[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποδοσφαιρικό θέαμα! (video)
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Posted by -

Μίλαν - Μπαρτσελόνα και Μαρσέιγ - Μπάγερν δίνουν τις μάχες τους απόψε (21:45) για τα προημιτελικά του Champions League




Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποψινές αναμετρήσεις της οκτάδας της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού και τα δύο ζευγάρια αποτελούνται από ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν αποδώσει όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Στο ''Σαν Σίρο'' η Μίλαν υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2011, Μπαρτσελόνα, και θέλει να αποδείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα της Καταλανίας, ενώ στο ''Βελοντρόμ'' , η Μαρσέιγ φιλοδοξεί να κάνει δύσκολη τη ζωή της φορμαρισμένης και παραδοσιακά ισχυρής, Μπάγερν Μονάχου.

Η μάχη της Λομβαρδίας

Μίλαν και Μπαρτσελόνα συνθέτουν το πιο εμπορικό και ελκυστικό ζευγάρι της προημιτελικής φάσης και ήδη τη φετινή περίοδο έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στη φάση των ομίλων, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

''Ροσονέρι'' και ''μπλαουγκράνα'' διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον 8ο όμιλο και οι πρωταθλητές Ισπανίας 2011 επικράτησαν με 3-2 στο Μιλάνο ενώ στη Βαρκελώνη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Οι Καταλανοί γνωρίζουν πως είναι το φαβορί, αλλά διατηρούν χαμηλούς τόνους, αφού όπως τόνισαν οι Πικέ και Γουαρδιόλα, περιμένουν σκληρή αντίσταση και μαχητικότητα από τους Μιλανέζους.

Στην αποστολή της Μπαρτσελόνα μετά από πολλούς μήνες βρίσκεται ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, Ιμπραίμ Αφελάι, όμως απόντες παραμένουν οι Αμπιντάλ, Φοντάς, Βίγια και Αντριάνο.

Η Μπαρτσελόνα κυνηγά την 5η διαδοχική πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού , επίδοση που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, φθάνοντας στην τετράδα επί πέντε σερί χρόνια, μεταξύ του 1955 και του 1960.

Οι ''μπλαουγκράνα'' επί ιταλικού εδάφους μετρούν 5 νίκες , 6 ισοπαλίες και 5 ήττες ενώ παράλληλα στα τελευταία 6 εκτός έδρας παιχνίδια τους στο Champions League μετρούν μόνο επιτυχίες.

Στο στρατόπεδο της Μίλαν επικρατεί αισιοδοξία, ειδικότερα μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ρόμα, στο πλαίσιο της Serie A.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι γνωρίζει καλά τις δυσκολίες του αποψινού αγώνα και πονοκεφαλιάζει για την απουσία του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, Τιάγκο Σίλβα.

Παράλληλα ο Λιβορνέζος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Πάτο, Αμπάτε , Φαν Μπόμελ και Μέρκελ.

Οι Μιλανέζοι συμμετέχουν για 15η φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης και έχουν ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ αφού μέχρι τώρα μετρούν 11 προκρίσεις στα ημιτελικά και μόλις 3 αποκλεισμούς.

Η Μίλαν επί ιταλικού εδάφους απέναντι σε ισπανικά σύνολα διαθέτει εξαιρετική παράδοση, αφού μετρά 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, όμως στα τελευταία 4 παιχνίδια αγνοεί τη χαρά της επιτυχίας.

Σαφώς η πιο ιστορική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ο αξέχαστος τελικός του Champions League στην Αθήνα , στις 18 Μάη του 1994, όταν η Μίλαν συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.



Με όπλο τη φόρμα η Μπάγερν

Έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα στροφές το τελευταίο διάστημα η Μπάγερν Μονάχου φιλοδοξεί στο ''Βελοντρόμ'' να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης για την τετράδα του θεσμού.

Οι Βαυαροί παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 5 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση.

Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπρένο και Φαν Μπούιτεν ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αστράγαλο.

Η γερμανική ομάδα απέναντι σε γαλλικά σύνολα εκτός έδρας μετρά 4 νίκες , 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ιδιαίτερη θα είναι η αποψινή βραδιά για τον Φρανκ Ριμπερί, που για πρώτη φορά θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην αγαπημένη του ομάδα.

Στο στρατόπεδο των Μασσαλών επικρατεί έντονος προβληματισμός αφού η ομάδα του γαλλικού νότου χαρακτηρίζεται από αγωνιστική αστάθεια και δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο.

Η Μαρσέιγ αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν και νίκησε με 1-0 την Ίντερ , όμως ο Ντιντιέ Ντεσάν δηλώνει αισιόδοξος για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκτός αποστολής βρίσκονται οι τιμωρημένοι Στιβ Μανταντά και Σουλεϊμάν Ντιαβαρά ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί ο βαθμός ετοιμότητας του Λοίκ Ρεμί.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.








-

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποδοσφαιρικό θέαμα! (video)"

Leave a reply