[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεκαέξι νεκροί σε βομβαρδισμούς στη Συρία
Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 Posted by -

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία, κυρίως σε σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και λιποτακτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκαέξι νεκροί σε βομβαρδισμούς στη Συρία

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε προάστια της Δαμασκού, στη Χομς, στη Ντέιρ αλ Ζορ και την επαρχία Ιντλίμπ.

Εξάλλου οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανέφεραν βομβαρδισμούς σε πολλές συνοικίες της Χομς, που βομβαρδίζεται εδώ και μία εβδομάδα.

Περιοχές κοντά στην πόλη Κουσέιρ, στην επαρχία Χομς, βομβαρδίζονται επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νέοι πρόσφυγες από αυτή την πόλη φτάνουν τακτικά στον Λίβανο. Χθες Δευτέρα ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο είδε τρία μικρά λεωφορεία τα οποία μετέφεραν δεκάδες γυναίκες και παιδιά προς την Αρσάλ, στο ανατολικό Λίβανο.

Στην επαρχία Χάμα ο στρατός βομβαρδίζει την πόλη Καλάατ αλ Μάντικ, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές.

Παράλληλα δυνάμεις του στρατού επιτέθηκαν χθες και στην πόλη Κάρναζ στην ίδια επαρχία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο επισημαίνει ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας προχωρούν σε συλλήψεις και καίνε σπίτια.

Δεκαέξι νεκροί σε βομβαρδισμούς στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ακόμα ότι περίπου το 70% των κατοίκων της πόλης Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία εισήλθε ο στρατός το Σάββατο, την εγκατέλειψε τις τελευταίες 48 ώρες. Στο διάστημα αυτό 18 άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά και 63 σπίτια καταστράφηκαν.

Ο τακτικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη αυτή χθες βράδυ, όμως οι λιποτάκτες επιτέθηκαν σήμερα σε δύο σημεία ελέγχου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ συριακά στρατεύματα μπήκαν στο βόρειο Λίβανο σήμερα, κατέστρεψαν κτίρια σε αγροκτήματα και συγκρούστηκαν με σύρους αντάρτες οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί, όπως δήλωσαν κάτοικοι.

Ενας αξιωματούχος της περιοχής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην περιοχή Μασάρι αλ Κάα του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία.

Ενας άλλος αξιωματούχος της πόλης αλ Κάα, ο Μανσούρ Σάαντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι σύροι στρατιώτες προφανώς κυνηγούν λιποτάκτες που έχουν εισέλθει στον Λίβανο.

"Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και λιποτακτών στα συρολιβανέζικα σύνορα στην περιοχή Μασάρι αλ Κάα και οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν βαρέα πολυβόλα", αναφέρει από την πλευρά του συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι οι συγκρούσεις σημειώνονται σε συριακό έδαφος.

Πάντως ο λιβανέζικος στρατός διέψευσε ότι έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεκαέξι νεκροί σε βομβαρδισμούς στη Συρία"

Leave a reply