[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τέλειωσε το όνειρο... (video)
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός μέσα σε πέντε λεπτά δέχθηκε δύο γκολ, έχασε με 2-1 από τη Μέταλιστ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League



Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τέλειωσε -άδικα- μέσα σε πέντε λεπτά..

Σε ένα παιχνίδι που ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και είχε την δυνατότητα να βάλει περισσότερα από ένα γκολ, έμεινε στο 1-0 και το πλήρωσε στο τέλος.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο δεύτερο μέρος να σημειώσουν δύο τέρματα, νίκησαν 2-1 και είναι αυτοί που θα μπουν στην κλήρωση για του 8 του Europa League.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό σημείωσε ο Μαρκάνο στο 14' και για την Μέταλιστ ο Βιγιάγκρα στο 81' και ο Ντέβιτς στο 86'

Πως ξεκίνησαν:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε την ομάδα του με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Χολέβας, στο κέντρο της άμυνας τους Παπαδόπουλο και Μαρκάνο και δεξιά τον Τοροσίδη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ η τριπλέτα πίσω από τον πιο προωθημένο Τζιμπούρ, οι Μιραλάς, Φουστέρ στα άκρα και ο Ιμπαγάσα στο κέντρο.

Ο Μάρκεβιτς από την άλλη με την απουσία των Εντμάρ και Κριστάλντο ξεκίνησε με τους Ντισλιένκοβιτς στο τέρμα, δεξιά Βιγιάγκρα, στο κέντρο της άμυνας Τορσιλιέρι και Γκεγιέ και αριστερά τον Πσενίτσνικ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ξαβιέ και Τόρε, ενώ την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μάρλος αποτέλεσαν οι Σόσα (δεξιά), Τάισον (κεντρικά) και Μπλάνκο (αριστερά).

Ένα δικό του ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και φρόντισε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Μόλις στο 4’ ο Μιραλάς προειδοποίησε τους Ουκρανούς με το υπέροχο πλασέ από την γραμμή της περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ντισλιένκοβιτς!

Η πίεση που ζήτησε ο Βαλβέρδε δεν σταμάτησε από τους παίκτες του ούτε δευτερόλεπτο και στο 10’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την δεύτερη ευκαιρία με τον Φουστέρ να κάνει το γυριστό σουτ αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Μετά τις δύο πρώτες ευκαιρίες είχε έρθει και.. η ώρα για το γκολ με τον Χολέμπας να ζαλίζει αρχικά τον Βιγιάγκρα και μετά να στέλνει την μπάλα συστημένη στον Μαρκάνο που με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Το ότι προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν άλλαξε τίποτα στα πλάνα της ομάδας που και στη συνέχεια παρέμεινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Δύο λεπτά το γκολ ο Φουστέρ έβγαλε με κάθετη μπαλιά μόνο του τον Τζιμπούρ, αλλά ο Αλγερινός άνοιξε το κοντρόλ του και δεν έκανε καλό πλασέ χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 2-0 πολύ γρήγορα μετά το πρώτο γκολ.

Η πίεση συνεχίστηκε και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμα ένα δοκάρι αυτή τη φορά με τον Τοροσίδη μετά το κόρνερ του Μιραλάς.
Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντισλιένκοβιτς.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο η Μέταλιστ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στην επίθεση, αλλά δεν είχε επιλογές και κατέληγε να γεμίζει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή χωρίς αποτέλεσμα.

Σε πέντε λεπτά...

Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός και μία αλλαγμένη προς το καλύτερο Μέταλιστ, άλλαξαν τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χολέμπας στο 47' έκανε τη σέντρα και ο Μακούν που είχε μπει ως αλλαγή έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με το ρυθμό του παιχνιδιού να έχει πέσει και τον Ολυμπιακό να έχει ελαφρώς οπισθοχωρήσει η Μέταλιστ προειδοποίησε στο 63', όταν μετά από λάθος του Παπαδόπουλου ο Τάσιον έκλεψε τη μπάλα, έκανε και το σουτ αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγιερι.

Η δεύτερη προειδοποίηση ήρθε με... δοκάρι, όταν ο Μπλάνκο που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μέγιερι έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις είδαν την Μέταλιστ να πιέζει, ξαναπήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και είχαν μία καλή φάση στο 75' με τον Χολέμπας να δοκιμάζει το δυνατό σουτ αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 77' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να ισοφαριστεί με το πέναλτι που κέρδισαν οι Ουκρανοί από τον Μοδέστο.

Ο Ντέβιτς όμως έκανε πολύ άσχημο πλασέ και ο Μέγιερι κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο 81' όμως ήρθε το 1-1 όταν ο Βιγιάγκρα έκανε την προβολή μπροστά από τον Μέγιερι μετά από την σέντρα του Τάισον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει, αλλά η Μέταλιστ που είχε την ψυχολογία με το μέρος της πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και το κατάφερε στο 87' με τον παρολίγο μοιραίο Ντέβιτς να κάνει την προβολή μετά από κόρνερ του Ξαβιέ για το 1-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να φτάσουν στην ισοφάριση που θα τους έδινε την πρόκριση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ (87’ Ντιόγκο), Μανιάτης (59’ λ.τρ. Μοδέστο), Ιμπαγάσα (45’ λ.τρ. Μακούν), Φουστέρ, Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Κάρολ, Παπάζογλου, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Πσενίτσνικ, Γκουέγιε, Τορσιλιέρι, Βιγιάγκρα, Κλέιτον Ξαβιέ, Τόρες, Μπλάνκο (90+3’ Βαλιάγιεφ), Σόσα, Τάισον, Μάρλος (46’ Ντέβιτς).

Στον πάγκο: Γκοριάνοφ, Μπερεζόφτσουκ, Ομπράντοβιτς,, Σελάγιεφ, Ραντσένκο.





















----------------------------------------------------------------------------------------

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τέλειωσε το όνειρο... (video)"

Leave a reply