[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κλείνει την ψαλίδα ο Σαρκοζί
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 Posted by -

Νέα γκάλοπ «βλέπουν» επικράτηση του Γάλλου προέδρου στον α' γύρο, με προβάδισμα 2 έως 3 μονάδων. Ωστόσο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος εμφανίζεται να κερδίζει άνετα τη ρεβάνς και την προεδρία στον β' γύρο

Ο Ν. Σαρκοζί ανεβάζει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο Φρ. Ολάντ παραμένει φαβορί για τον β΄γύρο
Ο Ν. Σαρκοζί ανεβάζει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο Φρ. Ολάντ παραμένει φαβορί για τον β΄γύρο

Την «πολ ποζίσιον», που έχει κατακτήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, διατηρεί ο Γάλλος πρόεδρος για τον α' γύρο των εκλογών στις 22 Απριλίου. Στις δύο από τις τρεις έρευνες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα ο Νικολά Σαρκοζί έχει προβάδισμα έναντι του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον β' γύρο και την προεδρία.

Ο πρόεδρος προηγείται με 2 μονάδες (29,5%- 27,5%) του Ολάντ, σύμφωνα με την εταιρεία Ipsos, ενώ στη σφυγμομέτρηση της Harris Interactive το προβάδισμά του είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες και τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 29% και 26% αντίστοιχα.

Μόνο η δημοσκόπηση του BVA εμφανίζει μπροστά, αλλά με ελάχιστη διαφορά, τον Ολάντ (28% έναντι 27%). Μάλιστα τα ποσοστά που συγκεντρώνει τώρα ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου Μπετανκούρ (παράνομων χρηματοδοτήσεων της εκστρατείας του το 2007), είναι μόλις 2 μονάδες χαμηλότερα από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές.

Κλείνει την ψαλίδα ο Σαρκοζί

«Οπως πάντα, πριν από τις προεδρικές εκλογές υπάρχει ένας αριθμός βρώμικων υποθέσεων», σχολίασε ο Σαρκοζί για μια σειρά στοιχείων που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τη δημοσιότητα για το σκάνδαλο Μπετανκούρ.

Διαφορά 6 - 10 μονάδες
Οσο για τον δεύτερο γύρο (6 Μαΐου), αν και ο «Σαρκό» έχει σημειώσει μικρή άνοδο, βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από τον σοσιαλιστή αντίπαλό του. Σύμφωνα με το Harris Interactive, ο πρόεδρος υπολείπεται 6 μονάδες (47%-53%), με το Ipsos 10 μονάδες (45%-55%), ενώ το BVA τοποθετεί τη διαφορά στις 11 μονάδες (44%-56%).

Την τρίτη θέση στις εκλογές της 22ας Απριλίου διεκδικούν ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελενσόν (μεταξύ 14% και 16%) και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (14%- 14,5%), η οποία, αδυνατώντας να πιστέψει ότι τα ποσοστά της πέφτουν, αποφάσισε να βάλει στοίχημα με τους δημοσκόπους!

«Προτείνω σε όλους τους επικεφαλής των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων να δεσμευθούν ότι θα καταβάλουν έναν μισθό για κάθε μονάδα διαφοράς μεταξύ των ποσοστών που μου δίνουν σήμερα και αυτών που θα κάνω στις 22 Απριλίου. Τα ποσοστά θα δοθούν στη (φιλανθρωπική οργάνωση) Restaurants du coeur», δήλωσε η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, η οποία έρχεται τέταρτη με μικρή διαφορά.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Σχέδιο απαγωγής δικαστικού

Σχέδιο απαγωγής του Γάλλου δικαστή εβραϊκής καταγωγής Αλμπέρ Λεβί κατέστρωναν οι ύποπτοι που συνελήφθησαν από τη γαλλική Aστυνομία σε πρόσφατη επιχείρηση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Εκ των 19 συλληφθέντων για ύποπτες διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα δύο έχουν απελαθεί, ενώ 16 εξακολουθούν να κρατούνται και αναμενόταν χθες να τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κλείνει την ψαλίδα ο Σαρκοζί"

Leave a reply