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μπάγερν Μονάχου - Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Δεν έχει σκοπό να φύγει από τη διοργάνωση με το κεφάλι σκυμμένο.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πάντα από τα φαβορί του Champions League, και φροντίζει να επιβεβαιώνει τη φήμη της ως ομάδα με φανέλα βαριά, που δεν θα παρατήσει τη μάχη μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει το τέλος.

Στόχος είναι το τρόπαιο, εμπόδιο είναι η Μαρσέιγ. Η πλάστιγγα γέρνει πριν από το ματς υπέρ των Γερμανών, οι οποίοι μοιάζουν ποιοτικότεροι και δυνατότεροι.

Το αστέρι της ομάδας: Αφού άκουσε τα μύρια όσα από τον γερμανικό Τύπο, πήρε την απόφαση να πάρει την Μπάγερν από το χέρι και να την οδηγήσει στις επιτυχίες.

Ο Άριεν Ρόμπεν, το μυαλό και η εκτελεστική ικανότητα των Βαυαρών, θα ηγηθεί της προσπάθειας για την πρόκριση επί των Γάλλων.

Μπαρτσελόνα - Δύσκολη κλήρωση αλλά...

Για ακόμα μία χρονιά, όριο είναι ο ουρανός για την Μπαρτσελόνα. Η ομολογουμένως κορυφαία ομάδα του πλανήτη, αντιμετωπίζει τη Μίλαν στη φάση των "8" του Champions League, και οι προσδοκίες όλων είναι το ίδιο μεγάλες, όσο ήταν και πριν την κλήρωση.

Η καλοδουλεμένη μηχανή του Πεπ Γουαρδιόλα, οι "υπολογιστές" Τσάβι και Ινιέστα, ο απόλυτος παίκτης Λιονέλ Μέσι, ο σκληροτράχηλος Πικέ, και ο εμβληματικός Πουγιόλ, ηγούνται της απόβασης των Καταλανών στο Μιλάνο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Σαν Σίρο.

Ακόμα κι αν μπορούσαν να έχουν μία καλύτερη κλήρωση, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα απέναντι στους ιδιαίτερα επικίνδυνους και επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Το αστέρι της ομάδας: Γράφονται κάθε μέρα γι' αυτόν τόσα, και είναι όλα δικαιολογημένα. Ο "μάγος" της Καταλωνίας οδηγεί την ομάδα στις επιτυχίες με τη βοήθεια των συμπαικτών του με... μαθηματική ακρίβεια.

Μίλαν - Για την τιμή μιας χώρας

Κάποτε η Ιταλία ήταν μία από τις χώρες που οι εκπρόσωποί της, έκαναν μακριές πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον υπάρχει μία μικρή ύφεση, και η Γερμανία ανέβηκε από πάνω της, ωστόσο... όσο η Μίλαν δίνει το παρών στα Κύπελλα Ευρώπης, οι Ιταλοί φίλαθλοι μπορούν να είναι ήσυχοι.

Η πρώτη κυρία του Μιλάνου έχει καταφέρει να πάρει το τρόπαιο επτά φορές στην σπουδαία ιστορία της, η φετινή χρονιά δεν διαφέρει πουθενά από όλες τις υπόλοιπες.

Το αστέρι της ομάδας: Τρεις αγωνιστικές έλλειψε και παραλίγο να έρθει η καταστροφή. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αποτελεί σπουδαία λεπτομέρεια για τους "ροσονέρι".

Ο Σουηδός στράικερ είναι ο άνθρωπος που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ο άνθρωπος που βγάζει τις ασίστ, ο άνθρωπος που παίρνει τις μονομαχίες στον αέρα με τους αντιπάλους, ο άνθρωπος που παρασέρνει τη Μίλαν στη μάχη, και φροντίζει να τη βγάζει αλώβητος.

Τσέλσι - Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Κατάφερε να αποκλείσει τη Νάπολι, μία από τις δυνατότερες ομάδες του θεσμού, με επεισοδιακό τρόπο.

Η Τσέλσι επιβεβαίωσε πως αξίζει να βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League, μετά το ψυχικό σθένος που έδειξε κόντρα στους "παρτενοπέι" και τη συμπεριφορά της όσο και τη θέληση για ανατροπή, στοιχεία που ανήκουν σε ομάδες που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας αποτελεί παρελθόν, ο Ντι Ματέο είναι ο υπηρεσιακός τεχνικός, ωστόσο οι παίκτες έδειξαν ότι δεν χρειάζονται οδηγίες από κανέναν προπονητή για να πετύχουν τον στόχο τους.

Απέναντι στην Μπενφίκα η Τσέλσι βλέπει την πιο εύκολη θεωρητικά κλήρωση, που μπορούσε να της τύχει. Δεν θα σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία.

Το αστέρι της ομάδας: Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν ο άνθρωπος που "σκότωσε" τη Νάπολι στη φάση των "16" και εκείνος που κατάφερε να σπάσει φέτος προσωπικά ρεκόρ που έμοιαζαν αδύνατο να συμβούν.

Δεν διανύει μία από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές χρονιές του, ωστόσο είναι ο άνθρωπος στον οποίο η Τσέλσι ανέκαθεν στηρίζεται, και ο Ιβοριανός πολύ σπάνια καταφέρνει να αποτύχει.

Μπενφίκα - Θέλουν το πέταγμα οι αετοί

Η κληρωτίδα θα μπορούσε να της είχε φερθεί καλύτερα ωστόσο τίποτα δεν είναι αδύνατο...

Η Μπενφίκα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League, αρκεί να περάσει το εμπόδιο της Τσέλσι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι ανυπέρβλητο.

Οι Πορτογάλοι έχουν δείξει πως είναι ομάδα που τα καταφέρνει στα δύσκολα, και για φέτος οι προσδοκίες είναι υψηλότερες από τις προηγούμενες σεζόν.

Το αστέρι της ομάδας: Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι ο παίκτης που οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία τους "αετούς".

Ο Παραγουανός στράικερ της ομάδας έχει τον εκτελεστικό ρόλο στον σύλλογο, και τα καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας δίπλα του σαν άξιο συμπαραστάτη του, τον Γκαϊτάν, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι.


















-----------------------------------------------------------------------------------------

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο «κώδικας» των οκτώ μονομάχων"

Leave a reply