[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Αλλη μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 44 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 9200 ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


Τα Διεθνή ΜΜΕ απασχολεί για μια ακόμη φορά η είδηση της εξάρθρωσης της σπείρας αρχαιοκαπήλων, της κατάσχεσης χιλιάδων νομισμάτων και της σύλληψης 44 ατόμων με ευρύ πεδίο δράσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Αλλη μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ

Την είδηση- με τις αναφορές σε όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία- μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press και την αναπαράγουν πολλά ΜΜΕ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μάλιστα το πρακτορείο Reuters, υπενθυμίζει ότι τον προηγούμενο μήνα είχε γίνει ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ αναφέρει και την ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη.

Στις συλλήψεις και τις κατασχέσεις των αρχαίων αναφέρεται BBC, επισημαίνοντας ότι η αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο των αρχαιοκάπηλων και θυμίζει την πρόσφατη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δεκάδες συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στην Ελλάδα, είναι ο τίτλος της είδησης στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, το οποίο κάνει αναφορά στις 55 έρευνες που διεξήχθησαν μόνο το Σάββατο από την αστυνομία, ενώ μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχων που αναφέρουν ότι η δράση της σπείρας είναι εκτεταμένη και κατά πάσα πιθανότητα εμπλέκονται ακόμη περισσότερα άτομα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πιο πολύτιμο νόμισμα εκ των κατασχεθέντων, ένα ασημένιο νόμισμα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη μια πλευρά του οποίου ο Μ. Αλέξανδρος απεικονίζεται ως αετός, ενώ στην άλλη πλευρά απεικονίζεται ο πατέρας του, Φίλιππος ο Β΄.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και το άρθρο της Telegraph η οποία επίσης υπογραμμίζει την κατάσχεση του νομίσματος αυτού του 4ου π.Χ. αιώνα.

Τις συλλήψεις και τις κατασχέσεις «άνω των 9200 ασημένιων και χάλκινων νομισμάτων που χρονολογούνται από τον 6ο π. Χ. αιώνα, έως τα Βυζαντινά χρόνια καθώς και 300 άλλα αντικείμενα», σημειώνει και η Washington Post παραθέτοντας λεπτομέρειες για την δράση των μελών και κυρίως του 66χρονου επικεφαλής.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Αλλη μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ"

Leave a reply