[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέχρι αίμα να βγει για... Alpha - Eurobank
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 Posted by -

Τελικά το διαζύγιο μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, λίγο πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές, δεν φαίνεται να ήταν και τόσο συναινετικό, με τον πόλεμο των ανακοινώσεων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ημέρα του τέλους.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Eurobank, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς «με τους οποίους η Alpha Bank επιχειρεί να δικαιολογήσει την αθέτηση των συμβατικών της υποχρεώσεων».

Η σχετική ανακοίνωση, έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στην ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, στις 26 Απριλίου, με θέμα την έγκριση για ανάκληση της απόφασης για τη συγχώνευσή της με την Eurobank.

Σύμφωνα με την έκθεση του Δ.Σ. της Alpha Bank «συνεπεία του PSI+ και μόνον, το ενιαίο (εκ συγχωνεύσεως) σχήμα, θα υφίστατο επιπρόσθετη επιβάρυνση άνω των 9 δισ. ευρώ (προ φόρων) σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς και η αναλογία των μετόχων της τραπέζης στις επιπρόσθετες ζημίες είναι δυσανάλογη των εκ της συγχωνεύσεως ωφελειών». Επίσης, το Δ.Σ. της Alpha Bank εκτιμά πως το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 3,9 δισ. ευρώ «καθίσταται μη υλοποιήσιμο».

Από την πλευρά της, η Eurobank τονίζει πως «οι σημαντικές ωφέλειες από τη συγχώνευση, που και η ίδια η Alpha Bank αναγνωρίζει, δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση από το ύψος των ζημιών συνεπεία του PSI+. Αντίθετα οι ωφέλειες αυτές αμβλύνουν την όποια επιβάρυνση από το PSI+, η οποία θα γνωστοποιηθεί σύντομα».


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέχρι αίμα να βγει για... Alpha - Eurobank"

Leave a reply