[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζη
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων τρεις μαθητές, είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που εξαπέλυσε άγνωστος σήμερα το πρωί έξω από το εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ, στην Τουλούζη της Γαλλίας. Στην Τουλούζη βρίσκονται Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζη

Τα τέσσερα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στην Τουλούζη είναι ένας δάσκαλος Θεολογίας 30 ετών, τα παιδιά του 6 και 3 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ.

Ο 30χρονος που σκοτώθηκε κατά την επίθεση μαζί με τα τρία παιδιά είναι ο Τζόναθαν Σάντλερ, γαλλο-ισραηλινός ραβίνος από την Ιερουσαλήμ, ο οποίος εγκαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για δύο χρόνια στην Τουλούζη για να διδάξει μαθήματα εβραϊκής κατήχησης, σύμφωνα με συγγενή του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν έναν άντρα με μηχανάκι να πυροβολεί εναντίον ομάδας γονέων και παιδιών και να διαφεύγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός ότι δράστης διέφυγε με μηχανάκι ενδέχεται να τον συνδέει με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζη και το Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί ένας.

Αυτόπτης μάρτυρας στη σημερινή επίθεση εναντίον συγκεντρωμένων μπροστά από το εβραϊκό κολέγιο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη δήλωσε ότι «άκουσε κρότους σαν από κροτίδες και είδε έναν άνδρα στην αυλή να πυροβολεί εναντίον όποιου βρισκόταν κοντά του».

«Πυροβολούσε σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση ούτε ενός μέτρου (από τα θύματά του)», είπε προσθέτοντας ότι ο δράστης, που φορούσε κράνος, συνέχισε να πυροβολεί από το πεζοδρόμιο.

Ο Πατρίκ Ρουιμί, από το σύλλογο γονέων, δήλωσε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου πως ένας άντρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να αρχίσει ανεπίσημη σχολική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας των εβραϊκών σχολείων, μετά την επίθεση έξω από εβραϊκό κολέγιο .

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν θα μεταβεί στην Τουλούζη αργότερα σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί 500.000 έως 700.000 μέλη και είναι η πολυπληθέστερη στην Ευρώπη.

Σαρκοζί: Εθνική τραγωδία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ έσπευσαν στην Τουλούζη, προκειμένου να εκφράσου την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και την εβραϊκή κοινότητα.

«Ολόκληρη η Γαλλική Δημοκρατία συγκλονίστηκε από αυτήν την τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο Σαρκοζί μιλώντας για μία «εθνική τραγωδία», ενώ ο Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για αυτήν «την αντισημιτική πράξη, που πλήττει τις οικογένειες σε ό,τι έχουν πολυτιμότερο, τα παιδιά τους, και βυθίζει στο πένθος ολόκληρο το έθνος».

Η υποψήφια της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λε Πεν καταδίκασε επίσης με ανακοίνωσή της την επίθεση και ζήτησε από τις αρχές να κάνουν «τα πάντα για να εμποδίσουν μία νέα τραγωδία».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε ως «αποκρουστικό έγκλημα» την επίθεση. «Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταδικάζω αυτό το αποκρουστικό έγκλημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Βεστερβέλε: Δεν έχει θέση στην Ευρώπη ο αντισημητισμός
Βαθιά συγκλονισμένος δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, και σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Ελπίζω οι δράστες να βρεθούν γρήγορα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη (...) Ο αντισημητισμός και οι επιθέσεις εναντίον εβραϊκών ιδρυμάτων ή εναντίον εβραίων δεν έχουν θέση στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε.

Ερευνες για τρομοκρατία ανοίγει το Παρίσι
Ερευνα για τρομοκρατικές ενέργειες άνοιξε η εισαγγελία του Παρισιού μετά τις επιθέσεις στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν κατά εβραϊκού κολεγίου και γάλλων στρατιωτικών, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Η εισαγγελία του Παρισιού ανέλαβε στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής της αρμοδιότητας τις τρεις έρευνες για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών» συνδεόμενες με τρομοκρατική δράση, αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν.

Φρίκη και αποτροπιασμό εκφράζει το Ισραήλ
Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε το Ισραήλ για την επίθεση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και να παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.

«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε πως αισθάνεται φρίκη για την επίθεση και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη.

«Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία Ρισαρ Πρασκιέ ανακοίνωσε θα συνοδεύσει σήμερα στην Τουλούζη τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Αυτή η βάρβαρη, δολοφονική πράξη θα λάβει μία εβραϊκή απάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο σύνολό της. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομοκρατήσουν την εβραϊκή κοινότητα, η απάντησή μας είναι ότι δεν θα αφεθούμε στον εκφοβισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων υπόσχεται ότι θα συνεχισθεί η ανέγερση σχολείων, συναγωγών και η ίδρυση άλλων εβραϊκών θεσμών.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζη"

Leave a reply