[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η τραγωδία της Τουλούζης ρίχνει τη σκιά της και στις προεδρικές
Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που εκτέλεσε έναν ραβίνο δάσκαλο, τους δύο γιους του 3 και 6 ετών και άλλο ένα αγοράκι 12 χρόνων. Από τον τόπο της επίθεσης ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε για «εθνική τραγωδία». Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «αντισημιτική πράξη που βυθίζει στο πένθος το έθνος»

Ενας πατέρας απομακρύνει τον σοκαρισμένο γιο του από το σημείο της επίθεσης
Ενας πατέρας απομακρύνει τον σοκαρισμένο γιο του από το σημείο της επίθεσης

Η τραγωδία της Τουλούζης... αλλάζει τα δεδομένα της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία της Γαλλίας. Μόλις έγιναν γνωστές οι δολοφονίες στο εβραϊκό σχολείο και ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που εκτέλεσε εξ επαφής έναν ραβίνο δάσκαλο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, τους δύο γιους του (3 και 6 ετών) και άλλο ένα αγοράκι 12 χρονών, η Γαλλία πάγωσε. Οι δύο μονομάχοι της προεδρικής αναμέτρησης έσπευσαν στο σημείο του μακελειού ανακοινώνοντας την «ντε φάκτο» αναστολή της προεκλογικής κούρσας.

Ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγo για «εθνική τραγωδία» επισημαίνοντας πως θα τηρηθεί σήμερα ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της χώρας, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του γι' αυτή την «αντισημιτική πράξη, που βυθίζει στο πένθος ολόκληρο το έθνος».

Εξίσου «συντετριμμένη» εμφανίστηκε και η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, η οποία όμως απέφυγε να επισκεφθεί το σημείο της τραγωδίας...

Ν. Σαρκοζί και Φρ. Ολάντ πήγαν στον τόπο της τραγωδίας.
Ν. Σαρκοζί και Φρ. Ολάντ πήγαν στον τόπο της τραγωδίας.

Την ώρα που οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο εκτελεστής -ή οι εκτελεστές- της Τουλούζης είναι ο ίδιος με αυτόν που δολοφόνησε πριν από μία εβδομάδα τρεις αλεξιπτωτιστές στην ίδια περιοχή... το περιοδικό «Λε Πουέν» υποστήριζε πως η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τρεις πρώην στρατιωτικούς, που είχαν εκδιωχθεί από το σώμα των αλεξιπτωτιστών το 2008, όταν ο συνταγματάρχης τους είχε ανακαλύψει τις σχέσεις τους με κίνημα νεοναζί...

Η τραγωδία της Τουλούζης ρίχνει τη σκιά της και στις προεδρικές

Πολιτική εκμετάλλευση
Το σίγουρο είναι πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσουν το «ανθρώπινο δράμα» στην προεκλογική εκστρατεία, κάτι το οποίο τα γαλλικά ΜΜΕ τους «συμβουλεύουν» να αποφύγουν.

Οπως επισημαίνουν, παρά το γεγονός ότι το θέμα της «ασφάλειας» δεν έχει πρωταγωνιστήσει στις έως τώρα διαμάχες μεταξύ υποψηφίων, ο Σαρκοζί (του οποίου ο παππούς ήταν Εβραίος) έχει ανεβάσει τους τόνους σε ό,τι αφορά στους μετανάστες και τη θέση του Ισλάμ στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους.

Οπως τονίζουν αρκετά ΜΜΕ, η στοχοποίηση των μουσουλμάνων (με τη συζήτηση γύρω από τα κρέατα Χαλάλ που σφάζονται σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση), οι διαδοχικές δηλώσεις γύρω από τον «υπερβολικό αριθμό των ξένων» δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στις γειτονιές που μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο και μπορεί να ερμηνευτεί από ορισμένους ως λευκή επιταγή για επιθέσεις κατά «οποιουδήποτε» είναι διαφορετικός.

Απούσα η Λε Πεν

Μπορεί η Μαρίν Λε Πεν να δήλωσε «συντετριμμένη» από το μακελειό στην Τουλούζη, ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ... κάτι ξέρει και δεν επισκέπτεται το σημείο της τραγωδίας. Πράγματι, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου -η οποία με δηλώσεις της έχει ταχθεί κατά του αντισημιτισμού- είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν από δύο μήνες όταν έδωσε το παρών σε έναν σχολικό χορό στη Βιέννη τον οποίο διοργανώνουν παραδοσιακά νεοναζιστικές οργανώσεις της Αυστρίας με τη υποστήριξη των ακροδεξιών κομμάτων. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο χορός φέτος διεξήχθη την... Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η τραγωδία της Τουλούζης ρίχνει τη σκιά της και στις προεδρικές"

Leave a reply