[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πλήθος πολιτών στο Σύνταγμα
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 Posted by -

Από οργανώσεις και ομάδες στο Facebook



Πλήθος πολιτών έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου το πρωί αυτοκτόνησε ο 77χρονος συνταξιούχος. Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
Magnify Image

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε πως «ο άνθρωπος αυτός αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σε συνδυασμό με την οικτρή οικονομική του κατάστασή, ο δρόμος που είχε να επιλέξει ήταν η επαιτεία ή να βάλει τέλος στη ζωή του. «Αποφάσισε το δεύτερο, λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεπε να ζήσει ζητιανεύοντας» πρόσθεσε.

«Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι - πολιτεία και πολίτες - να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.


Magnify Image

Συγκεντρώσεις διοργανώνονται στο Σύνταγμα ως φόρος τιμής και διαμαρτυρία για το θάνατο του 77χρονου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε το πρωί, αφήνοντας σημείωμα με το οποίο καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση. Στις 8 συγκέντρωση διοργανώνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με στόχο « να ανατρέψουμε την χούντα των τοκογλύφων και των δολοφόνων!».

Συγκέντρωση διοργανώνει επίσης και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ μία από τις πολλές σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου καλεί σε «ειρηνική συγκέντρωση με κεριά και λουλούδια».

Το κείμενο του group με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα- Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο!» αναφέρει:

«Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Η χωρική σημειολογία του Συντάγματος καθιστά ως νοηματικά ουσιώδη και κοινωνικά επιβεβλημένη την άμεση αντίδραση.

Μένουμε στο Σύνταγμα.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ».

Συγκέντρωση ως φόρος τιμής στον 77χρονο αυτόχειρα θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στη Καμάρα, μετά τις 7 το απόγευμα.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πλήθος πολιτών στο Σύνταγμα"

Leave a reply