[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιβηρική απόβαση στους «4»! (videos)
Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Βαλένθια, Ατλέτικο, Μπιλμπάο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League!




Τρεις ισπανικές ομάδες και μία πορτογαλική συνθέτουν την τελική τετράδα του Europa League.

Η Βαλένθια απέκλεισε την Άλκμααρ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη Μέταλιστ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέταξε εκτός τη Σάλκε, και η Ατλέτικο Μαδρίτης το αξιόμαχο Αννόβερο.

Σε μία αναμέτρηση που περίμενε κανείς πως οι Γερμανοί θα κατάφερναν έστω και δύσκολα να παλέψουν μέχρι το τέλος και να παίξουν τα ρέστα τους, η Σάλκε αποκλείστηκε με σχετική... ευκολία από την εκπληκτική φέτος Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς το 2-2 δεν την βοηθάει, αφού οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 2-4 στο "Γκενζελκίρχεν".

Η Σάλκε πάλεψε στο "Σαν Μαμές", αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Χούντελααρ στο 29΄ και τον Ραούλ στο 52΄, όμως σε αμφότερες η Αθλέτικ είχε τις απαντήσεις, πρώτη με τον Ιμπάι Γκόμες (41΄) και στη συνέχεια με τον Σουσαέτα στο 55΄. Στους ημιτελικούς οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Εκίσα, Ντε Μάρκος, Χάβι Μαρτίνες, Γιορέντε (59΄ Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Αντερ Ερέρα (30΄ Ιμπάι Γκόμες, 74΄ Σαν Χοσέ).

Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Εσκουδέρο, Χόογκλαντ, Παπαδόπουλος, Χόλτμπι (72΄ Χέγκερ), Τζόουνς, Χουράδο (60΄ Φαρφάν), Μάτιπ, Ραούλ, Ομπάσι (62΄ Μαρικά), Χούντελααρ.

Φαλκάο και... εισιτήριο για τους "4"

Με γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο στο 87΄ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε το Αννόβερο 2-1 στη ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίθηκε στους "4" όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια.

Οι Ισπανοί δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στο Αννόβερο, το οποίο αγωνίστηκε μέχρι εκεί που του επέτρεπαν οι δυνάμεις του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, θα αντιμετωπίσει τις "νυχτερίδες" στον ισπανικό "εμφύλιο" της διοργάνωσης.

Αννόβερο (Μίρκο Σλόμκα): Τσίλερ, Πόγκατετς, Έγκιμαν, Τσερούντολο, Πάντερ (86΄ Σόμπιεχ), Σουλτς (73΄ Σμίντεμπαχ), Πίντο, Ράους (71΄ Αμπντελάουε), Για Κόναν, Σλάουντραφ, Ντιουφ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε):
Κουρτουά, Γκοντίν, Λουίς Φελίπε, Περέα, Μιράντα, Μάριο Σουάρες, Τιάγκο, Κόκε (65΄ Σάλβιο), Άντριαν Λόπεθ, Φαλκάο, Ντιέγκο (88΄ Αλβάρο).

Σούπερ Βαλένθια, "καρεδάκι" στην ανήμπορη Άλκμααρ

Αφού τρομοκράτησε την ολλανδική Άλκμααρ, την έστειλε στο... σπίτι της. Η Βαλένθια επικράτησε με 4-0 της φιλοξενούμενης Άλκμααρ, και "σφράγισε" την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League.

Δύο γρήγορα τέρματα του Ραμί στο 15' και το 17' έκαναν το 2-0, και ο Ζόρντι Άλμπα στο 56' έκανε το 3-0.

Το τελικό 4-0 έκανε ο Πάμπλο Ερνάντεθ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης και η νίκη με 2-0 στην Ολλανδία δεν βοήθησε την ανύμπορη Άλκμααρ, που έβλεπε τις "νυχτερίδες" να επιτίθονται κατά κύματα.

Βαλένθια (Ουνάι Εμερί): Ντιέγκο Αλβες, Ραμί, Μπαραγάν, Ζόρντι Αλμπα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Φεγκούλι (76΄ Πάμπλο Ερνάντεθ), Ζόνας (68΄ Παρέχο), Τίνο Κόστα (84΄ Μαντούρο), Σολντάδο.

Άλκμααρ (Χέρτιαν Φερμπέικ):
Εστέμπαν, Μαρσέλις, Φίργκεβερ, Πόουλσεν, Μοϊσάντερ, Μάχερ, Μάρτενς, Ελμ, Χόλμαν (46΄ Γκούντμουντσον), Αλτιντορ (69΄ Μπένσοπ), Μπέιρενς (79΄ Φάλκενμπουργκ).


Ολοκληρώθηκε το ιβηρικό "καρέ"

Μαζί με τις τρεις ισπανικές ομάδες (Ατλέτικο, Βαλένθια και Μπιλμπάο) ήρθε και η πορτογαλική Σπόρτινγκ, για να ολοκληρώσει το ιβηρικό καρέ της διοργάνωσης.

Ο σύλλογος της Λισσαβόνας απέκλεισε τη Μέταλιστ, αφού πήρε ισοπαλία με 1-1, και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση.

Ο Κλέιτον Ξαβιέρ είχε δώσει ελπίδες στους Ουκρανούς αφού σκόραρε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του προηγούμενου αγώνα, όμως ήταν ο ίδιος που έχασε το πέναλτι της πρόκρισης στο 64' αφού ο Ρουί Πατρίσιο τον νίκησε από την "άσπρη βούλα".

Ο νεαρός Ολλανδός Φαν Βόλφσβινκελ έδωσε προβάδισμα στη Σπόρτινγκ στο 44΄, ενώ ο Κριστάλντο ισοφάρισε στο 57΄. Στους ημιτελικούς η Σπόρτινγκ θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοριάινοφ, Βιλάγκρα, Μπερέβοσουκ, Πσενίτσνικ (85΄ Μπλάνκο), Ομπράντοβιτς, Εντμαρ (46΄ Ντέβιτς) , Κλέιτον, Σόσα, Τόρες (71΄ Μάρλος), Κριστάλντο, Τάισον

Σπόρτινγκ Λισ. (Ρικάρντο Σα Πίντο):
Ρούι Πατρίσιο, Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Ζαντάο, Σάαρς, Ιζμαϊλοφ, Καπέλ (83΄ Εβάλντο), Φερνάντες (60΄ Ρενάτο Νέτο), Αντρέ Μάρτινς (72΄ Αντρέ Σάντος), Φαν Βόλφσβινκελ



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιβηρική απόβαση στους «4»! (videos)"

Leave a reply