[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης (video)
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων που ανάγκασε τον 24χρονο Μοχάμεντ Μεράχ να πηδήξει από το παράθυρο του διαμερίσματος όπου παρέμεινε ταμπουρωμένος και να δώσει τέλος στη ζωή του -πυροβολώντας έως την τελευταία στιγμή- έληξε το θρίλερ της πολιορκίας στην Τουλούζ που διήρκεσε πάνω από 32 ώρες κρατώντας ολόκληρη τη Γαλλία με κομένη την ανάσα.

Οι άνδρες της επίλεκτης αστυνομικής μονάδας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης
Οι άνδρες της επίλεκτης αστυνομικής μονάδας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης

Ο κλοιός για τον 24χρονο, αλγερινής καταγωγής Γάλλο και βασικό ύποπτο για τον φόνο επτά ανθρώπων, άρχισε να σφίγγει δραματικά γύρω στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έφοδο στο διαμέρισμα που είχε οχυρωθεί.

Οι επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας εισέβαλαν από πόρτες και παράθυρα, χρησιμοποιώντας και χειροβομβίδες.

Αφού ερεύνησαν το διαμέρισμα και δεν διέκριναν, ούτε με τη βοήθεια κάμερας, ίχνη του υπόπτου, προχώρησαν προς το μπάνιο με πολλή προσοχή καθώς ήταν προετοιμασμένοι για παγίδες.

Οταν προσπάθησαν να μπούν εκεί ο Μεράχ εμφανίστηκε μπροστά τους πυροβολώντας προς το μέρος τους με διάφορα όπλα.

Και συνέχισε να πυροβολεί έως και την τελευταία στιγμή, επιλέγοντας τελικά να πηδήξει από το παράθυρο του μπάνιου του δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό στο έδαφος.

Πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας με μίσος ως την τελευταία στιγμή

«Πυροβολούσε πολύ βίαια. Τα πυρά του ήταν πυκνά, αδιάκοπα», σημείωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν που συντόνιζε την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

«Ενας από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έφοδο, μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είχε ποτέ του αντιμετωπίσει τόσο βίαια επίθεση», πρόσθεσε ο Γκεάν.

Με κομμένη την ανάσα, η Γαλλία παρακολούθησε την επιχείρηση σύλληψης (που κατέληξε στην εξόντωσή του), ο οποίος σύμφωνα με προηγηθείσες δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν έδινε από νωρίς την εντύπωση ότι «ήθελε να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια».

Πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας με μίσος ως την τελευταία στιγμή

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρxε επαφή με τον ύποπτο εικάζοντας ότι ίσως και να μην ήταν ζωντανός. «Εχουμε μία και μόνη προτεραιότητα. Να τον πιάσουμε ζωντανό ώστε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη κατά πρόσωπο. Ελπίζουμε να είναι ακόμη ζωντανός» πρόσθετε ο κ. Γκεάν.

Για να σπάσει το ηθικό του ταμπουρωμένου 24χρονου η αστυνομία πραγματοποίησε το βράδυ ισχυρές εκρήξεις: «Θέλουμε να τον εκφοβίσουμε γιατί δείχνει να έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί», εξηγούσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών που χαρακτήριζε «παράξενο» το γεγονός ότι ο δράστης δεν αντιδρούσε στις εκρήξεις.

Πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας με μίσος ως την τελευταία στιγμή

ΣΑΡΚΟΖΙ: Διώξεις για επισκέπτες εξτρεμιστικών ιστότοπων
Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει «την ιδεολογική κατήχηση» των εξτρεμιστών μέσω διαδικτύου, ενώ θα ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για «ιδεολογικούς σκοπούς».

«Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται ποινικά», δήλωσε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μέραχ.

«Οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ιδεολογική κατήχηση θα διώκεται ποινικά», πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

"Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της", υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να ελεγχθεί αν οι γαλλικές φυλακές χρησιμεύουν ως χώρος διάδοσης του εξτρεμισμού.

Ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μέραχ με το Ισλάμ υπογραμμίζοντας ότι οι "μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη".

"Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη (....). Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων".

Βραχεία κεφαλή ο Σαρκοζί
Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης και άρα περιλαμβάνει και τη διαχείριση κρίσης από τη γαλλική κυβέρνηση, δείχνει τον Νικολά Σαρκοζί να προηγείται του Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του επόμενου μήνα. ο Σαρκοζί προηγείται με 30 % έναντι του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου του ο οποίος εξακολουθεί να είναι το φαβορί για τον δεύτερο γύρο με διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων.



Πηγη
















-

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης (video)"

Leave a reply