[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Και οι ημιυπαίθριοι στα τεκμήρια διαβίωσης!
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τακτοποίησες τη σοφίτα, το υπόγειο και το play room; Τώρα θα επιβαρυνθείς και με τεκμήριο διαβίωσης. Aυτό προβλέπει νομοθετική διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Και δεν είναι η μόνη φορολογική αλλαγή.


Οι σύζυγοι θα παραλαμβάνουν πλέον ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος πλέον προβλέπει πολύ χαμηλό αφορολόγητο της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Παρατείνεται για ακόμη μία φορά η επιβολή του φόρου υπεραξίας στην αγοραπωλησία μετοχών γεγονός που φέρνει σημαντική ελάφρυνση για όσους κάνουν για γρήγορες αγοραπωλησίες μετοχών στο χρηματιστήριο με στόχο το πρόσκαιρο κέρδος.

Ενοποιείται η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών του φόρου μισθωτών υπηρεσιών πράγμα που σημαίνει ότι ο εργοδότης θα υποχρεούται να καταβάλλει μέσω τραπεζικού λογαριασμού ταυτόχρονα τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδόιτη και εργαζόμενου τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του μισθωτού και φυσικά τον μισθό.


Το τελευταίο αυτό μέτρο αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλυτέρα προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων οι οποίες ήδη καθυστεριύν για δύο, τρεις ή και περισσότερους μήνες να καταβάλλουν τις αποδοχές στους εργαζομένους.

Ακόμα, προβλέπεται:

- Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

- Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει σήμερα.

- Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν το εισόδημα των φορολογούμενων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

- Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για την απλοποίηση του συστήματος και τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων.

- Μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους βενζινοπώλες για εκπρόθεσμη καταβολή των παραστατικών πώλησης στα σύστημα «Ήφαιστος», καθώς αυτά που είχαν επιβληθεί θεωρούνται υπερβολικά υψηλά.



Πηγη















-

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Και οι ημιυπαίθριοι στα τεκμήρια διαβίωσης!"

Leave a reply