[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Αναστήθηκε" εξαφανισμένο είδος εντόμου
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ένας βράχος, ψηλότερος από το Empire State Building, δεν μοιάζει ως το πιο φιλόξενο μέρος για να στήσει κανείς το "σπιτικό" του, εκτός εάν πρόκειται για ένα είδος εντόμου, που θεωρείτο από τους επιστήμονες εξαφανισμένο εδώ και 80 χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, επιστήμονες ανακάλυψαν - εκ νέου - τα είκοσι τέσσερα έντομα να ζουν γύρω από το μοναδικό φυτό, που είχε απομείνει στον βράχο, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά των ακτών της Αυστραλίας.

Όπως σημείωσαν, είναι απορίας άξιον το πώς βρέθηκαν στον βράχο, που αναδύθηκε από την θάλασσα πριν από 7.000.000 χρόνια και κατασκήνωσαν εκεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Τέσσερα από τα έντομα "μετακόμισαν" σε εργαστήριο, όπου πολλαπλασιάστηκαν, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του είδους τους.

Με μήκος 12 εκατοστών, το συγκεκριμένο είδος, γνωστό και ως "αστακός των δέντρων" ή Dryococelus australis, θεωρείται το βαρύτερο έντομο του κόσμου.

"Ήταν σαν να επιστρέψαμε στην Ιουράσια περίοδο, όπου τα έντομα κυβερνούσαν τον κόσμο", είπε μέλος της ερευνητικής ομάδας.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Αναστήθηκε" εξαφανισμένο είδος εντόμου"

Leave a reply